prosím pomoc

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
vanula
Člen Týmu

prosím pomoc

Příspěvek od vanula »

Ahojte,mám corollu 1,6 rok 96,benzín,motor 4a fe.a nevím co mám nalejt do chladiče.plís help.Díky
petrikss
Člen Týmu

Příspěvek od petrikss »

Já mam taky 4A-FE sice v Carině, ale to je asi jedno a používám FRIDEX G 48
Carina E, 1996, 1.6 lean burn
wilson
Člen Týmu

Příspěvek od wilson »

daj tam destilku a pred zimou to vypusti a namiešaj si zimnú zmes (alebo si daj namiešať). ja na čistej destilke jazdím už druhý mesiac a žiaden problém (praskla mi hadička z chladiča do motora, tak som chladivo musel vypustiť a natankoval som tam čosi cez 3l destilky)
Previa D-4D
Ex: E10
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

wilson píše:daj tam destilku a pred zimou to vypusti a namiešaj si zimnú zmes (alebo si daj namiešať). ja na čistej destilke jazdím už druhý mesiac a žiaden problém (praskla mi hadička z chladiča do motora, tak som chladivo musel vypustiť a natankoval som tam čosi cez 3l destilky)
To seš docela dobrej prasák chladit jen destilkou. :D
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 Palos: Proč by to byl prasák? Destilovaná voda je pro přenos tepla lepší než chadicí směs a má vyšší bod varu. Navíc se z ní nic neukládá na stěnách systému a není tak agresivní. Dokud je teplo, no problem.
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Destilku nedoporučuju, leda by si jí pán sám vyráběl destilací. Destilka technická běžně prodávaná totiž žádná destilka není, čili usazuje se a je agresivní. Oproti tomu v kvalitní čerstvé chladící směsi jsou inhibitory koroze a cosi proti tomu usazování. Musí se to ale pravidelně měnit.....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Destilovaná voda opravdu není destilovaná, je demineralizovaná, což je pro použití v motorech dostatečné. Tato voda poškozuje systém mnohem méně než jakákoliv chladicí směs. V uzavženém okruhu se voda neokysličuje, takže ani nezpůsobuje oxidaci. A protože tam nejsou minerály, nemá se co usazovat.

Inhibitory koroze jsou skvělá věc, ale všechny chladicí směsi jsou na bázi methylalkoholu (v různých mocninách), které jsou velice agresivní vůči některým kovům, hliník a měď nevyjímaje. V chladicím systému snad ani žádná ocel, která by korodovala není, pouze slitiny, většinou hliníku nebo mědi, jejichž oxidy v takové agresivní lázni chemicky reagují s kovy mezi sebou (měď s hliníkem a naopak), o těsnění pod hlavou nemluvě.

Prostě je to jedno, destilovanou vodou v létě nic nezkazíte.

Jednou jsem koupil směs Mobil 1 pro všechny typy hliníkových motorů. Reklamní žvásty na obalu a cena hlásaly, že kupuji to nejlepší v okolním vesmíru. Do půl roku odešly těsnění pod hlavou na obou autech, kde byla tato směs použita.
Pak že značka je značka :-(.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“