Corolla FX GT by MiTMaN
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak nahrávám na czshare vše co mám pro corolly od AE86 až po E11, snad to někomu pomůže 
EDIT:
Tak tady je odkaz:
http://czshare.com/1793600/pn4G/Repair_corolla.zip
EDIT:
Tak tady je odkaz:
http://czshare.com/1793600/pn4G/Repair_corolla.zip
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj vsem tak po dlouhe dobe zas dve zpravy:
A) Corolla je stale doma
B) Nefunguje mi VVT .. coz neni zorvna dobre :-/ dneska zkusim udelat diagnostiku OCV.
Pokud máte nekdo tusení na cem vsem je spusteni VVT na Silvertopu zavisle, poradte
A) Corolla je stale doma
B) Nefunguje mi VVT .. coz neni zorvna dobre :-/ dneska zkusim udelat diagnostiku OCV.
Pokud máte nekdo tusení na cem vsem je spusteni VVT na Silvertopu zavisle, poradte
...zapojil si signalizaciu tak ako som ti poslal schemu a diodka nevypne?
kebyze mas BT tak viem v com je problem..teda prva vec na ktoru by som sa pozrel (ECU) ale silver top ecu tie problemi nemali pri poriadnej nakaldacke a prehriatiu ecu...
problem hladaj priamo vo vvt člene (vackove kolo)
skus zahranicne fora kde maju tieto motory...
s pozdravom
kebyze mas BT tak viem v com je problem..teda prva vec na ktoru by som sa pozrel (ECU) ale silver top ecu tie problemi nemali pri poriadnej nakaldacke a prehriatiu ecu...
problem hladaj priamo vo vvt člene (vackove kolo)
skus zahranicne fora kde maju tieto motory...
s pozdravom
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Udelal jsem to druhy schema
, sice pisou ze by se to nemelo, ale spis u BT u ST je to tak nejak prej jedno, co sem resil s lidma na zahranicnich forech. Takze ted:
Dioda se rozsviti pri zastrceni klicku (kontrola ecu?)
A mela by svitit pri sepnuti VVT ,coz bud nedela a nebo nefunguje VVT
Dnes jsem zkousel testovat OCV a "cvaká", tudíž by měla bejt v pořádku.
ECU me taky napadla a to dve moznosti - ECU je z A/T, tak jestli ty nemeli problemy a nebo dalsi vec -> ze bych nekde zmotal elektriku?
Jo zahranicni fora zkusim, to je jasny, ale napadlo me jestli tu nebude nekdo neco tusit
Jinak pokud se nepletu tak by se VVT melo zapnout pri 4.400 ot u ST ne? Nebo jsou nejaké další parametry? Teploty atd?
Dioda se rozsviti pri zastrceni klicku (kontrola ecu?)
A mela by svitit pri sepnuti VVT ,coz bud nedela a nebo nefunguje VVT
Dnes jsem zkousel testovat OCV a "cvaká", tudíž by měla bejt v pořádku.
ECU me taky napadla a to dve moznosti - ECU je z A/T, tak jestli ty nemeli problemy a nebo dalsi vec -> ze bych nekde zmotal elektriku?
Jo zahranicni fora zkusim, to je jasny, ale napadlo me jestli tu nebude nekdo neco tusit
Jinak pokud se nepletu tak by se VVT melo zapnout pri 4.400 ot u ST ne? Nebo jsou nejaké další parametry? Teploty atd?
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To jsem zkoušel předtím taky, ale jen zbezne, tak ze jsem vse zapojil az u OCV - a dioda svítila furt (nevypnula se)...
Opravdu mě nepadá, kde je problém...
Furt si zahrávám s myšlenou, jestli nemám chybu v elektrice(respektive, jestli nezlobi ta A/T ECU) protoze svazek pro ovládání motoru co jde k ECU jsem nijak defakto nemenil...
EDIT: Přemejšlím nad programovatelnou jednotkou, Jaroo nebo Libore, doporucili by jse mi neco?
Opravdu mě nepadá, kde je problém...
