pavel.em píše:
No a když jsem ho rozdělal, tak jsem myslel, že mě šlehne! Musím tímto oponovat CommonUserovi a dalším co tvrdí, že nafta patří do kamen - nepatří ani do nich, protože takovej bordel bych nechtěl vymetat ani z komína, natož drhnout z motoru!
...
Takže myslím, že je jedno, jestli má někdo najeto 100tis. nebo 250tis., tyhle podělané ekologické "vychytávky" žijou svým vlastním životem.
No vidim, ze som zostal nechtiac v pamati ...
Ja si nemyslim, ze by si odo mna pocul "Nafta do kamen". Ja som vychadzal z mojich skusenosti s naftakom a vseobecnych poznatkov z netu, ci dalsich znamych.
Z toho mi nakoniec vypadlo, ze ak Toyota, tak benzin, A este by som to zovseobecnil a ak JAPONEC, tak benzin. To co dokazala Mazda so svojim "prepadovym DPF" je neskutocne. Bud rad, ze DCAT toto neriesi (nafta v oleji).
Obratil som k Toyote, pretoze potrebujem spolahlive auto, ktore ma uz nenecha na dialnici a nemusel by som kazdy rok riesit nejake "prkotiny" co naseru do nepricetnosti. Rad by som tych 400Nm, ci 177 koni aj ja.

Ale nechcem ziadne problemy s motorom. Ani nechcem riesit EGR, ci spekulovat aky VIF, ci palivo do toho davam a dalsie "detaily".
Ked som kupoval moj prvy naftak (TDI), tak som mal pocit, ze kazdy v okoli (SK) hulil travu. Tie fajnove reci ... ako to super ide a malo zere. No ano, paliva malo (ked funguje), ale penazi a nervov viac ako benzin.
Uz malokto si zrata, co do toho nasype aby to slo - vseobecne naftaky. Mnoho naftovych soferov ma selektivnu pamat. Opravy sa mazu z pamati automaticky a zostavaju len same pozitiva a krasna buducnost
Ked sa ovsem pozriem na take VW, tak tam je ten naftak spolahlivejsi.
Nezvladnute TSI by ma velmi strasilo pri kupe.
PS Priatel kupoval Passat 2.0 TDI 140PS CR DSG. Tak sme trochu porovnavali. Ake to bolo prekvapenie, ked v NEMECKOM ADAC EKO-teste zozral v meste Passat kombi 7,9 litrov nafty a Avensis sedan 1,8 147PS manual 8,1 litra benzinu. Celkova spotreba Passatu TDI len o 0,4 litra menej. Ten Passat - to bolo prekvapenie aj pre mna

.