Pouštění plynu při první rychlosti..Jarda 2010 1.33

vše ohledně modelové řady Yaris
Kesu
Člen Týmu

ta jednička se tak chová

Příspěvek od Kesu »

i u jardy verso 1.3. ten plyn je fakt hodně citlivý. čili buď hrkám, nebo si to uvědomím a nepouštím pedál spojky uplně, čili se rozjedu se spojkou v prokluzu a pak řadím dvojku.
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Dám vám jednu radu... pořiďte si boty se slabou podrážkou, nejlépe nějaké vycházkové s jenom takovou "šlupkou". Já je používám vždy když jedu autem a pak je krásně cítit kontakt s pedálem a cítíte i malé sešlápnutí. Pak vám "regulace" plynu půjde mnohem lépe. U mně to funguje :-) Řídit byť jen v obyč botaskách je pro mě utrpením.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
robb
Člen Týmu

Příspěvek od robb »

mám podobný problém u nového yarisu 1.0 Když se rozjíždím a při 3000ot. povolím plyn a zmáčknu spojku vyjedou mi otáčky až na 4000 ot a pak teprve jsou dolů. Zkoušel jsem to reklamovat , ale bylo mi řečeno že je to normální což se mi moc nezdá. Zajímavé je že to nedělá vždycky jen tak asi 1 z deseti rozjezdů.
Yaris 1.0 2011
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

kolko máš nabehaných?
Nie je to náhodou tým,že trochu neskôr pustíš plyn,ako vypne spojka? Stáva sa to niekedy bežne pokial nie je ešte vodič na auto zvyknutý na 100 %...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

robb píše:mám podobný problém u nového yarisu 1.0 Když se rozjíždím a při 3000ot. povolím plyn a zmáčknu spojku vyjedou mi otáčky až na 4000 ot a pak teprve jsou dolů. Zkoušel jsem to reklamovat , ale bylo mi řečeno že je to normální což se mi moc nezdá. Zajímavé je že to nedělá vždycky jen tak asi 1 z deseti rozjezdů.
Tohle snad delaly vsechny benzinovy Toyoty, co jsem ridil...Yaris, Corolla, Carina E, Avensis T22 a ted T27.

Schvalne zkus motor na volnobeh vytocit na urcite otacky a pak plyn pust, otacky po pusteni plynu vylitnou o neco nahoru a az pak spadnou
RAV4 HSD FWD
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ide o to ze zotrvacnik pomalsie resp, inak zareaguje na pustenie plyn.pedalu, lebo sa nepredpoklada ze sa na jednotke pojde do vysokych otacok,ale predpoklada sa, ze po rozbehu sa pojde hned na dvojku.
Jardaf
Člen Týmu

cukání

Příspěvek od Jardaf »

v koloně bych to zkusil bez plynu, jet přes spojku, to by mohlo zabrat.
muco
Věčnej rejpal

Re: cukání

Příspěvek od muco »

V kolone určite rozjazd-bez plynu s opatrným púšťaním spojky,aby palubna jednotka zareagovala včas, o akú "situáciu" sa jedná a nenechá motor chcípnuť!! A dokonca si to môžeš dovoliť aj do mierneho kopca !
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

mysiakmysiak píše:
je třeba umět používat spojku pánové
- jo, ale zober si príklad posúvaš sa na 1-čke v kolóne (bez spojky), a ten elektronický plyn je dosť necitlivý, narozdiel od lanka. (ale po dllllllllllhej dobe som si už naňho zvykol :) )
Na posuvání v koloně stačí sundat nohu z plynu, počítač ho nenechá chípnout a drží ho ve stále stejných otáčkách = stejná rychlost.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

robb píše:mám podobný problém u nového yarisu 1.0 Když se rozjíždím a při 3000ot. povolím plyn a zmáčknu spojku vyjedou mi otáčky až na 4000 ot a pak teprve jsou dolů. Zkoušel jsem to reklamovat , ale bylo mi řečeno že je to normální což se mi moc nezdá. Zajímavé je že to nedělá vždycky jen tak asi 1 z deseti rozjezdů.
dnes som to niekolko krat skusal na verse a nerobilo mi to-nepamatam si to na yarise. takze nebude to asi normalne
robb
Člen Týmu

Příspěvek od robb »

kadel píše:
Tohle snad delaly vsechny benzinovy Toyoty, co jsem ridil...Yaris, Corolla, Carina E, Avensis T22 a ted T27.

Schvalne zkus motor na volnobeh vytocit na urcite otacky a pak plyn pust, otacky po pusteni plynu vylitnou o neco nahoru a az pak spadnou
Tak jsem to zkoušel na volnoběh a asi ve třetině případů jdou otáčky opravdu nahoru a až pak padnou. Nejhorší je že to dělá jen občas, nejnepříjemnější je to když se rozjíždím na křižovatce a musí ubrat, protože se blížím autu které je přede mnou , pustím pedál a ono to místo brzdění motorem ještě na pár sekund samo přidává, takže musím na brzdy abych nepraštil do auta před sebou. Už jsem pár aut měl ale tohle mi nikdy žádné nedělalo. Teď po čtyřech měsících už jsem si zvyknul, ale ze začátku mně to několikrát dost vyděsilo. :roll:
Yaris 1.0 2011
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

robb píše:
kadel píše:

Tak jsem to zkoušel na volnoběh a asi ve třetině případů jdou otáčky opravdu nahoru a až pak padnou. Nejhorší je že to dělá jen občas, nejnepříjemnější je to když se rozjíždím na křižovatce a musí ubrat, protože se blížím autu které je přede mnou , pustím pedál a ono to místo brzdění motorem ještě na pár sekund samo přidává, takže musím na brzdy abych nepraštil do auta před sebou. Už jsem pár aut měl ale tohle mi nikdy žádné nedělalo. Teď po čtyřech měsících už jsem si zvyknul, ale ze začátku mně to několikrát dost vyděsilo. :roll:
Taky netusim, proc se to deje, ale uz to u Toyot beru jako vlasnost a neresim to. Driv jsem se priklanel tomu, ze neumim radit, ale pak se mi to nejak nahodou povedlo i na volnobeh jen pri pusteni plynu.

Je zajimavy, ze T25 diesel mi to nedelal
RAV4 HSD FWD
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No ak je auto vporiadku,ide len o zvyk,pretože táto moja 1.33 je trochu citlivejšia na tie "skákania vpred" pri posúvaní sa ako to bolo pri 1.0 motorom. Aj som tu písal niekde o tom,ale už mi to nedôjde,lebo som si zvykol a naučil sa s ním komunikovať a ide to zatial hladko.Treba sa to naučiť -proste prísť na to,ako pracovať so spojkou a s plynom (aj ked plyn netreba vôbec pridávať pri posúvaní sa napr. v kolone) 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“