spokojenost

vše ohledně modelové řady Corolla
matej.najman
Člen Týmu

spokojenost

Příspěvek od matej.najman »

kdeyz prochazim tohle forum tak ctu jen same problemy. rikam sem si, ze sity nase auta taky zaslouzi trochu uznani a chvaly za to ze nas vsude dovezou a nenechaji nekde stat ve stychu jako jine znacky:-)
jezdim sesvou rolkou docela hodne(2roky 70tis) a este sem nikde u cesty nevidel stat toyotu. zato jinych aut pozehnane.
mel sem corollu E10 s jednatrojkovym benzinovym motorem a i po najeti 270 tis auto jezdi, brzdi a neźere olej, jasne ze je odrene ale funguje a sveho majitele zaveze kam chce.
takze diky toyote za vse co sme spolu prozili a preju nam este spoustu kilometru bez porucha nehod :thumbsup:
Dekker.dave
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dekker.dave »

Ber to takhle-lidi jsou spokojený, v pohodě si jezděj a nemají důvod něco psát. Objeví se problém a hned se šíří topicy :wink: A vzhledem k početnosti Coroll je větší šance, že se topicy s problémy objevují častěji.

Jinak já, jakožto bývalý majitel Favorita, jsem se svou rollkou nadmíru spokojený. Akorát mě u ní štvou strašně tenký plechy. Je sakra rozdíl, zaklepat si na kapotu 20 let starýho Mercedesu a Corolly :D
Škoda Favorit 135LX 1994, 1,3, 781. 135 43kw, 180 000km - teď s ním jezdí sousedův syn
Toyota Corolla E11 1998, 1,4 4E-FE 63kw, 120 000km
Honda CB600F Hornet 2000, 70kw, 68500km
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

Já jsem s rolkou taky spokojenej, měl jsem jenom dva problémy, prasklej rozvoďák, ale to byla moje chyba protože jsem ho nedotáhnul, ale nasadil se novej a jelo se dál ... a druhej byl, že jsem letos neprošel technickou z důvodu nesymetrie brzdového učinku na zadku a zato jsem si mohl taky sám protože jsem 5 let neměnil brzdovku...., auto má teď 285tkm a myslim, že mi jeste nějakou dobu poslouží jako auto na cestu do práce... :)

A k té tloušťce plechu - když to srovnám s novejma autama tak je ten plech ještě hodně tlustej a to nemluvim o tloušťce laku
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

taky musim jen chvalit, najel jsem s rolkou 55 tisic za 3,5 roku... zatim nic vaznyho s autem nebylo jen menim provozni materialy a jedina vetsi oprava byla ted komplet vymena desticek/paken na aute... a vlastne jeste vymena deravyho chladice...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Tak je logické, že většinou lidi píšou, když potřebujou poradit s nějakým problémem a přece jen naše auta už mají leccos za sebou, tak se občas něco projeví.

Když mi ukradli favorita, kolega mi nabídl corollu E9 a v tu dobu jsem byl řidič začátečník, houby tomu rozuměl, jízda autem pro mě byla spíše stres "hlavně aby se něco nestalo". Takže jsem měl ještě starší auto s víceméně stejným obsahem, ale pocit z řízení mnohem lepší, úplně mě dostalo, jak krásně jsem mohl vnímat, co se děje pod koly. Poté, co jsem nechal vyměnit vadné zadní tlumiče jsem zjistil, jak krásně corolla drží na silnici. Díky této corolle mě řízení začalo bavit a nějak se s ní nedovedu rozloučit :) Taky má už svoje roky, koroze je svině, takže údržba už taky něco stála a objektivně vzato jsem asi blázen, že jsem ji předloni nechal vyvařit, ale jsem rád že ji mám. Když jsem ji kupoval, netušil jsem, že mi vydrží tak dlouho. Nějaké opravy byly nutné, ale když nepočítám jednu bouračku za kterou si můžu sám, vždycky jsem bez potíží dojel, kam jsem potřeboval (a to byly převážně skoro 300km dlouhé trasy).

