Tak je logické, že většinou lidi píšou, když potřebujou poradit s nějakým problémem a přece jen naše auta už mají leccos za sebou, tak se občas něco projeví.
Když mi ukradli favorita, kolega mi nabídl corollu E9 a v tu dobu jsem byl řidič začátečník, houby tomu rozuměl, jízda autem pro mě byla spíše stres "hlavně aby se něco nestalo". Takže jsem měl ještě starší auto s víceméně stejným obsahem, ale pocit z řízení mnohem lepší, úplně mě dostalo, jak krásně jsem mohl vnímat, co se děje pod koly. Poté, co jsem nechal vyměnit vadné zadní tlumiče jsem zjistil, jak krásně corolla drží na silnici. Díky této corolle mě řízení začalo bavit a nějak se s ní nedovedu rozloučit

Taky má už svoje roky, koroze je svině, takže údržba už taky něco stála a objektivně vzato jsem asi blázen, že jsem ji předloni nechal vyvařit, ale jsem rád že ji mám. Když jsem ji kupoval, netušil jsem, že mi vydrží tak dlouho. Nějaké opravy byly nutné, ale když nepočítám jednu bouračku za kterou si můžu sám, vždycky jsem bez potíží dojel, kam jsem potřeboval (a to byly převážně skoro 300km dlouhé trasy).
Letos jsem si koupil 6g celicu gt (2.0l, 129kW), ten výkon je fakt příjemný, řízení je citlivé a přesné, je radost v ní jezdit a těším se na každou cestu, ale pořád si připadám trochu jak v tanku. Takže přesednutí do 55kW corolly má taky něco do sebe. Tenké plechy člověku sice pocit bezpečí nedají, ale lidi jezdí i na motorce... Zase v 950kg lehkém autě přece jen cítím tu lehkost a ovladatelnost a ta to vynahradí. Nakonec i výhled z toho auta je výborný, lépe vnímám rozměry auta. Ani se nedívím liborovi12, že do své E9 tolik investuje, se 4A-GE motorem to musí být opravdu parádní svezení. E9 je auto, na které jen tak nezapomenu.