Mizerné topení Yarise

vše ohledně modelové řady Yaris
muco
Věčnej rejpal

Re: Mizerné topení Yarise

Příspěvek od muco »

Chlapi,chcel by som sa spýtať,či ste niekto nespozorovali,že či vám náhodou "neťahá" na pravé koleno...
alebo presnejšie-takto:
...Idem do roboty, -mám za sebou 20-30km cesty,samozrejme zapnuté kurenie v polohe na nohy,do voza a na okná.Minule som si všimol,že mi je nejak zima...
Dnes sa mi to zdalo znova..,zistil som,že mi jednoducho ťahá na pravé koleno-stehno.Dal som si ruku pod radio -presnejšie do priestoru okolo riadiacej páky pod stredový panel - pri popolníku.Čumel som ako puk..studený vzduch ťahal odtial normalne,ako keby bola niekde nejaká otvorená "štrbina" v stred.panely.Zima mi ťahala aj pri ručnej brzde-ako keby spod sedačky(neviem,či sa tak točil ten studený vzduch-alebo čo..).
Nevšimli ste si náhodou niečo takého? -nad týmto "ukazom " mi normálne zastavuje rozum..
Nemám čas ísť do servisu a dokonca ani do mája nebudem mať možnosť ísť s tým do servisu,lebo som služobne preč.
P.S. V piatok a cez vikend sa pozriem na vaše skusenosti,ak sem niečo dáte,lebo nie som doma.
Takže zatial-dík-a "stretneme sa" počas víkendu :wink:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Peter33
Člen Týmu

Příspěvek od Peter33 »

Ahoj všetci! chcem sa podeliť s mojou skúsenosťou s kúrením. Pri prvých mrazoch ešte vlani kontrolka "cool" svietila celú jazdu (15-20 Km) a vzduch s "kúrenia" takmer studený. Pri -17stupňov s dvoma deťmi nič príjemné. V servise žiadnu chybu nenašli. Kontrolka zhasína pri 56 a termostat otvára pri 83 takže všetko OK, ale spomenuli, že som není prví s takým problémom. Nedalo mi to, keď sme sa vrátili z návštevy domou 15 Km kontrolka stále svietila, ale hadice od chladiča boli teplé :roll: Znova návšteva servisu, upozornil som ich na termostat, po skúšobnej jazde identifikovali závadu a objednali na výmenu termostatu. Už je vymenený, kontrolka zhasla po cca 2 Km pri vonkajšej teplote okolo nuly predtým pri rovnakej teplote cca 20 Km. A kúri lepšie ako žigulík :)
BUDVAR12
Člen Týmu

Příspěvek od BUDVAR12 »

Na zimu si dávam papírový karton (nejlépe povoskovaný) dopředu před radiátor, aby vodu ty extramrazy stále neochlazovaly. A topí to dobře docela brzy.
Kamilus
Člen Týmu

Re: Mizerné topení Yarise

Příspěvek od Kamilus »

[quote="Cibi"]U mého Yarise byly malá porucha, když jsem dal vnitřní okruk a trochu víc silou se snažil dát topení na foukání předního skla. Když jsem to udělal, nešlo dál nastavovat a v servisu mi řekli, že tam bylo prasklý nějaký lanko.

Kolik si vzali za opravu?
Já to mám stejně. Lanko se opotřebovalo a pak nešlo přepnout z polohy ofuku okna. Když jsem to opravoval, upadla umělohmotná tyčinka dole, co řídí změnu klapek. Nasadit jde, ale zase je zde problém ze špatným lankem, takže dokud ho nevyměním, budu to mít nastavené ručně tak, aby to foukalo všude.
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Tiež by som prijal keby Yarísek trochu skôr a viac kúril, ale žial než sa rozkúri, som už v cieli. Zachytil som tu hlášku ohladom kúrenia a zároveň zapnutej klímy, nechápem to celkom túto kombináciu. Mohol by mi to niekto v skratke vysvetliť?
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“