Díky moc předem za názory... Odaz
ak su pruziny znizene oproti standardnym o 1-2 cm, tak sa daju pouzit aj povodne tlmice. ak viac, tak treba aj nove tlmice.wong píše:pokud vim, tak ke snizenym pruzinam by mely byt i specialni tlumice.
auto by melo lip sedet, ale pohodlnejsi to teda nebude
to ano, ale tyhle jsou 4cmdrgi píše:ak su pruziny znizene oproti standardnym o 1-2 cm, tak sa daju pouzit aj povodne tlmice. ak viac, tak treba aj nove tlmice.wong píše:pokud vim, tak ke snizenym pruzinam by mely byt i specialni tlumice.
auto by melo lip sedet, ale pohodlnejsi to teda nebude
Kód: Vybrat vše
Inter Alloy sportovní snížené pružiny Toyota CARINA II - rok výroby 1988-1992 -- snížení 40 mm
No právě, že jsou o 4cm nižší.Nejvíc mám strach, že mi tlumiče kvůli tomu snížení odejdou moc brzo-třeba za rok... a 10000 v ....liwong píše:to ano, ale tyhle jsou 4cmdrgi píše:ak su pruziny znizene oproti standardnym o 1-2 cm, tak sa daju pouzit aj povodne tlmice. ak viac, tak treba aj nove tlmice.wong píše:pokud vim, tak ke snizenym pruzinam by mely byt i specialni tlumice.
auto by melo lip sedet, ale pohodlnejsi to teda nebude![]()
Kód: Vybrat vše
Inter Alloy sportovní snížené pružiny Toyota CARINA II - rok výroby 1988-1992 -- snížení 40 mm
No to je právě děláno, aby to příjemné bylo. Tedy, když pojedeš, řekněme přes sérii mělkých příčných nerovností (železniční přejezd, rozbitá vozovka), tak tlumič svým účinkem naopak překáží a tento krátký krok pohodlně "vypérují" pružiny (pružina v horní poloze nemá tendenci kopat a nevyžaduje tlumení účinku), zatímco při delším kroku přitvrzení snižuje boční náklon vozu a tím i jeho stabilitu. Když budeš mít tvrdý podvozek, tlumiče i pera, tak ti sebemenší nerovnost "vymlátí zuby."odaz píše:A k čemu slouží u Excell G ten menší odpor na kraji chodu tlumiče? Kámoš má ty nové pružiny Leesjofors a na kraji chodu když "zhoupnu" auto přes blatník tak jde vlastně dolů a jak se vrátí nahoru tak na kraji chodu když dojede na doraz tak se asi 2-4cm vrátí dolů než se zastaví o odpor tlumiče a vrátí se nahoru. To je podle mě ten menší odpor tlumiče a podle mého názoru to jízdním vlastnostem moc nepřidá. Tento jev se projevuje na nezatíženém autě trochu i při jízdě na nerovné cestě a je to docela nepříjemné protože carina je dlouhé a pohodlné auto. Ted mě jenom zajímá, jestli by ty nižší pružiny nějak moc zkrátily životnost tlumičů. Když jsem se totiž bavil, se zaměstnancem firmy"autodoplnky.cz", řekl mi , že ty pružiny INTER-ALLOY nejsou tak tvrdé jako třeba HR, že je to něco mezi sériovkama a HR.