Corolla FX GT by MiTMaN

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Corolla FX GT by MiTMaN

Příspěvek od MiTMaN »

Cau, hledam nejaky nejjednodusi reseni jak dostat svuj 4AGE 20V do moji E10.
Puvodni motor je 4EFE , takze par veci se bude muset zmenit.
Kdybych mel 4AFE, tak je to skoro plug-n-play i s prevodovkou =(

Mohl bych nekoho poprosit o fotky motoroveho prostoru s 4AFE v E10? :o) , plus pripadne oznaceni prevodovky, fotky poloos a tak =D

Jinak v planu je :
Prevodovka C56
Motor 4AGE 20V
kastle E10

Ale nez koupim prevodovku a spojku a zbytek, chci vedet ze to tam pude pridet bez vetsich problemu.

Puvodne to mel delat Idaho a Libor a mozna jeste nekdo, ale bohuzel nemam ted penize(pze mi nekdo zatim nezaplatil) na to abych zaplatil klukum. Takze to zkusim sam doma =D , co jsem se tam bavil z klukama z holandu, tak to neni nic tezkyho a za 2 dny se to da zvladnout (ale to beru pri swapu misto 4AFE)).

No snad mi nekdo tady k tomu taky neco rekne :o)

Video v na 11 strane. Prosim o komenty ke zvuku a chodu motoru
Naposledy upravil(a) MiTMaN dne pon 12.09.2011, 09:15, celkem upraveno 5 x.
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

práve že "sranda" ( po mechanické stránce ) je to s 4AFE protože převodovku neřešíš.
Tady ti asi zbyde jedniná možnost a sice vytvořit držáky motoru a motor usadit do jiných držáku. Co se týče převodovky, kastle e10 se delal se 4AFE , takže bych vzal druhou kastli, pomeřil na 20V dal převodovku ze 4A a polosy použil tytéž ( pravdepodobne s tehlicema pokud budou pasovat do ramen což by měli a použít poloosy ze 4A a myslím že není co řešit - tot muj názor.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

to MiTMaN: spočítej kolik lidí od nás dávalo tento motor místo 4A-FE (no možná jeden-dva) A kolik lidí ho dávalo místo 4E-FE? Asi ani jeden. Jako to je hrozně složitý ti pomoct když ani netuším jestli to bude sedět na silentbloky. Podle mě na horní jo ale na spodní ne. V tom případě bys musel sehnat ten nosník co je pod motorem i s těmi silentbloky. Ale toho bych se nebál.

A co elektrika?To už máš pořešený?Té bych se bál nejvíc i když jsem elektrikář
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Rám motoru je docela běžný díl, a dokonce stojí míň než tícku. Jestli to je ten díl, co myslel Tonda. Spíš je otázka, jestli existuje pro ten 4A-GE...
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jimmi píše:Rám motoru je docela běžný díl, a dokonce stojí míň než tícku. Jestli to je ten díl, co myslel Tonda. Spíš je otázka, jestli existuje pro ten 4A-GE...
ram motoru nebude třeba ze 4AGE bude stačit z verze 4AFE. otázkou je zda vubec bude třeba:)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Idaho píše: ...otázkou je zda vubec bude třeba...
Jo, to už si Mitman musí změřit sám :)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Jak budeš potřebovat něco naměřit, nebo vyfotit, tak se klidně ozvi...nebo můžeš i přijet :-)
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Idaho maluje čerta na zeď, po mechanické stránce to bude stejná sranda, protože silentbloky jsou stejné, není potřeba nic vařit ani vymýšlet s kastlí. Vím to, protože sem rozebíral jak 4E tak 4A. A teď překvapení, stejné jsou i poloosy z C56 na C150, nemluvě o předních brzdách a vůbec nápravě. To se jednalo dokonce o Si verzi té 4A-FE corolly, která měla ty kožený sedačky, ty poloosy mě překvapily snad nejvíc. Já osobně bych se do toho pustil aji doma sám, z čeho bych měl trochu obavy je ta elektrika...

Jo a nechceš mi ten motor radši prodat mitmane? Když je to takovej porod? :D :wink: :wink: :wink:
Holomek!
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Rampa89 píše:Idaho maluje čerta na zeď,
..se pleteš, ja v otm problém nevidím :)

i když přiznám ž eo zámene polos se nevedel, osobne bych to řešil jinak, pokud je pravda co říkáš ( a asi je, jelikož vnejší klouby i vnitřní jsou shodné - ale pozor ne pro vsechny modely výbavy - narážím na ABS / rok výroby ) tak to celou vec jen zjendodušuje
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No mě to překvapilo, právě ta 1.6 byla 94 (před FL) a 1.4 sem měl všechno 95<, tisícihran všechno stejný, jo ale co je tam jiný před a po FL je to spodní rameno (jeho silentblok, ten zadní), to se omlouvám, to sem mystifikoval. Ale s motorem to nemá nic společnýho.

S abs/bez, tam je na poloosách u abs akorát na vnějších kloubech navíc pásek s výstupkama pro čidlo, tisícihran sedí.
Holomek!
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Rampa89 píše:No mě to překvapilo, právě ta 1.6 byla 94 (před FL) a 1.4 sem měl všechno 95<, tisícihran všechno stejný, jo ale co je tam jiný před a po FL je to spodní rameno (jeho silentblok, ten zadní), to se omlouvám, to sem mystifikoval. Ale s motorem to nemá nic společnýho.

S abs/bez, tam je na poloosách u abs akorát na vnějších kloubech navíc pásek s výstupkama pro čidlo, tisícihran sedí.
právě že ne u vsech, možná je to nejaký atyp n akterý u nás nenarazíme ale nabízí se klouby s ruznými počty zubů na hřídeli do náboje - od určitého roku tam doslo ke změně... ted nemám v ruce katalog abych doložil konkretní data ale vím že IC to má špatne, starý JC katalog to zohlednoval..
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Tak jasný, je to možný. Je to něco jako ty zadní brzdy, někdo měl XLi a měl kotouče, někdo GLi/Si a měl bubny :D
Holomek!
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Mhm, třeba já... 1.6 GLi bubeník :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
jaroo021
Řidič

Příspěvek od jaroo021 »

zdravim...ja som mal 4afe povodny motor a plug-n-play to nebolo..elektrika zabija...daval som black top do e11.zaklad je mat cely motor aj s zilou a ecu..zila co ma konektory v interiery pri riadiacej jednotke tak napriklad nesedia piny(v e11 a urcite nie ani v e10)...a treba poistnu skrinku co je v aute spojit s tou co pride aj s zilou motora...ecu bolo treba sparovat s imobilizerom inak sa nepohnes..vela makacky...a k ulozeniu motora...spodne dva sedeli...pri rozvode sa malinko upravoval...vrtalo sa..a na prevodovke sa musel cely prekopat...kedze v aute som mal 5speed a teraz 6speed (nie z G6)..toto sa tak zhruba riesilo pri mojej e11....pri e10 este viac si myslim...ale bude to stat za to
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

zbytečně ho strašíte s elektrikou. To je to poslední v čem bych viděl prolém. Průměrný autoelektrikář to musí zapojit za dva tři dny pokud nemá schéma. Jednotka motoru s ničím jiným nesouvisí. Proč slučoval dvě pojistkové skříně to nechápu. Jediné co ho zajímá je main,efi a palivové rele a s tím související pojistky. Vše ostatní je oddělené. Imobilizér jakbysmet.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „Corolla“