Jízdní vlastnosti

vše ohledně modelové řady Avensis
ztnext
Řidič

Jízdní vlastnosti

Příspěvek od ztnext »

Můžete někdo "nezávislý" porovnat jízdní vlastnosti T-25 a T27?
Mám určité zkušenosti, ale rád bych to porovnal s názorem ostatních.
:idea:
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Jízdní vlastnosti? co konkrétně, nový Véna líp sedí na rovinách i v zatáčkách, jízda se zklidnila, u starého modelu manželka začala býti nervózní ve 160km/h v novém se hranice nervozity posunula na 190km/h. Jinak průjezdy zatáčky jsou klidné a plynulé, což byly i před tím, ale přijde mi, že je tam posun kupředu. Jediné, co mi moc nesedí jsou sedáky.
Ex Avensis T25 kombi Executive 2.0 D4D 85 kW (2004)
Ex Avensis T27 kombi Business Plus 2.0 D4D 93 kW (2011)
Ex Avensis T27 kombi Active Trend+ 2.0 D4D 105 kW (2016)
Ex Rav4 IV Selection 2.5 Hybrid FWD 145 kW (2018)
Camry v70 executive VIP
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

novy avensis ma strmsie riadenie, hlucnejsi podvozok, lepsie sedi na ceste.

Nezda sa mi ale ze by mal az tak citelne vacsiu stabilitu vo vysokych rychlostiach. Aj T25 je kludna aj okolo 200 kmh
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Nie som nezavisly, ale takych tu sotva najdes.

moje postrehy (malo jazdene / vezene na T25)

- lepsie radenie a riadenie
- motor zivsi v celom spektre, pod 2000 ot o triedu aj ked T27 je tazsie sprevodovana
- podvozok sa mi nezda hlucnejsi, ale skor od motora vacsi hluk, cim rychlejsie, tym je T27 tichsia, T25 sa mi zda o nieco hupavejsia
- T27 stabilna aj pri TOP speed 220 tacho. Porovnavam skor s A4 a E-klasse.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Určitě to líp sedí v zatačkách a nenaklání se tolik, jinak si myslím, že jízdní vlastnosti budou podobný.

Ale kde je znatelný rozdíl, řekl bych až rozdílem třídy, tak to je komfort. Když jsem do toho porpvé sedl, tak jsem si připadal jak v otcově Lexusu GS300 když byl nový (teď už to má táta rozvrzaný), všude je ticho, ovládání všeho jde krásně lehce, ale ze sedaček mě teda bolejí záda a manželku taky, tak různě zkoušíme laborovat s bederní opěrkou.

Porovnávám T25 s 286tis km a T27 s 2tis km, takže T25 už měla něco za sebou
RAV4 HSD FWD
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

kadel píše:Porovnávám T25 s 286tis km a T27 s 2tis km, takže T25 už měla něco za sebou
Tohle bude asi problém nás všech, taky porovnávám T25 se 180k km a t27 se 4k km. Jedinný co mne na novým Vénovi trochu krom sedáku nesedí jsou brzdy, podle mne mají pomalý nástup a potom jsou vostrý, t25 je měla vostrý hned, nevím jestli to vnímáte stejně, ale když jsem odjížděl svojí ex t25 z testovací jízdy, tak jsem málem vyskočil předním oknem :D
Ex Avensis T25 kombi Executive 2.0 D4D 85 kW (2004)
Ex Avensis T27 kombi Business Plus 2.0 D4D 93 kW (2011)
Ex Avensis T27 kombi Active Trend+ 2.0 D4D 105 kW (2016)
Ex Rav4 IV Selection 2.5 Hybrid FWD 145 kW (2018)
Camry v70 executive VIP
rudlac
Člen Týmu

Příspěvek od rudlac »

Jazdne vlastnosti su vždy určitým kompromisom medzi sportovým a komfortným poňatím každého konštruktéra. A presne takto k tomu treba aj pristupovať. T27 sa snaží byť veľmi vyvážená a určite oslovuje najmä skupinu šoférov, ktorí majú radi komfort ale občas keď treba vedia aj pritvrdiť. Je to o tom akú máš zrovna náladu. Niekedy si vychutnám jazdu so zapnutým tempomatom na 150 a mám pocit že letím v člne cm nad hladinou mora a vnímam krásne ticho. Niekedy zas narazím na vysokú koncentráciu šoférov okolo mna, ktorí robia všetko možné len nešoférujú a vtedy sa ich radšej zbavím a dupnem na to a toto auto to dokáže celkom dobre. Pre mňa je jazda s týmto vozítkom príjemným relaxom v každej situácí. Mám ho od apríla 2009, 60 tis. km. Jediné čo by som privítal na tomto vozítku by bol náhon 4x4, ale to samozrejme že v zime asi všetci.
CommonUser
Věčnej rejpal

