jak se opravuje motor 2.2 D-CAT aneb muj pribeh :-)

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

matus69 píše:Pavel, nemas zvysenu spotrebu oleja?
Tak to vůbec - jednou za rok výměna a pak jen kontroluju. Nikdy jsem ani nedoléval....

matus69 píše:k tomu cisteniu - pises, ze si isiel dalej k saniu - nevies to popisat, lebo nechapem tomu. vdaka
Blbě jsem to napsal - myslel jsem škrtící klapku, parohy a kanály na bloku (kam jsem dosáhl)...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

ladad píše:Tady jsem našel tohle.Pro motoristy často kladené otázky http://www.upmas.cz/cs/obsah/faq. Asi je pravda že co se rozpustí někam musí zmizet.
Díky za odkaz.
Právě, že jsem v různých diskuzích četl dost rozdílné názory, tak jsem se chtěl zepat i tady, jestli to už někdo nemá za sebou....
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
Thomasis
Člen Týmu

Příspěvek od Thomasis »

Tak pridávam sa :)
Avensis kombi (t25) 85kw, 2003/12
Auto išlo v pohodke zo začiatku asi rok s ním bol pokoj. Potom začalo dusiť motor a začalo dymiť ako lokomotíva.
Keď som sa rozbehol poriadne do kopca a chytilo poriadne motor tak sa to trošku vyčistilo ale nevydržalo dlho.
Tak som sa rozhodol že sa mrknem na ten egr ventil. Dnes som ho rozobral vyčistil som ho (vyškrabal, umyl techničákom) urobil som záslepku do ktorej som vyvŕtal diery 9 mm za to ďakujem hlavne jelinek4, ktorý to testoval, je to spomínané niekde tu na fóre.
No zmontoval som to všetko do kopy. Išiel som to aj hneď vyskúšať a auto išlo v pohodke, malo podľa mňa aj lepší výkon :) zatiaľ som prešie 20 km nič nevypísalo a ani žiaden kúdol za mnou. Som veľmi rád lebo sa mi už viacej krát stalo že som zastal na červenej, padla zelená, pedál na plno a zdochol motor. Potom natočiť padál na zem kúdol dymu a keď ho chytilo tak v hneď pískali gumy.

Prepáčte že toho tak veľa píšem ale dúfam že vás to bude zaujímať :lol:
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

pavel.em píše: No a když jsem ho rozdělal, tak jsem myslel, že mě šlehne! Musím tímto oponovat CommonUserovi a dalším co tvrdí, že nafta patří do kamen - nepatří ani do nich, protože takovej bordel bych nechtěl vymetat ani z komína, natož drhnout z motoru! :roll:
...
Takže myslím, že je jedno, jestli má někdo najeto 100tis. nebo 250tis., tyhle podělané ekologické "vychytávky" žijou svým vlastním životem.
No vidim, ze som zostal nechtiac v pamati ...
Ja si nemyslim, ze by si odo mna pocul "Nafta do kamen". Ja som vychadzal z mojich skusenosti s naftakom a vseobecnych poznatkov z netu, ci dalsich znamych.
Z toho mi nakoniec vypadlo, ze ak Toyota, tak benzin, A este by som to zovseobecnil a ak JAPONEC, tak benzin. To co dokazala Mazda so svojim "prepadovym DPF" je neskutocne. Bud rad, ze DCAT toto neriesi (nafta v oleji).
Obratil som k Toyote, pretoze potrebujem spolahlive auto, ktore ma uz nenecha na dialnici a nemusel by som kazdy rok riesit nejake "prkotiny" co naseru do nepricetnosti. Rad by som tych 400Nm, ci 177 koni aj ja. :wink: Ale nechcem ziadne problemy s motorom. Ani nechcem riesit EGR, ci spekulovat aky VIF, ci palivo do toho davam a dalsie "detaily".

