podivné kovové zvuky u motoru
-
benzinovinadsenec
- Člen Týmu
podivné kovové zvuky u motoru
Zdravim, už je to déle co jsem si všiml jakýchsi kovových zvuků někde u motoru, poslouchal jsem pozorně ale moc jsem toho nevyposlouchal odkaď to jde
je to jen při volnoběhu, dřív to bylo jen při nízkých otáčkách třeba když jsem se rozjížděl ale teť to dělá i při 750 ot.
proto prosím o pomoc jestli jste se s tím setkali
Avensis verso 2.0 vvt-i
jaký přesně motor? je to AZFSE nebo AZFE???
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
-
benzinovinadsenec
- Člen Týmu
-
benzinovinadsenec
- Člen Týmu
V najhoršom prípade to môže byť veľká vôľa v jednom z valcov. Piest sa pri expanzii dotýka o stenu valca čím vyvolá klepotavý zvuk. Riešením je vyvložkovať blok motora . Teraz som to riešil na Ravke. Cena aj s prácou cca1200€. No každopádne to musí diagnostikovať mechanik ktorý ten zvuk rozozná.
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
-
benzinovinadsenec
- Člen Týmu
Tóóóž to je... pane Hráááábě....
Katalyzátor.
Podařilo se mi ho "usmažit" někdy v 160k km a dokonce ani kontrolka nesvítila. Ale občas to řinčelo tak, že jsem hledal pokličky a hrnce.
))) A nemáš jen někde v autě něco v přihrádce či kapse? vzadu hever či klíč a rezervu? něco z toho volně....
Ono kov na kov zní vzadu jako vpředu.....
Což mě dovádí k myšlence... najeď na jámu a zkontroluj upevňovací pásky a tepelné štíty na výfuku uprostřed auta!!!!!!!
Což mě dovádí k myšlence... najeď na jámu a zkontroluj upevňovací pásky a tepelné štíty na výfuku uprostřed auta!!!!!!!
Back in Czech.
to je dobry napad s tymi krytmi. osobne som mal podobny problem a riesenie ? malinky kamienok ! bol nad stitom a nevedel chudak sam vypadnut. tak tam poskakoval a rachotil...vysturane srobovakom a je ticho a klid. cena "opravy" nula cela nula nic 
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
R18A2Carina AT190L 1992 JP
4AFEex.Carina AT191L 1996 UK
-
benzinovinadsenec
- Člen Týmu
katalyzátor, to bude ono, jestli se vám to povedlo ve 160 tak já ve 210 to taky nemam vyloučený
jinak asi před týdnem jsem ho zvedal a dole je vše OK nic volnýho, jinak veškerou výbavu mám v kufru zabalenou v hadru a jsem si jist že to jde od motoru... jinak díky za rady nějak to vykoumám 
Avensis verso 2.0 vvt-i
-
benzinovinadsenec
- Člen Týmu
Nechcem zakladat novy prispevok tak to hodim sem...Mam Avika 2007 93 Kw diesel, dnes som postrehol nejake tukanie v motorovej casti,ked som otvoril kapotu tak ten zvuk siel niekde z okolia turba alebo DPF filtra neviem presne,po pridani plynu sa to stratilo ....Bol to zvuk ako keby sa nieco tocilo a pravidelne cuchlo alebo tuklo niekam...inak auto ide uplne bez problemu.ubytok oleja minimalny,takze dufam ze turbo bude v poriadku. nema niekto podobny postreh?
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008