Mizerné topení Yarise
Mizerné topení Yarise
Cca. dva měsíce vlastním T.Yaris 1.0 I r.v.1999.Co se týká jízdních vlastností-tak pro mou potřebu OK. Velký problém je však topení.Je pravdou,že u mého Yarise se dá topit pouze na přední sklo(patrně je někde pod palubkou rozpojené nějaké táhlo pro ovládání směru horkého vzduchu/pardon pouze teplého/) takže po zkušenostech z předešlých mrazivých dní to vypadá tak,že při jízdě ZAČÍNÁ topit tak po 5ti kilometrech,pak trvá dalších 10 minut než začne jaksi topit i když při venkovní teplotě -15°C má co dělat,aby to vůbec stihnu.No nic moc na to,že výrobcem je jedna z technicky nejrozvinutějších zemí světa.K tomu díky závadě na regulaci mám při jízdě zpocenou hubu a zmrzlé nohy-tedy žádné velké potěšení z jízdy.Auto je sice hezky řešené,pohodlné,ale asi se v něm nikdo z japonských vývojářů v zimě nesvezl.Jinak si ten šlendrián nedovedu vysvětlit a jak tak čtu tyto a podobné zkušenosti má i mnoho dalších majitelů.
Vážení kolegové pokud máte někdo zkušenost s vadou přesměrování proudícího vzduchu budu vděčný za informaci.Není problém to rozebrat,ale raději o tom před demontáží něco zjistím. DÍKY Štětináč.
Vážení kolegové pokud máte někdo zkušenost s vadou přesměrování proudícího vzduchu budu vděčný za informaci.Není problém to rozebrat,ale raději o tom před demontáží něco zjistím. DÍKY Štětináč.
Re: Mizerné topení Yarise
S rozebranim nepomuzu, zatim jsem to nedelal. Ale zkusenost s topenim mam podobnou, 5 km nez se to rozumne zahreje. Pak uz problem neni, a to ani v silnych mrazech. Dalsi vec co mi trochu vadi je to, ze topeni prakticky nelze regulovat. Bud topi moc nebo vubec, najit neco mezi je obtizne a musim to resit jinak.
štětináč píše:Cca. dva měsíce vlastním T.Yaris 1.0 I r.v.1999.Co se týká jízdních vlastností-tak pro mou potřebu OK. Velký problém je však topení.Je pravdou,že u mého Yarise se dá topit pouze na přední sklo(patrně je někde pod palubkou rozpojené nějaké táhlo pro ovládání směru horkého vzduchu/pardon pouze teplého/) takže po zkušenostech z předešlých mrazivých dní to vypadá tak,že při jízdě ZAČÍNÁ topit tak po 5ti kilometrech,pak trvá dalších 10 minut než začne jaksi topit i když při venkovní teplotě -15°C má co dělat,aby to vůbec stihnu.No nic moc na to,že výrobcem je jedna z technicky nejrozvinutějších zemí světa.K tomu díky závadě na regulaci mám při jízdě zpocenou hubu a zmrzlé nohy-tedy žádné velké potěšení z jízdy.Auto je sice hezky řešené,pohodlné,ale asi se v něm nikdo z japonských vývojářů v zimě nesvezl.Jinak si ten šlendrián nedovedu vysvětlit a jak tak čtu tyto a podobné zkušenosti má i mnoho dalších majitelů.
--
Desperado v.r.
Desperado v.r.
no mě se líbí, že koupíš deset let starý auto (odhaduju že tak za dvě "průměrný" výplaty v ČRštětináč píše:Cca. dva měsíce vlastním T.Yaris 1.0 I r.v.1999....
Jinak si ten šlendrián nedovedu vysvětlit
normálně to dej spravit, uznávám že do palubky je špatný přístup, někdy se musí celá vyndat, což ale taky není nemožný a pak třeba i já uznám, že to špatně vyrobili!!
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
U mě Yaris začíná i bez zapnuté klimy topit po chviličce...problém bude asi opravdu jinde než v návrhu auta.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
mas dost chladici kapaliny v chladicu a v prepadove nadrzce? ja sem na carine menil v lete vodu a bylo ji tam malo jak si to casem sedlo a ted to netopilo az kdyz byl motor zahratej, dolil sem skoro 3/4 litru do prepadovky a uz to topi jak zastara (nebo zamlada
) driv nez se pohne rucicka teploty uz fouka teplej vzduch tak po cca 2 km
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Zdravím, teď při -15° mi to taky netopí, ale ani se nedivím. Vždyť musíš vnitřek auta ohřát minimálně o 30 stupňů a to je jasný, že to za 10 minut není, vždyť minimálně 5-10 minut svítí kontrolka studenýho motoru. A nebo si musíš pořídit trochu dražší auto. Jel jsem ve stejný teplotě s Mercedesem ML a za 10 minut tam bylo příjemných 22°. Ale při tom decentním rozdílu pořizovací ceny se ani nedivím 
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
To je divné, mám taky Yarise r.v. 99 a s topením vůbec žádný problém. I když je venku takový mráz, tak začne topit dost rychle. Jediný problém co mám, že jak se to zahřeje, tak se mi zadrhne kolečko nastavení směřování vzduchu. To ale asi dělá od novoty. Řekl bych, že to bude kravina, ale ještě jsem to neřešil, protože v zimě nejvíc používám ofuk oken nebo oken a držky 
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Takoveto pripominky na auto me vzdycky rozesmejou. Nekdo si koupi ojete auto v buhvijakem stavu a dava vinu vyrobci aut. V automobilu se evidentne nekdo hrabal a misto toho, aby novy majitel, kdyz uz to teda koupil, uvedl vse do fungujiciho stavu, sedne k internetu a spila vyrobci.
