Špatný start D4D (resp. doporučte firmu na repas startéru)

vše ohledně modelové řady Avensis
zlobyl
Navigátor

Špatný start D4D (resp. doporučte firmu na repas startéru)

Příspěvek od zlobyl »

Ahoj,
Mám problém s Avensisem 2.0 D4D (1CD-FTV, druhá generace bez faceliftu (T25)). :(

Napíši raději vše od začátku:

Jednoho dne se náhle stalo, že jsme po krátkém stání na benzínce nenastartovali (auto se třáslo a motor nenaskočil). Následoval odtah a diagnóza uvolněného konektoru v řídící jednotce.
Po opravě se normálně jezdilo, ale ty starty se mi zdály neobvykle těžké (motor se vždy při studeném startu trochu zatřásl) a navíc začal být opět problém se startováním teplého motoru (auto se silně třáslo a motor naskočil obvykle po cca 20 sekundách startování). Nicméně vždy se nastartovalo a motor pak šlapal úplně bez problémů. Při startu jsem si však všiml svítících kontrolek ABS, VSC a TRC, které po nastartování společně zhasly.

V servise jsme byli, ale nic nenašli.

Jelikož se to zhoršovalo, tak jsme na to chtěli důrazně upozornit při blížící se 195 000 km prohlídce, ale k tomu už nedošlo - opět jsme nenastartovali po delší jízdě teplý motor. :(

Hodiny jsem pročítal toto výborné fórum a došel jsem k několika podezřelým:

Baterka - jelikož jsme ji neúspěšnými pokusy o start vyždímali, tak bude nová.

Startér - po přečtení pár příspěvlů zatím hlavní podezřelý. Můžete doporučit nějakou dobrou firmu, která by jej prohlédla/zrepasovala nejlépe z Prahy nebo Kladna a okolí?

Palivová soustava, SCV - netěsný vstřik nebo špatné palivové čerpadlo. Díval jsem se do serv. manuálu a máme palivové čerpadlo,
Obrázek
u kterého je snad jen jeden regulační ventil. Vždy jsem četl, že byly problémy s typy, které měly dva (zelený a červený) SCV ventily, a ty jsem u sebe neviděl.

Chtěl bych vás tu tedy poprosit o názory a eventuelně reference na firmy, které by byly schopné se podívat na ten startér, popř. nějaké upřesnění, pokud něco chápu špatně.
Myslím si, že bude teď nejlepší a nejméně bolestivé zkusit s baterkou právě ten startér. Servis chce měnit všechny vstřiky a repasovat čerpadlo, ale mně to přijde, že si chce jen nahrabat. :?

Budu vděčný za každou reakci. :idea:
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

V Brně bych Ti doporučil firmu Baes. Dělali mně na předešlým Opelu repas starteru. Cena byla něco kolem 3 tisíc, ale vyměnili mně tam komplet vnitřek...V Praze nevím, takže buď zavést do Brna nebo poslat třeba poštou anebo najít něco poblíž.
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Ja mel stejny problem s teplymi starty. A me opravdu pomohl jen repas starteru a uz mam pres 2 roky klid. Doufam, ze mas jen tento "maly" problem a repasem se to vyresi. :wink:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Na startery je dobrej Vachta - http://aesvachta.vachta.cz/
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jak psal hudyss, dela to starter, takze vstriky resit nemusis. Taky jsem mel stejny potize, tesne pred koncem zaruky asi v 95tis km vymena starteru, po vymene starteru najeto 180tis km a vse v poradku
RAV4 HSD FWD
zlobyl
Navigátor

Příspěvek od zlobyl »

Děkuju moc za odpovědi a podporu. :wink:

Asi to nebude tak rychle, jelikož nejsem jediný, kdo může ohledně auta rozhodovat, ale každopádně napíši podrobnosti, jakmile se problém povede vyřešit. 8)

Ještě jednou děkuji za reakce.

Mějte se zatím hezky.
zlobyl
Navigátor

Příspěvek od zlobyl »

Takže opraveno/vyřešeno! :)

Opravdu to bylo startérem.