Letos jsem si koupil 6g celicu gt (2.0l, 129kW), ten výkon je fakt příjemný, řízení je citlivé a přesné, je radost v ní jezdit a těším se na každou cestu, ale pořád si připadám trochu jak v tanku. Takže přesednutí do 55kW corolly má taky něco do sebe. Tenké plechy člověku sice pocit bezpečí nedají, ale lidi jezdí i na motorce... Zase v 950kg lehkém autě přece jen cítím tu lehkost a ovladatelnost a ta to vynahradí. Nakonec i výhled z toho auta je výborný, lépe vnímám rozměry auta. Ani se nedívím liborovi12, že do své E9 tolik investuje, se 4A-GE motorem to musí být opravdu parádní svezení. E9 je auto, na které jen tak nezapomenu.
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

E10 4A-FE. V domě 10let(od 60tkm do 185tkm) než jsem ji rozbil :cry: . Absolutně bez závady! Pouze vyměněny destičky, pakny, zadní tlumiče, spojka(8 let jezdila ženská...). Maximální spokojenost což se u současné E11 4E-FE říct až tak nedá.... Mám od 185tkm nyní 205tkm. Závady: ložisko na LP kole, spojka, převodovka(mám podezření že mi tam servisák dal špatný olej), budu muset vyměnit zadní tlumiče, tyčky + uložení stabilizátoru, jsou horší z. pružiny a uložení tlumičů. Kdybych se měl rozhodnout mezi E10 a E11 volil bych E10.

->gramo znám člověka kterej dal 35 000kč za vyvaření starýho toleda a ještě k tomu s motorizací 1.9D... Když ji miluješ není co řešit :)
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

radys03 píše:E10 4A-FE. V domě 10let(od 60tkm do 185tkm) než jsem ji rozbil :cry: . Absolutně bez závady! Pouze vyměněny destičky, pakny, zadní tlumiče, spojka(8 let jezdila ženská...). Maximální spokojenost což se u současné E11 4E-FE říct až tak nedá.... Mám od 185tkm nyní 205tkm. Závady: ložisko na LP kole, spojka, převodovka(mám podezření že mi tam servisák dal špatný olej), budu muset vyměnit zadní tlumiče, tyčky + uložení stabilizátoru, jsou horší z. pružiny a uložení tlumičů. Kdybych se měl rozhodnout mezi E10 a E11 volil bych E10.

->gramo znám člověka kterej dal 35 000kč za vyvaření starýho toleda a ještě k tomu s motorizací 1.9D... Když ji miluješ není co řešit :)
no, tak doma je má E11 od 1999 (nová). Dneska cca 196t. Zatím se krom běžných věcí (filtry, olej, rozvody) dělaly navíc jenom kosti stabilizátorů + silentbloky, brzdy, výfuk a teď nově jedno čidlo ABS. NEvím jak ostatním, ale mě to příjde za 12 let poctivé služby celkem o.k.

P.S. Mám Rolku z Hiroshimi, takže to bude možná jeden z důvodů. Pozdější evropská produkce vykazuje většinou horší výsledky.

E12 je konec 2006, doma cca rok a půl a zatím o.k. .. Na druhou stranu při 75t ani žádný problém nečekám.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
chroost
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chroost »

Corollu E10 vlastním pátým rokem, a jsem s ní velmi spokojen, před ní jsem proháňel jen tátového žigulíka a ta japonská rejže byla pro mne celkem šok :D Celkově se pro mne stala tato značka jakýmsi měřítkem kvality, toyoty jsou spolehlivé až je to nuda :)
Corolla E10 55Kw/O.Z.F1
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já mohu kvalitu jen těžko posuzovat, protože na to tu Toyotu mám moc krátkou dobu. Vlastním ji teprve dvanáct let, takže vzhledem k tomu, že jsem ji kupoval jako školou povinnou, je dnes teprve čerstvě plnoletá. No uznejte, za tu krátkou dobu se nic vážného projevit nemůže 8)

Měnil jsem jenom tlumiče a přední kosti stabilizátoru (pravá přední cvakala), dále brzdové kotouče a vpředu se musely vyměnit prachovky v čepu brzdového třmenu.
Asi bych měl vyměnit pravé zadní ložisko, trochu se ozývá.

