Mám problém s Avensisem 2.0 D4D (1CD-FTV, druhá generace bez faceliftu (T25)).

Napíši raději vše od začátku:
Jednoho dne se náhle stalo, že jsme po krátkém stání na benzínce nenastartovali (auto se třáslo a motor nenaskočil). Následoval odtah a diagnóza uvolněného konektoru v řídící jednotce.
Po opravě se normálně jezdilo, ale ty starty se mi zdály neobvykle těžké (motor se vždy při studeném startu trochu zatřásl) a navíc začal být opět problém se startováním teplého motoru (auto se silně třáslo a motor naskočil obvykle po cca 20 sekundách startování). Nicméně vždy se nastartovalo a motor pak šlapal úplně bez problémů. Při startu jsem si však všiml svítících kontrolek ABS, VSC a TRC, které po nastartování společně zhasly.
V servise jsme byli, ale nic nenašli.
Jelikož se to zhoršovalo, tak jsme na to chtěli důrazně upozornit při blížící se 195 000 km prohlídce, ale k tomu už nedošlo - opět jsme nenastartovali po delší jízdě teplý motor.

Hodiny jsem pročítal toto výborné fórum a došel jsem k několika podezřelým:
Baterka - jelikož jsme ji neúspěšnými pokusy o start vyždímali, tak bude nová.
Startér - po přečtení pár příspěvlů zatím hlavní podezřelý. Můžete doporučit nějakou dobrou firmu, která by jej prohlédla/zrepasovala nejlépe z Prahy nebo Kladna a okolí?
Palivová soustava, SCV - netěsný vstřik nebo špatné palivové čerpadlo. Díval jsem se do serv. manuálu a máme palivové čerpadlo,

u kterého je snad jen jeden regulační ventil. Vždy jsem četl, že byly problémy s typy, které měly dva (zelený a červený) SCV ventily, a ty jsem u sebe neviděl.
Chtěl bych vás tu tedy poprosit o názory a eventuelně reference na firmy, které by byly schopné se podívat na ten startér, popř. nějaké upřesnění, pokud něco chápu špatně.
Myslím si, že bude teď nejlepší a nejméně bolestivé zkusit s baterkou právě ten startér. Servis chce měnit všechny vstřiky a repasovat čerpadlo, ale mně to přijde, že si chce jen nahrabat.

Budu vděčný za každou reakci.