ventil upni do vrtačky, nejlíp ve stojanu, roztoč a pilníkem ten ventil lehce přejeď - ne sedýlko! potom to můžeš doladil šmirglemsroubek píše:Takže hlava je dole a rozebraná, ventily jsou docela zakarbonovaný máte někdo zkušenost jak ten karbon dostat dolu.? jeden vyfukovy ventil jsem zkousel lehce smirglem a trochu to slo, ale jak kdyby na talirku ventilu byla nejaka sediva keramická vrstva. Je u Celici neco takoveho.?
Gugera ventilů 3S-GE
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
bingo .. vidíš soustruh mne při tom telefonátu nenapadl, když sem to delal naposledy tak sem ho ješte nemělsroubek píše:Idaho, prave ze jsi me potesil, uz jsem mel strach ze jsem neco pode... Jinak putil jsem se do prace a v te vrtacve to jde skvele a v soustruhu o neco lip. jak jste radily z toho nejhorsiho pilníkem, vybrousim smirglem a pak vylestim pastou.. hodim sem pak fotky z toho meho pokusu..) Jinak diky
Takže ventily vyleštěný, nakonec jsem zvolil jinej způsob. Mam doma piskovačku, tak jsem je vzal 22o piskem a pak vyleštil, slo to perfektne. Ted jen zabrousit ventily. Jakej máte názor, mam nechat srovnávat hlavu nebo ne, kdyz motor ma 160tis km a nebyly snim žádné problémy krom té spotřeby oleje. Myslíte že stačí vyměnit těsnění a taky otázky zda kupovat origo za 2100 kč.