Máme tedy novou baterku a repasovaný startér. Auto startuje velice lehce (a to jak tiše, tak bez vibrací), kontrolky se už při startování také nerozsvěcí, takže /ťuk, ťuk/ problém se zdá být vyřešen! :D

Nakonec bylo rozhodnuto navštívit šikovného autoelektrikáře Karla Kédla ve Slaném (až potom, co jsem položil dotaz - omlouvám se). Oprava stála 3.400,- , což je směšná částka oproti těm desítkám tisíc, které odhadoval autorizovaný servis. Je smutné, že v autorizovaných servisech jsou absolutně neschopní správně diagnostikovat závadu (a chtějí řešit důsledek místo příčiny). :mad:

Tedy, děkuji za všechny reakce a přeji vám všem (i sobě :D ) mnoho šťastných kilometrů. :)
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

tak aj ja som zacal mat problem s kontrolkami ABS, VSC a TRC. Vecer odstavim auto a rano ked startujem sa mi kontrolky rozsvietia...

ze by mi nieco cez noc vybijalo akumulator?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Craken píše:tak aj ja som zacal mat problem s kontrolkami ABS, VSC a TRC. Vecer odstavim auto a rano ked startujem sa mi kontrolky rozsvietia...

ze by mi nieco cez noc vybijalo akumulator?
Kludne uz moze byt slaba baterka. Na A4 mi dlho ostavalo svietit ABS a dalsie veci. Motor sice nabehol, ale ... Pomohla nova baterka.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

baterka ma 5 mesiacov...
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Craken píše:baterka ma 5 mesiacov...
Mne sa posrala aj 9 mesacna baterka - kvalita z neviem kade - prebalena na SK (nejaky "vyrobca" v Martine). :angry:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

craken: a zustanou svitit? Jestli ano,tak zkus startovat bez brzdy,delala mi to praskla zarovka brzdovky.
RAV4 HSD FWD
varan
Navigátor

Re: Špatný start D4D (resp. doporučte firmu na repas startér

Příspěvek od varan »

zlobyl píše:Ahoj,
Mám problém s Avensisem 2.0 D4D (1CD-FTV, druhá generace bez faceliftu (T25)). :(

Napíši raději vše od začátku:

Jednoho dne se náhle stalo, že jsme po krátkém stání na benzínce nenastartovali (auto se třáslo a motor nenaskočil). Následoval odtah a diagnóza uvolněného konektoru v řídící jednotce.
Po opravě se normálně jezdilo, ale ty starty se mi zdály neobvykle těžké (motor se vždy při studeném startu trochu zatřásl) a navíc začal být opět problém se startováním teplého motoru (auto se silně třáslo a motor naskočil obvykle po cca 20 sekundách startování). Nicméně vždy se nastartovalo a motor pak šlapal úplně bez problémů. Při startu jsem si však všiml svítících kontrolek ABS, VSC a TRC, které po nastartování společně zhasly.

V servise jsme byli, ale nic nenašli.

Jelikož se to zhoršovalo, tak jsme na to chtěli důrazně upozornit při blížící se 195 000 km prohlídce, ale k tomu už nedošlo - opět jsme nenastartovali po delší jízdě teplý motor. :(

Hodiny jsem pročítal toto výborné fórum a došel jsem k několika podezřelým:

Baterka - jelikož jsme ji neúspěšnými pokusy o start vyždímali, tak bude nová.

Startér - po přečtení pár příspěvlů zatím hlavní podezřelý. Můžete doporučit nějakou dobrou firmu, která by jej prohlédla/zrepasovala nejlépe z Prahy nebo Kladna a okolí?

Palivová soustava, SCV - netěsný vstřik nebo špatné palivové čerpadlo. Díval jsem se do serv. manuálu a máme palivové čerpadlo,
Obrázek
u kterého je snad jen jeden regulační ventil. Vždy jsem četl, že byly problémy s typy, které měly dva (zelený a červený) SCV ventily, a ty jsem u sebe neviděl.

Chtěl bych vás tu tedy poprosit o názory a eventuelně reference na firmy, které by ,aleyly schopné se podívat na ten startér, popř. nějaké upřesnění, pokud něco chápu špatně.
Myslím si, že bude teď nejlepší a nejméně bolestivé zkusit s baterkou právě ten startér. Servis chce měnit všechny vstřiky a repasovat čerpadlo, ale mně to přijde, že si chce jen nahrabat. :?

Budu vděčný za každou reakci. :idea:
Zdravím já mám sice T22,ale měl jsem stejný problém.dělal jsem startér,ale nebylo to jediný.Hlavní problém byl vstřikovač propouštěl do přepadu.Když to chytlo tak to stačilo čerpadlo utlačit.Jinak na vstřiky mám firmu BENECO Poděbrady.Udělej startér a uvidíš.V Praze bych taky doporučil firmu VACHTA.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

kadel píše:craken: a zustanou svitit? Jestli ano,tak zkus startovat bez brzdy,delala mi to praskla zarovka brzdovky.
zostanu svietit cca 3 sekundy po starte... potom zhasnu...
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

aha, tak to mi delalo taky,ale nejak jsem to neresil,myslel jsem,ze je to normalni
RAV4 HSD FWD
Odpovědět

Zpět na „Avensis“