Ked som kupoval moj prvy naftak (TDI), tak som mal pocit, ze kazdy v okoli (SK) hulil travu. Tie fajnove reci ... ako to super ide a malo zere. No ano, paliva malo (ked funguje), ale penazi a nervov viac ako benzin.
Uz malokto si zrata, co do toho nasype aby to slo - vseobecne naftaky. Mnoho naftovych soferov ma selektivnu pamat. Opravy sa mazu z pamati automaticky a zostavaju len same pozitiva a krasna buducnost :lol:

Ked sa ovsem pozriem na take VW, tak tam je ten naftak spolahlivejsi.
Nezvladnute TSI by ma velmi strasilo pri kupe.

PS Priatel kupoval Passat 2.0 TDI 140PS CR DSG. Tak sme trochu porovnavali. Ake to bolo prekvapenie, ked v NEMECKOM ADAC EKO-teste zozral v meste Passat kombi 7,9 litrov nafty a Avensis sedan 1,8 147PS manual 8,1 litra benzinu. Celkova spotreba Passatu TDI len o 0,4 litra menej. Ten Passat - to bolo prekvapenie aj pre mna :wink: .
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Tib
Navigátor

Příspěvek od Tib »

kdo chce šetřit všech frontách tak v autě nemá turbo a jezdí na LPG :D :D :D

pak ale musí zapomenou na super výkon a podobné věci
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ta mazda to trocha posrala, ale v CR je tipek, ktory za 7tis vyberie FAP a tak to naprogramuje, ze jednotka si mysli, ze FAP je stale cisty a funguje to paradne.
A je to skvely motor ten mazdacky, je tichy, ma skvelu reakciu a tah a lepsiu spotrebu ako DCAT.
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše:ta mazda to trocha posrala, ale v CR je tipek, ktory za 7tis vyberie FAP a tak to naprogramuje, ze jednotka si mysli, ze FAP je stale cisty a funguje to paradne.
A je to skvely motor ten mazdacky, je tichy, ma skvelu reakciu a tah a lepsiu spotrebu ako DCAT.
Jasne a TUVka ma posle do zadku a dojazdil som. Tento pristup fakt funguje len na vychode (teda u nas). Mozes potom vysvetlovat sudcovi, ze si nechcel ofajcit nemecky stat na daniach (podla normy platis dane) + Umweltzone.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ten clovek tvrdi, ze emisnou prejdes bez uplatku.
Vlastnu skusenost nemam.
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše:ten clovek tvrdi, ze emisnou prejdes bez uplatku.
Vlastnu skusenost nemam.
Na SK mozno ... Nemci zacinaju merat dymivost ...
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

to sa u nas meria uz roky
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše:to sa u nas meria uz roky
Sorry, myslel som pevne castice. Neviem, ci to meraju rovnakym sposobom.

Neviem co na to TUV, ked tam DPF nebude, ale v papieroch ano ...
Thomasis
Člen Týmu

Příspěvek od Thomasis »

:D tak to by som chcel vidieť keby som mal zapchatý egr ako som mal pri zohriatom motorele. Tá sonda čo dávajú do výfuku by sa asi zbláznila :lol:
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

takze jsem vyresil kompletni problemy s motorem, prodal jsem Lexuse a ted jsem clovek s BMW ... doufam, ze uz mi to nebude tak trapit jako jsem se trapil s Lexuse.. Motorove jsou BMW opravdu dal, je mi to lito rict, ale je to pravda. :-(
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
CommonUser
Věčnej rejpal

Nikto BMW motory nepodcenuje. Tam su naozaj daleko, ale ten zvysok ...
taky "sportovy spotrebak". :wink:
Tak dufajme, ze tvoj diesel od BMW ma lepsiu zivotnost.

http://www.motor-talk.de/blogs/autos-te ... 15166.html
:shock:
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

CommonUser píše:
matus69 píše:to sa u nas meria uz roky
Sorry, myslel som pevne castice. Neviem, ci to meraju rovnakym sposobom.

Neviem co na to TUV, ked tam DPF nebude, ale v papieroch ano ...
ano, v SR sa meraju pevne castice. Mas to na protokole z EK.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“