Nejde odemknout dálkovým ovládáním

vše ohledně modelové řady Avensis
Mudras
Člen Týmu

Nejde odemknout dálkovým ovládáním

Příspěvek od Mudras »

Zdravím, mám takový problém, vlastním Avensise r.v.2000 a dnes mi nešel zamknout pomocí dálkového ovládání. Zkusil jsem vyměnit baterky v ovladači, ale stále nejde zamknout. Odemykání dálkovým funguje, stejně jako vnitřní otevírání a zamykání dveří. Klíč jsem zkoušel kalibrovat, ale nepomohlo to a navíc, pokud chci zamknout auto musím ho zavnítř zamknout vnitřním ovladačem na dveřích, pak vystoupit a zamknout dveře u řidiče samostatně, protože klíč mi zamkne pouze dveře řidiče. PS: mám pouze dva klíče jeden s dálkou a druhý pro servis( u toho musím postupovat při zamykání stejně jak jsem před tím uvedl) Nemáte někdo nápad, co by to mohlo být? Díky za nápady
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Tak to bude servomotorek u dveří řidiče.
Jirka
petr kucera
Člen Týmu

dalkove ovladani dveri

Příspěvek od petr kucera »

Mam podobny problem,kdyz odmykam tak musim klasicky odemknout a kdyz zamykam tak to na dalku jde,klic je po kontrole a nic mu neni i baterky jsou nove,tak nevim,ma nekdo radu?Diky.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Však Vám píšu,že je to servomotorek v šoférovejch dvéřích.
J
petr kucera
Člen Týmu

Příspěvek od petr kucera »

no a da se to nejak opravit nebo koupit novy,takovy zalec zas nejsem,diky za radu
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Dá se jedině koupit nový.Starý jsem zkoušel rozebrat a nejde to.
jirka
Mudras
Člen Týmu

Příspěvek od Mudras »

známý mi říkal i jsem se ptal mechanika, co dělá elektriku, že to bude nejspíš jen blbý dotek, protože třeba jsem i párkrát zamkl auto klasicky klíčkem, ale kompletně přes centrál, jinak musím zamykat auto, jak jsem již dříve psal
žafla
Navigátor

Re: Nejde odemknout dálkovým ovládáním

Příspěvek od žafla »

Mudras píše:Zdravím, mám takový problém, vlastním Avensise r.v.2000 a dnes mi nešel zamknout pomocí dálkového ovládání. Zkusil jsem vyměnit baterky v ovladači, ale stále nejde zamknout. Odemykání dálkovým funguje, stejně jako vnitřní otevírání a zamykání dveří. Klíč jsem zkoušel kalibrovat, ale nepomohlo to a navíc, pokud chci zamknout auto musím ho zavnítř zamknout vnitřním ovladačem na dveřích, pak vystoupit a zamknout dveře u řidiče samostatně, protože klíč mi zamkne pouze dveře řidiče. PS: mám pouze dva klíče jeden s dálkou a druhý pro servis( u toho musím postupovat při zamykání stejně jak jsem před tím uvedl) Nemáte někdo nápad, co by to mohlo být? Díky za nápady
Mě to taky občas dělá a je to ve špatném doteku baterie v klíčku.Musím ho rozebrat vyndat ten vnitřek s baterií a ten plast co jí drží má takový packy,jedna je občas špatně zacvaklá k té destičce.
Mudras
Člen Týmu

Příspěvek od Mudras »

Díky, za radu, rozebral jsem dálkový a skutečně ta jedna packa byla blbě zaklapnutá a zkusil jsem auto zamknout dálkou a funguje to, díky moc za radu :-)
Uzlinka
Člen Týmu

Příspěvek od Uzlinka »

Ahoj, potřebovala bych radu na s hodně podobným problémem.
Nechala jsem si od kamarádova známýho, kterej dělá u Freye vyměnit baterku v klíči, protože původní se tvářila jako že se postupně vybíjí. No a když mi ho kamarád donesl, s novou baterkou, tak dálkáč nefungoval. Podezírala jsem dotyčného, že baterku nevyměnil a jen si naúčtoval peníze. Tak jsem jí vyměnila v tom druhym klíči (tam už byla taky dáááávno vybitá) co máme a dálkáč taky nefunguje :-( Tak jsem se v duchu tomu klukovi zas omluvila a teď nevim co s tim, protože si řikám, že to bude jen něco jednoduchýho a že se mi kvůli tomu nechce jezdit k Freyovi a nechávat tam zbytečný prachy... Chápete ;-)
Máte radu? Prosím!
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

Uzlinka píše:Ahoj, potřebovala bych radu na s hodně podobným problémem.
Nechala jsem si od kamarádova známýho, kterej dělá u Freye vyměnit baterku v klíči, protože původní se tvářila jako že se postupně vybíjí. No a když mi ho kamarád donesl, s novou baterkou, tak dálkáč nefungoval. Podezírala jsem dotyčného, že baterku nevyměnil a jen si naúčtoval peníze. Tak jsem jí vyměnila v tom druhym klíči (tam už byla taky dáááávno vybitá) co máme a dálkáč taky nefunguje :-( Tak jsem se v duchu tomu klukovi zas omluvila a teď nevim co s tim, protože si řikám, že to bude jen něco jednoduchýho a že se mi kvůli tomu nechce jezdit k Freyovi a nechávat tam zbytečný prachy... Chápete ;-)
Máte radu? Prosím!
donest klicek do slusneho hodinarstvi, nemaji s tim problem :)
a kdyby to potom neslo, tak zkusit zresetovat ridici jednotku v aute, tim ze se odpoji (-) z autobaterie alespon na 1minutu
Celica ZZT230, 2000, black
Uzlinka
Člen Týmu

Příspěvek od Uzlinka »

Kenne píše: donest klicek do slusneho hodinarstvi, nemaji s tim problem :)
a kdyby to potom neslo, tak zkusit zresetovat ridici jednotku v aute, tim ze se odpoji (-) z autobaterie alespon na 1minutu
Dík! A co s tim ještě v tom hodinářství udělaj?
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

Uzlinka píše:
Kenne píše: donest klicek do slusneho hodinarstvi, nemaji s tim problem :)
Dík! A co s tim ještě v tom hodinářství udělaj?
vzal bych tam oba klice a v obou nechal vymenit baterie.. aby mely oba ovladace pripadne i jinou zavadu nez jsou vybite baterie je minimalni :)

pokud to potom nepujde, tak bude chyba nekde dal, ale pokud nyni pri pokusu o zamknuti ani nebliknou svetla, tak to bude baterkama v ovladacich

treba zkusit, pak hledat pripadne dal :wink:
Celica ZZT230, 2000, black
Uzlinka
Člen Týmu

Příspěvek od Uzlinka »

Ale teď už jsou v obou klíčích nový baterky a ani nebliknou - ani jeden :-( ...
Jeden vyměnoval známý u Freye a druhý my doma.
Máme tedy zkusit ten reset? A bude to mít vliv ještě i na něco jinýho než je dálkáč?
Já původně myslela, že je ty klíče potřeba jen nějak znovu nakódovat. Kamarád s VW řikal, že musí podržet oba čudlíky na klíči a přitom otočit klíčem v zapalování... Tak něco takovýho ;-)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

A co se zeptat kamaráda z Toy a nehádat. :?
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Odpovědět

Zpět na „Avensis“