podivné kovové zvuky u motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
benzinovinadsenec
Člen Týmu

podivné kovové zvuky u motoru

Příspěvek od benzinovinadsenec »

Zdravim, už je to déle co jsem si všiml jakýchsi kovových zvuků někde u motoru, poslouchal jsem pozorně ale moc jsem toho nevyposlouchal odkaď to jde :D je to jen při volnoběhu, dřív to bylo jen při nízkých otáčkách třeba když jsem se rozjížděl ale teť to dělá i při 750 ot. :( proto prosím o pomoc jestli jste se s tím setkali
Avensis verso 2.0 vvt-i
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

jaký přesně motor? je to AZFSE nebo AZFE???
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
benzinovinadsenec
Člen Týmu

AZFE
Avensis verso 2.0 vvt-i
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

co kryt výfukových svodů? dobře utažený? Kovových dalších částí tam moc není, samý plasty.. :-)
Back in Czech.
benzinovinadsenec
Člen Týmu

ten je utažený na krev, nejde mi ani povolit...
Avensis verso 2.0 vvt-i
Elcar
Navigátor

Příspěvek od Elcar »

V najhoršom prípade to môže byť veľká vôľa v jednom z valcov. Piest sa pri expanzii dotýka o stenu valca čím vyvolá klepotavý zvuk. Riešením je vyvložkovať blok motora . Teraz som to riešil na Ravke. Cena aj s prácou cca1200€. No každopádne to musí diagnostikovať mechanik ktorý ten zvuk rozozná.
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ještě a to jsem měl už já.... Vyklepany a lehce spálený katík. :-) To mi při volnoběhu nebo podobné rezonanci "zvonilo" nebo klepalo.... těžko to popsat...
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Pak ještě trochu podobně klepe přívod vzudchu do airboxu.. je to sice jen tvrdý plast, ale může docela zazlobit divnými zvuky.
Back in Czech.
benzinovinadsenec
Člen Týmu

Jistě... Ehm... Co je ,,katik" ?? :-D
Avensis verso 2.0 vvt-i
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tóóóž to je... pane Hráááábě.... :-) Katalyzátor. :-) Podařilo se mi ho "usmažit" někdy v 160k km a dokonce ani kontrolka nesvítila. Ale občas to řinčelo tak, že jsem hledal pokličky a hrnce. :-)))) A nemáš jen někde v autě něco v přihrádce či kapse? vzadu hever či klíč a rezervu? něco z toho volně.... :-) Ono kov na kov zní vzadu jako vpředu.....

Což mě dovádí k myšlence... najeď na jámu a zkontroluj upevňovací pásky a tepelné štíty na výfuku uprostřed auta!!!!!!!
Back in Czech.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

to je dobry napad s tymi krytmi. osobne som mal podobny problem a riesenie ? malinky kamienok ! bol nad stitom a nevedel chudak sam vypadnut. tak tam poskakoval a rachotil...vysturane srobovakom a je ticho a klid. cena "opravy" nula cela nula nic :D
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
benzinovinadsenec
Člen Týmu

katalyzátor, to bude ono, jestli se vám to povedlo ve 160 tak já ve 210 to taky nemam vyloučený :D jinak asi před týdnem jsem ho zvedal a dole je vše OK nic volnýho, jinak veškerou výbavu mám v kufru zabalenou v hadru a jsem si jist že to jde od motoru... jinak díky za rady nějak to vykoumám :)
Avensis verso 2.0 vvt-i
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No tak 210k to je pěkný nájezd, to to docela šetříš a jezdíš "spořádaně". :-) Á propos, co máš za barvu? Já jen ze zvědavosti, že v ČR je (bylo registrováno) 8 A.Vers. v nebeské modré. :-)))))))) A z toho jen dvě v benzínu. :-))))) Tak hledám "bratra".
Back in Czech.
benzinovinadsenec
Člen Týmu

Tak když vidim rovinku tak mi to nedá a musím ho ,,zkusit" :D jinak mám stříbrnou barvu (v techničáku 160) těší mě, jsem ten drubý benzíňák :)

NAFTA JE PALIVO SATANOVO!!!!!!
Avensis verso 2.0 vvt-i
Mehero
Řidič

Příspěvek od Mehero »

Nechcem zakladat novy prispevok tak to hodim sem...Mam Avika 2007 93 Kw diesel, dnes som postrehol nejake tukanie v motorovej casti,ked som otvoril kapotu tak ten zvuk siel niekde z okolia turba alebo DPF filtra neviem presne,po pridani plynu sa to stratilo ....Bol to zvuk ako keby sa nieco tocilo a pravidelne cuchlo alebo tuklo niekam...inak auto ide uplne bez problemu.ubytok oleja minimalny,takze dufam ze turbo bude v poriadku. nema niekto podobny postreh?
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Odpovědět

Zpět na „Avensis“