Furt si zahrávám s myšlenou, jestli nemám chybu v elektrice(respektive, jestli nezlobi ta A/T ECU) protoze svazek pro ovládání motoru co jde k ECU jsem nijak defakto nemenil...
EDIT: Přemejšlím nad programovatelnou jednotkou, Jaroo nebo Libore, doporucili by jse mi neco?
pfuu.tak ked zazhasne/nezasvieti tak je problem -teda ak si to dobre zapojil co predpokladam ze ano
skus sa poobzerat za M/T ECU ..su v celku dobrych cenach
a nebude ta to stat tolko ako programovatelna rj..
ja s najvacsou pravdepodobnostou idem "len" do piggyback ecu od AEM
skus sa poobzerat za M/T ECU ..su v celku dobrych cenach
a nebude ta to stat tolko ako programovatelna rj..
ja s najvacsou pravdepodobnostou idem "len" do piggyback ecu od AEM
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No problem to je.. ale netusim kde :-/
Ted jsem koukal na rozdíly M/T a A/T ecu a moc jich neni,
co by se asi vyplatilo vic kdyz uz seriovou ecu, ta tu z BT a
predelat to...
Nejdivnejsi je, ze ani diagnostika nic nepipa ...
Ja bych casem chtel dat pryc VVT a dat 266 - 270 vacky a pak premejslim
nad turbinkou od mitsu (delaj to kluci v malaisisi na ST na daily drive cca 210-240 koni)
Ted jsem koukal na rozdíly M/T a A/T ecu a moc jich neni,
co by se asi vyplatilo vic kdyz uz seriovou ecu, ta tu z BT a
predelat to...
Nejdivnejsi je, ze ani diagnostika nic nepipa ...
Ja bych casem chtel dat pryc VVT a dat 266 - 270 vacky a pak premejslim
nad turbinkou od mitsu (delaj to kluci v malaisisi na ST na daily drive cca 210-240 koni)
ked riesit bt ecu tak vlastne budes musiet "spravit" motor na map senzor a nie afm ako maju st a inak asi nic ine nebude treba prerabat...len bt ecu je navrhnuta na inu hlavu.. ine sanie...ine....ale viem ze to zvyknu robit
a vvt pri in 266° netreba odstranovat....
a vvt pri in 266° netreba odstranovat....
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jo más pravdu, s BT ecu bych se zbavil AFM (což by mi nevadilo
)
Ale co jsem koukal, tak lidi fakt jen vyměnilo ecu, předělali elektriku a jezděj
jak o zavod
Jo nebylo by potřeba odastraňovat, ale tam už trošku podle grafů co jsem koukal má smysl u ST jen cca od 4400ot/min do 5000ot/min
coz je zbytecnost ne?
Ale uz tady zas resim co s tim dal.. anez abych prisel na to jak to opravit :-/
Ale co jsem koukal, tak lidi fakt jen vyměnilo ecu, předělali elektriku a jezděj
jak o zavod
Jo nebylo by potřeba odastraňovat, ale tam už trošku podle grafů co jsem koukal má smysl u ST jen cca od 4400ot/min do 5000ot/min
Ale uz tady zas resim co s tim dal.. anez abych prisel na to jak to opravit :-/
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem prolezl elektriku, s necim sem si pohral a tak a výsledek:
rev limit 7850-7900 ot/min
Další věc, jak jsem psal, VVT by se mělo u Silvertopu aktivovat při 4.400 ot/min at se deje co se deje.
Moje VVT už funguje, ale podobne jako u BT, tzn. zkráceně na pozici plynu.
Což je docela dobré
Další věc, jak jsem psal, VVT by se mělo u Silvertopu aktivovat při 4.400 ot/min at se deje co se deje.
Což je docela dobré
Ad VVT. Nie je pravda, ze pri ST nech sa deje co sa deje. Zalezi od roku vyroby RJ. NIekedy, tusim od 8/1993 nastala zmena, a tam sa aktivituje podla pozicie plynu... .MiTMaN píše:Tak jsem prolezl elektriku, s necim sem si pohral a tak a výsledek:
Což je docela dobré