Celica 1,8 VVTL-i prosím pomoc
Celica 1,8 VVTL-i prosím pomoc
Mám Celicu 2001 2ZZGE, byla uvařená a ted po nastartování a ohřátí motoru ztratí tlaky. Nové kroužky, ovalita v pořádku, zabroušená sedla ventilů a ventily. Neměli jste někdo podobný problém? Už nevím co dál. Pokdu má někdo doma motor, třeba jen hlavu, tak koupím
Ještě doplním, že auto jsem koupil právě s vadou a snažím se vyhnout koupi motoru z vrakáče, ale asi mě to stějně nemine:(. Hlava se zrousila cca o 0,35mm, dal jsem nové kropužky origo toyota a měnil se zmiňovaný známý praskllý "šroub" šroub. Už hlava asi 2x dole. Zabrušovaly se ventily, byly nalitý asi pů hodiny a ani kapička, takže by měly být dobrý. Už nevíme kam dál. Napadá mě snad jen jestli se nahože kvůli tomu šroubui něco nepřidírá a nezůstávájí tře pootevřené ventily, ale opravdu nevím zda je to reálně
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud tesní spodek a ventily take tak mate s nejvetší pravděpodobnosti blbe nastavene ventilove vule nebo možná rozvody,pokud jste motor rozebírali a skládali podle manuálu který tu je někde ke stažení.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Takže ještě jednou. Za studena jsou tlaky ok? Tedy zhruba 11-12bar? Kdyz to zahřejete tak spadnou na těch 4-7bar? Buď máte blbě postavené rozvody,což není problém,protože těch značek je tam víc a nebo jsou vůle ventilu za studena tak na těsno že při ohřáti už si zkrátka nesednou. Jak jste měřili ovalitu a toleranci kroužku a pistu? Měřidla na to nejsou nejlevnější a popravdě neznám nikoho kdo by je krom motoraren měl jako běžné vybavení dílny.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Podle mého názoru špatně složený. Už jsem tu několikrát psal aby podle toho manuálu co cestuje ve dvou dílech ocr pdf nikdo motor neskládal. Je v něm plno závažných chyb. To pdf je volně editovatelné a kdo kdy viděl originální manuál tak ví že takhle nevypadá.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
chladič není problém ale zrcátko pouze vrak nebo toyota. Zkus dat do inzerce třeba se někdo z majitelů 7g ozve. Motor nevyhazuj,bude se ještě hodit. Jeden místní člen chystá překvapení v podobě 4x4 7g a bude potřebovat motor k předělání na mid vložky atd.