kadel píše:... ale ze sedaček mě teda bolejí záda a manželku taky, tak různě zkoušíme laborovat s bederní opěrkou.
Ja mam presne opacny pocit, po 1000 km sa bedernej ani nedotknem. Pre mna uplna pohoda. Skusil by som menit aj celkovo polohu - uhol opierky ci vysku sedaku + volant.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

CommonUser píše:
kadel píše:... ale ze sedaček mě teda bolejí záda a manželku taky, tak různě zkoušíme laborovat s bederní opěrkou.
Ja mam presne opacny pocit, po 1000 km sa bedernej ani nedotknem. Pre mna uplna pohoda. Skusil by som menit aj celkovo polohu - uhol opierky ci vysku sedaku + volant.
Mozne to je. Zada nas boli prave v oblasti, kde je bederni operka, proto jsem myslel, ze to je tim. Na kratky trasy je to v pohode, ale kdyz cely den jezdim po Praze, tak zada zacinam citit. Pres tyden s tim jezdim manzelka, takze ani poradne na nejaky laborovani jen o vikendu neni prostor. Mam jeste sluzebniho Forda Connecta, kterej ma sedacky rovny, jak prkno a z toho me zada neboli.
RAV4 HSD FWD
rudlac
Člen Týmu

Příspěvek od rudlac »

Dôležité je na sedaku neležať ale sedieť, preto sa to volá sedadlo a ne ležadlo. Inak sedel som už v hocičom, ale toto sú ozajstné kreslá. Mám 175 cm a 83 kg.
CommonUser
Věčnej rejpal

rudlac píše:Dôležité je na sedaku neležať ale sedieť, preto sa to volá sedadlo a ne ležadlo. Inak sedel som už v hocičom, ale toto sú ozajstné kreslá. Mám 175 cm a 83 kg.
Ale tak nebudme uzkoprsi ... kazdemu sudruhovi podla potreby :lol:
Lezat sa tam velmi neda, volant nie az tolko vytiahnutelny.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

rudlac píše:Dôležité je na sedaku neležať ale sedieť, preto sa to volá sedadlo a ne ležadlo. Inak sedel som už v hocičom, ale toto sú ozajstné kreslá. Mám 175 cm a 83 kg.
To jsem netusil, zkusim se teda posadit. ;-) Kdybych u toho lezel, tak by to bylo treba v poradku.
RAV4 HSD FWD
CommonUser
Věčnej rejpal

ztnext zalozil a uz sa neozval ... zmizol v prepadlisku dejin :lol:
Asi cakal, ze T25 je neprekonatelna ... :wink:
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

CommonUser píše:ztnext zalozil a uz sa neozval ... zmizol v prepadlisku dejin :lol:
Asi cakal, ze T25 je neprekonatelna ... :wink:

....ale ne, právě že nečekal. Přemýšlím, že bych časem "přesedlal", ale ohlasy na T-27 nejsou až tak přesvědčivé :?
Já jezdím převážně po mizernejch okreskách a je mi fuk jak se auto chvá při 190 km/h. Potřebuji solidní svezení kolem 90 - 100 km/h na "tankodromu" :lol:
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
CommonUser
Věčnej rejpal

Aj pri 100 km/h mozes ocenit stabilitu T27.
Staci behat na 16' diskoch a zvysis komfort (+ mensia neodpruzena hmota).

Aj tak si myslim, ze by si si polepsil:
- brzdy - ADAC test - draha 34 metrov (porovnaj napr. s Passatom)
- motor - ta 1,8 je voci starsej citelny pokrok, hlavne v nizsich otackach.
- prevodovka - nie je to Mazda, ci Audi, ale lepsie ako T25
- svetla - nexenony su na T27 podla mna o triedu lepsie voci T25.
- bezproblemove radio (T25 prijem)
- podla mna lepsie sedaky
- krajsi interier
- vyssia vybava

- Ale ta elektromechanicka brzda mne osobne nesedi a to v ziadnom aute.
- Stierace neviem porovnat s T25, ale tie budem menit, povodne stoja za ... a aj to rozlozenie stieracej plochy mi nesedi.

Ale Lexus to nie je :wink:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“