vykradnutý avík

vše ohledně modelové řady Avensis
Axel1302
Řidič

vykradnutý avík

Příspěvek od Axel1302 »

Tak som si vcera vysiel s priatelkou na nakup do OC Avion v Bratislave, ze stihnem cosi nakupit pred vianocami. Zaparkoval som v podzemnej garazi, zamkol som auto dialkovym a spokojne odisiel za nakupmi. Po prichode k autu, nic netusiaci nasadneme a ideme na veceru do nedalekej restauracie. Tam otvorime kufor, vsetko v poriadku, priatelka otvori kabelku ktoru si nechala v kufri a peniaze, mobily, doklady fuc. Pozeral som okolo auta ci najdem nejake znamky nasilneho vniknutia a ani skrabanec. Po prichode naspat do Avionu volam policajtov a ti nech skusim strcit kluc do zamku. Isiel asi tak do tretiny - diagnoza vylomeny zamok.
Vraj v Avione bezna vec, miestny "SBSkar" aj vedel ktori ludia na akych autach to robia ale ked ich vidi tulat sa po garazi nic neriesi. Zlodej pravdepodobne videl ako si priatelka dava do kufra kabelku.

Podozriva osoba je vraj 180cm vysoka, cierne kratke vlasy a jadzi na striebornom BMW

VAROVANIE:
neparkujte v sekcii C podzemnej garaze OC Avion (vchod od krizovatky), je to vraj jedno z miest kde nie je instalovana kamera a zlodeji o tom vedia. Jedina kamera je vraj az pri vychode z parkoviska a ta nedovidi do sekcii C, preto po zhliadnuti zaznamu vraj policajti nic nevideli

Teraz mam behacky do servisu, ani neviem ci to mam koli vysokej spoluucasti riesit s poistovnou, servis mi cenu na opravu zatial nedal, alebo ci mam dat jednoducho zaslepit zamok a riskovat ze ked mi odide bateria v aute alebo v DO tak neotvorim. Neviem co je na tom pravdy ale pokial Vam vylomia zamok tak druhy krat vraj uz do auta cez vylomeny zamok nevniknu. Vraj to robia za par sekund srobovakom ktory je upeneny na racnu a silou paky pretočia zamok.
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Jedna rada:

nikdy si nedavaj na verejnom parkovisku nieco do kufra, ale nikdy.. podla moznosti maj kufor vzdy odkryty aby bolo vidno, ze tam nic nie je..

ja este aj nocnik pre malu vyberam z igelitky a nechavam na viditelnom mieste

ak mas potrebu tam nieco cenne mat, tak to tam daj pred jazdou a nie priamo na parkovisku, kde odparkuvavas auto.. navyse, penazenku a mobil zasadne iba v uzamknutej schranke pred vodicom (aj ked to je pre zlodeja iba minuta zdrzania)

a to plati pre vsetky parkoviska vo velkych mestach, nie len avion.

Aj keby mali kamerovy zaznam, tak by im bol na 2 veci. za a nerozoznaju tvar a za b neda sa pouzit ako dokazdny material.. takze zlodejom su kamery ukradnute

ale v prvom rade mi je to luto, nepotesi to..
Corolla Verso D-CAT 130kw
Axel1302
Řidič

Příspěvek od Axel1302 »

ved ano, mne to je jasne, mne osobne nic nezmizlo mal som vsetko so sebou, len priatelku teda nepotesili, no ale hadam sa pouci.

Len ma seru tie zamky, naco zamykat auto ked im to trva par sekund cze zamok, cez sklo hadam nepojdu lebo narobia ramus. Ved slusny clovek ktory nechce nic ukradnut neskusa ci su dvere otvorene alebo nie a zlodej ide na istotu a vie ako to otvorit.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Tak ucinny sposob je zaslepit zamky ale potom riskujes, ze ked sa ti vybije dialkove alebo baterka v aute, tak sa do auta nedostanes a este ti moze mokazit motorcek centralu a tiez mas problem. Inak ja osobne by som kludne ten zamok zaslepil, pokial je to lacnejsie ako vymena.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Axel1302
Řidič

Příspěvek od Axel1302 »

V Toyote mi povedali ze poskladanie noveho zamku podla existujuceho kluca je 133 EUR bez DPH + praca asi na 15 - 30min
Dali mi tiez na vyber lacnejsi zamok za 80 EUR spolu s klucmi avsak potom by som mal zvlast kluc na otvaranie dveri a zvlast kluc (povodny) do spinacej skrinky.

Rozmyslam nad druhou variantou, ved kolko krat za zivot potrebujes otvorit auto cez zamok? Ale zabudol som sa spytat ci by mi povodnym klucom isiel otvorit dialkovo central ak by som mal vo dverach ten druhy lacnejsi zamok na iny kluc.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Central by ti mal fungovat bez problemov, vzhladom na to, ze priamo s vlozkou zamku ma velmi malo spolocneho. Motorcek centralu ti ovlada samotny mechanizmus bez toho, ci tam vlozka je alebo nie.
Inak ja by som sa na to naozaj vykaslal a nechal by som uplne zaslepit zamok.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Thomasis
Člen Týmu

Příspěvek od Thomasis »

No jasné aj podľa mňa to úplne zaslepiť. Šak keď sa vybije baterka tak v predu máš čím otvoriť...
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

mne mojho avensisa takto vybrali uz dva krat
auto zamknute na dialkove. na aute ani skrabanec.

podla mna uz vedia aj reprodukovat signal (nielen rusit) pretoze od prvej vykradacky vzdy rucne skontrolujem ci sa auto zamklo.

Najhorsie je, ze aj ked ti uz roky z auta nic nezmizlo tak nevies kolko krat ti ho uz niekto prekutral...

inak uprimnu sustrast. s dokladmi a kartami som si tu odyseu preskakal v lete.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Toyotackou dalku na klici nepouzivam, na klicich mam navic privesek od alarmu, ale prijde mi to bezpecnejsi.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

zaslepit zamky. a mat vzdy pripravene nahradne baterky.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

V aute niky nic nenechavam, nikdy si do kufru nic nedavam po zaparkovani. Pokud se zlodej podiva do auta, neuvidi nic, co by ho mohlo zaujmout. Vzadu a na dverich kufru mam folie, takze dovnitr neni stejne videt.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

A to jde jako vylomit zámek obyčejným šroubovákem?
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Jistě že jde, jenom to chce správný grif.... například VWčka a starší Oply šli otevřít dřívkem od nanuku. Když zarostla stavítka, tak stačilo cokoliv, čím šlo otočit vložkou zámku.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Axel1302
Řidič

Příspěvek od Axel1302 »

Takze zamok uz mam opraveny, na moje prekvapenie mi to spravili v Toyote na pockanie a stalo ma to 47 EUR aj s pracou. Vylomeny zamok odniesli nejakemu zamocnikovi a tento to opravil. Takze ziadny novy kluc ani zaslepenie. Zostava mi dufat ze sa mi to stalo naposledy.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

mrazik píše:V aute niky nic nenechavam, nikdy si do kufru nic nedavam po zaparkovani. Pokud se zlodej podiva do auta, neuvidi nic, co by ho mohlo zaujmout. Vzadu a na dverich kufru mam folie, takze dovnitr neni stejne videt.
Bohužel ani tohle nefunguje vždycky. Asi před měsícem mi vykrádli v Bratislavě přes poledne auto (rozlomený zámek) a to jsem tam nenechal viditelně položené nic, ani držák navigace na skle. Prostě věděl, jak dovnitř :-(
Odpovědět

Zpět na „Avensis“