Kontrolka motoru D-4D
Zdravim.. Zas to tu je. mam cca 194,000 km a opat rano ked je auto studene nestartuje. Chytilo cca po 15 raze. No je v nudzovom rezime a kontrolka motora svieti stale.
Vcera sa mi stalo ze to chytilo asi na 10x, vozil som sa - motor sa zahrial, zacal normalne ist. Po asi 10x vypnuti a opat startovani motora (pokial je motor zohriaty startuje normalne) kontrolka zhlasla. Vcera som nalial do nadzre aditiva. Dnes rano auto chytilo az na 2y krat s tym ze je stale v nudzovom rezime za pritomnosti uz spominanej kontrolky. Aj po zahriati auto nadalej ostava v nudzovom rezime.
Od poslednej vymeny SCV ventilov som ubehol cca 15,000 km. Ze by som ich mal opat menit aby auto aspon chvilu vydrzalo.
Vstreky sa mi nechce menit za 4700euro...
Ma niekto skusenosti s nicim podobnyn resp s nakupom SCV ventiloc z ineho zdroja ako priamo u toyoty ?
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0362131466
Vcera sa mi stalo ze to chytilo asi na 10x, vozil som sa - motor sa zahrial, zacal normalne ist. Po asi 10x vypnuti a opat startovani motora (pokial je motor zohriaty startuje normalne) kontrolka zhlasla. Vcera som nalial do nadzre aditiva. Dnes rano auto chytilo az na 2y krat s tym ze je stale v nudzovom rezime za pritomnosti uz spominanej kontrolky. Aj po zahriati auto nadalej ostava v nudzovom rezime.
Od poslednej vymeny SCV ventilov som ubehol cca 15,000 km. Ze by som ich mal opat menit aby auto aspon chvilu vydrzalo.
Vstreky sa mi nechce menit za 4700euro...
Ma niekto skusenosti s nicim podobnyn resp s nakupom SCV ventiloc z ineho zdroja ako priamo u toyoty ?
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0362131466
Corolla D4-D 66kw rv2004
a je to tu zase...
Pratele Toyotaci, takze po 3 letech se zase zacala pri nastartovani studeneho motoru rozsvicovat kontrolka nespravne funkce motoru, obcas ze zacatku lenivejsi jizda v nouzaku a hlavne dlouhe startovani nez naskoci (pokud je auto zahrate, tak vse v pohode)...jeste,ze puvodni org.baterka stale drzi. Podeziram opet scv ventily. Dle servisu dochazi k nizsimu tlaku pri vstrikovani. Doporucena diagnostika cerpadla, protoze se blizim k hranici 210tis.km, tak bude treba udelat mj.rozvody a cerpadlo by se vytahovat stejne muselo. Letosni rozpocet svatku vanocnich bude tedy mnohem vetsi. Ale verim, ze to nebude tim cerpadlem (repas 16.tis.), kdyz se to neprojevuje pri jizde, ale jen pri startu studeneho motoru. Co myslite? Kez by to byly zase "jen" ty ventily za 9tis.
. jinak s autem jsem spokojeny, ale toto me zlobi, pokud se to bude porad opakovat.
Corolla combi 2001 (2002) D-4D 2.0 (E-12)
- Milan
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Mě se kontrolka rozsvěcí taky.Nastartuju (studený start trochu delší,ale myslím nic strašného - do 3 vteřin),kontrolka nesvítí,rozsvítí se cca po 30 vteřinách a pak už svítí pořád.Žádnou ztrátu výkonu nepozoruju,auto jede pěkně.Tenhle stav trvá čtvrtý den.Včera po startu ohřátého motoru (asi 15minut stání) zhasla ,ale ráno se zase rozsvítila.Je tu někdo se stejnou zkušeností?Díky
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
prubeh: cerpadlo pujde na diagnostiku. Protoze se blizi 210tis. km tak doporuceny rozvody a vymena kapalin atd. pri servisni prohkidce 210tis.km. To znamena ze jeste neni odstranena puvodni zavada startovani, cerpadlo jeste neotestovano, ale dale zjistena kapajici vodni pumpa a zadrhnuta kladka remene alternatoru a jsem asi na 30tis. I takto se da slavit konec roku.
Corolla combi 2001 (2002) D-4D 2.0 (E-12)
- Milan
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tak rozvody,pumpu i tu kladku už mám za sebou.Na diagnostiku vůbec nevím kdy se dostanu,nejbližší Toyota servis 50km.Kontrolka včera zhasla i po startu studenýho motoru,ale dneska zase svítí.Asi pomůže jen ten servis. Před vánoci je to nemilé 
podobny problem sme mali na avensise d4d 1CD-FTV 81kW .. zacalo to nevinnym stracanim vykonu pocas jazdy pricom vzdy zasvietila kontrolka motora..casom to uz zacalo zle startovat az to jedneho krasneho dna nechcelo nastartovat vobec. Motor tocilo, ale nechcel nabehnut. Nasledoval odtah do servisu a zistili sa vadne SCV ventily. Tie sa vymenili, neviem uz presnu sumu ale boli 2 KS. Vsetko v pohode, auto fungovalo, ale po nejakom polroku sa opakoval ten isty problem. Podozrenie uz bolo na cerpadlo alebo vstreky. Avsak boli to opat SCV ventily...vymenili sa a auto opat chodi, ale ktovie dokedy..
inak s tym motorom nebol ziadny problem..
Toyota Corolla E10 1.4 16V EFI 55kW ´96
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jj nove jsou ventyly vybaveny "diamantovým hrotem" ( doufám že jsem to přeložil dobře" ), sice prodlouží životnost ale bez vyčištení palivového systému a repase čerpadla jim toyota ( neoficiálně) stejne moc životnosti nedádá..Milan píše:Tak jsou to taky ty ventily.Prej je dělají s jinou povrchovou úpravou,tak by měly vydržet.
Paradoxne při prepasi čerpadla je toto standartne vybaveno novými SCV ventily, ale tou starou verzí ( repasi nedává Toy zadává to třetí straně.. )
- Milan
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
BK píše:prubeh: cerpadlo pujde na diagnostiku. Protoze se blizi 210tis. km tak doporuceny rozvody a vymena kapalin atd. pri servisni prohkidce 210tis.km. To znamena ze jeste neni odstranena puvodni zavada startovani, cerpadlo jeste neotestovano, ale dale zjistena kapajici vodni pumpa a zadrhnuta kladka remene alternatoru a jsem asi na 30tis. I takto se da slavit konec roku.
Tak jak si dopadl?