Rozebrat to neni problem a zacal bych kontrolou stredoveho ovladani, jestli tahlo nevypadlo nebo neni prerusene a pak k topeni. Dale kontrola vody atd. Ale tohle se melo zkontrolovat pred koupi.
Rozebrat to neni problem a zacal bych kontrolou stredoveho ovladani, jestli tahlo nevypadlo nebo neni prerusene a pak k topeni. Dale kontrola vody atd. Ale tohle se melo zkontrolovat pred koupi.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Tak faktem je, že Yarouš topí dost pozdě. Litrový motor je na tom lépe a v menších mrazech topí rychleji než 1.33. Teď v -15 to ale u obou trvá 5-6km než zhasne kontrolka studeného motoru. Vycházím ze zkušenosti svojí a mého kolegy, já s 1.33, on 1.0 - oboje auta nová vyrobená v roce 2009. Další věc je slabý výkon větráku - podle mých zkušeností je třeba mít stupeň 3, aby vzduch cirkuloval dostatečně.
Jeden z udávaných důvodů je také vyšší učinnost motoru a tedy menší množství odpadového tepla, ale vzhledem k tomu, že muj Yaris jezdí po městě (krátké cesty se studeným motorem) za 8,5 a 10 let starý Renault Megane Combi 1,6 na těch samých trasách jezdí za 9 a topí lépe, tak nevím nevím.
Yarise jsem kupoval jako druhé auto do rodiny namísto dosloužilého Fiata, protože je Toyota synonymem kvality a také, protože dělám pro Toyotu - musím říct, že mě trochu zklamal. Nejnověji pískající brzdy při natočených kolech a brždění (kolega s 1.0 má stejný problém). Vzhledem ke "spkojenosti" mého šéfa s jeho novou Avensiskou se obávám, že TME někde udělalo chybu...
Jeden z udávaných důvodů je také vyšší učinnost motoru a tedy menší množství odpadového tepla, ale vzhledem k tomu, že muj Yaris jezdí po městě (krátké cesty se studeným motorem) za 8,5 a 10 let starý Renault Megane Combi 1,6 na těch samých trasách jezdí za 9 a topí lépe, tak nevím nevím.
Yarise jsem kupoval jako druhé auto do rodiny namísto dosloužilého Fiata, protože je Toyota synonymem kvality a také, protože dělám pro Toyotu - musím říct, že mě trochu zklamal. Nejnověji pískající brzdy při natočených kolech a brždění (kolega s 1.0 má stejný problém). Vzhledem ke "spkojenosti" mého šéfa s jeho novou Avensiskou se obávám, že TME někde udělalo chybu...
Renault Mégane 1.6 16V r.v. 2000
Toyota Yaris 1.33 VVTI r.v. 2009
Toyota Yaris 1.33 VVTI r.v. 2009
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Nechce to u studeného motoru točit větrák, nechat to jet maximálně na 2, jinak se auto déle ohřívá. Po ohřátí to taky topí líp na 2 a foukání na sklo než cokoli jiného. ALE, pokud jede krátkou trasu kdy víte, že se auto nestihne ohřát, pusťte větrák minimálně na 3 aby se po dojezdu nezamlžilo a případně nezamrzlo okno.
Toto je aspoň moje zkušenost.
Toto je aspoň moje zkušenost.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
U mého Yarise byly malá porucha, když jsem dal vnitřní okruk a trochu víc silou se snažil dát topení na foukání předního skla. Když jsem to udělal, nešlo dál nastavovat a v servisu mi řekli, že tam bylo prasklý nějaký lanko.
Každopádně v těch šílenejch mrazech -15°C a míň se nedá celý auto rychle vytopit, ale stačí si počkat, až se motor zahřeje (což je tak 2 km jízdy ve městě) a pak už to topí solidně
)
Každopádně v těch šílenejch mrazech -15°C a míň se nedá celý auto rychle vytopit, ale stačí si počkat, až se motor zahřeje (což je tak 2 km jízdy ve městě) a pak už to topí solidně
Yaris 1.0