Napinacia klatka drazkovaneho remena (nie rozvodoveho)

vše ohledně modelové řady Avensis
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

není problém, je reálně skladem, jendá se o oroginální kladku toyota. MOC je 4491,-

kladku lze nahradit také levnejší druhovýrobovou variantou která je za 3344. bpohužel nemám v katalogu uvedeného výrobce.
( sleva pro klubáky samozřejmostí.. )
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

Dík za info.
No ja som potreboval len info okolo ložiska. Chcem ho vylisovať a nalisovať od f. TNT za 20 E. Ide mi hlavne o rozmery toho ložiska.
40x62x12 mm.

Díki chlapy.
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Stanley píše:Dík za info.
No ja som potreboval len info okolo ložiska. Chcem ho vylisovať a nalisovať od f. TNT za 20 E. Ide mi hlavne o rozmery toho ložiska.
40x62x12 mm.

Díki chlapy.
pokud bys to ložisko mel zmeřene tak se dají objednat podle rozmeru u firem co se tím zabývají.
Elcar
Navigátor

Příspěvek od Elcar »

Idaho píše:není problém, je reálně skladem, jendá se o oroginální kladku toyota. MOC je 4491,-

kladku lze nahradit také levnejší druhovýrobovou variantou která je za 3344. bpohužel nemám v katalogu uvedeného výrobce.
( sleva pro klubáky samozřejmostí.. )
Kto by mal záujem , mám za 99,82€ s DPH OE Toyota
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
Pikpe
Člen Týmu

Příspěvek od Pikpe »

Zdravím všechny, dovolím si tohle téma doplnit o mé zkušenosti. Ložisko jsem úspěšně vylisoval, poměrně bez problémů šlo ven. Mrkl jsem po netu, napsal do dvou firem. Z druhé f. se mi ozvali, ložisko NSK 6908v, cena cca 590,- s DPH. Dodání do dvou dnů. Ložisko jsem vyzvedl, rozbalil a samozřejmě naprosto stejné jako originál :).

Kladku jsem očistil, trošku mázl olejem, a pod lisem za použití vhodných přípravků zase nalisoval. Nevidím jedinej důvod, proč by se ložisko nemělo lisovat. Není snad ani možné ložisko nalisovat špatně, jen je potřeba být obezřetný a při lisování si ložisko, případně kladku, správně podkládat.

Kladku jsem namontoval zpátky a zatím se zdá být vše v pořádku. Pokud by výrobce nechtěl, aby se kladka dala opravit, neudělal by jí tak, aby se dalo ložisko vylisovat. Toť můj názor. Doufám, že to někomu pomůže. :)
Avensis 2001 (kombi), D4D 2.0, 81kW
Radyk1
Člen Týmu

Kladka avensis

Příspěvek od Radyk1 »

Ahoj, a proč jsi tu kladku měnil? Jak jsi poznal, že je čas? Už se rozpadla? Radek
Pikpe
Člen Týmu

Příspěvek od Pikpe »

No asi hlavně proto, že ječela až to hezké nebylo :). Původně jsem myslel, že to bude klínovej nebo drážkovanej řemen. Zkusil jsem je mírně přitáhnout a byla mi ještě dána rada abych je máznul mýdlem. Nic z toho však nepomohlo. Stáhl jsem řemen a zamlel kladkou a ta měl dosti velké vůle, jednu chvíli jsem si říkal jestli není povolená - nebyla. Zjistil jsem si teda cenu ložiska, ta se mi zdála dost dobrá oproti koupě nové kladky.

Od řemenu už nic nepíská, tak budu mít snad klid. Jestli nezačne zlobit něco jiného :).
Avensis 2001 (kombi), D4D 2.0, 81kW
Radyk1
Člen Týmu

Příspěvek od Radyk1 »

Dík za odpověď. To mi nedělá. Jen přemýšlím, že mě za chvilku čekají rozvody a tak řemeny vyměním taky.Tak jsem se lekl, že kladka je potřeba taky. Jinak bych to vyřešil stejně. Kladku bych vylisoval a koupil jenom ložisko. NEMÁM s domácí opravou žádný problém. kolikrát si to udělám doma lépe než by mi to udělali v servise nebo kde jinde.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“