E12 vrzání předních pásů
E12 vrzání předních pásů
Zdravím,při zapnutém pásu,mi při pohybu(předklonění,nebo v zatáčce)vrže v tom "zámku"(nebo jak se to jmenuje)kam se zacvakne bezpečnostní pás,neví někdo jak to bez poničení rozebrat a co namazat?Díky.C

Taky jsem přemýšlel tam cáknout nějakou vazelínu,ale nechci pak být pokaždý upatlaný po odepnutí,proto jsem to chtěl rozebrat a mazat cíleně,jen je to k sobě docela nafest spojený ,tak jsem chtěl vědět kde to přesně rozlousknout,abych to nepoškodil.Jinak sedačka to není,vrže to i když tím hejbu podobně samostatně rukou.C

Re: E12 vrzání předních pásů
Ahoj,já jsem to také řešil a když jsem řídil tak se mi zdálo,že to vrže u spolujezdce a naopak (což se mi moc nestává 
 ) vrzání od strany řidiče. Lezl jsem pod sedačkou až ke snímačům,vyndal jsem sředový díl,podládal i sedačky a jednou jsem zjistil, že se někde asi dotýká "držák zámku pásu" a sedačka. Stačilo párkrát při vrzání dát zámek pásu (k velké radosti uputaného spolujezdce  
 ) do extrémě krajnich poloh k řadičce a naopak a nyní když se ozve pazvuk posunu do jiné poloha o cca 3cm a je klid. Kde se to přesně dotýká jsem přestal hledat 

corolla combi E12\05 D4D 2,0\85kW

- 
				Roman Jašek
 - Věčnej rejpal

Mel jsem stejny problem u Aurise i me dokonce kvuli tomu menili ram sedacky, tim to nebylo. Prisel jsem na to sam je to v uchyceni drzaku pasu pod sedackou. Tam co je to chyceny ke kasly tedy k tunelu. Tam je to odpruzeny nejakou pruzinou a ta vrze. Vzal jsem si hadicku a tou sem tam poslal trochu oleje a od ty doby opraveno uz 2 roky. Doufam ze to mate stejny a ze Vam to pomuze.

Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.

VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
- 
				Roman Jašek
 - Věčnej rejpal