A teď to všechno zaťukávám na dřevo, znáte to.....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
boborr
Člen Týmu

Příspěvek od boborr »

takze trochu prispejem k spokojnosti aj ja. kedze sme sa ako rodinka trochu rozrastli, musel som svoj bublifuk (yaris) predat, nakolko sa mi uz nezmestil kocik a dve autosedacky s detmi, ale bol som s nim nadmieru spokojny, okrem vymeny kotucov, dosticiek, koncoveho dielu vyfuku a spotrebaku som nemenil nic. auto som kupoval nove a vcera malo 9 narodeniny, najazdil som na nom sice iba 130000 km, ale vyuzival som aj firemne, takze preto tak malo, teraz sme kupily corollu verso 1,6 r.v. 2006 a predane v 2007, cize iba 4 rocne s 145000 km. najazdil som na nom iva 1500 km, ale max spokojnost, a konecne sa mi splnil sen, mam verso. dufam, ze bude tak isti bezproblemove ako yaris. novy sen, celica gt, iba ako hracka.
este otazocka na skusenejsich. kedze mam tukes od kamienka na celnom skle, bola by moznost vymeny za predne vyhrievane? vymena bude cez havarijnu, ide mi o to, ci je moznost vymeny a dorobenia vyhrievania celneho skla.
andre81
Člen Týmu

SPOKOJENOST

Příspěvek od andre81 »

Po dlouhé době zdravím a vítám POZITOVNÍ topik :D Poté co jsem vyřešil pár situací po koupi se mi moje Corolla D-4D s najetými 215000 km odvděčuje dlouhodobou průměrnou spotřebou 2,6 l / 100 km! Myslím že na dvoulitr výborné! (kombinace Verva Diesel a VIF + asi lehká noha). Ani v Toyotě na Černém mostě tomu nechtěli věřit. Takže teď už očekávám jen příjemné ježdění a běžné servisní úkony. Všem přeji spoustu kilometrů bez nehod!!!
Corolla 2.0 D4-D 66kW/215Nm (E12), 2/2002
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 andre81
asi ti lže palubní počítač. Udělěj si sptřebu výpočtem tankování/ujeté kilometry.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Já jsem s toyotami maximálně spokojený - nepůjdu nikdy do jiné značky. Spolehlivost,spotřeba,jízdní vlastnosti,použité materiály,celková konstrukce a v neposlední řadě výkon .................... vše to miluju
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Michal_F6
Věčnej rejpal

Re: SPOKOJENOST

Příspěvek od Michal_F6 »

andre81 píše:Po dlouhé době zdravím a vítám POZITOVNÍ topik :D Poté co jsem vyřešil pár situací po koupi se mi moje Corolla D-4D s najetými 215000 km odvděčuje dlouhodobou průměrnou spotřebou 2,6 l / 100 km! Myslím že na dvoulitr výborné! (kombinace Verva Diesel a VIF + asi lehká noha). Ani v Toyotě na Černém mostě tomu nechtěli věřit. Takže teď už očekávám jen příjemné ježdění a běžné servisní úkony. Všem přeji spoustu kilometrů bez nehod!!!
upřímně? Myslím, že taková spotřeba by nebyla možná ani na volnoběh ;)
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
wmousew
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: SPOKOJENOST

Příspěvek od wmousew »

Michal_F6 píše:
andre81 píše:Po dlouhé době zdravím a vítám POZITOVNÍ topik :D Poté co jsem vyřešil pár situací po koupi se mi moje Corolla D-4D s najetými 215000 km odvděčuje dlouhodobou průměrnou spotřebou 2,6 l / 100 km! Myslím že na dvoulitr výborné! (kombinace Verva Diesel a VIF + asi lehká noha). Ani v Toyotě na Černém mostě tomu nechtěli věřit. Takže teď už očekávám jen příjemné ježdění a běžné servisní úkony. Všem přeji spoustu kilometrů bez nehod!!!
upřímně? Myslím, že taková spotřeba by nebyla možná ani na volnoběh ;)

Tak já se svojí dosáhnu s lehkou nohou a volným stylem jízdy na 4,8 podle palubáku. Taky mám dvoulitr 85kW a když jedu svižněji tak mám spotřebu kolem 5,6-5,8.
Souhlasím že takováhle spotřeba je spíš pohádka než realita.
---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ----
++Toyota Corolla E12 2.0 D4D, 1CD-FTV, 85kW, r.v. 05++
Odpovědět

Zpět na „Corolla“