Nevím jak je to s poškozením, ale tenhle šroubek na klapce je vážně pro nastavování volnoběhu. Novější auta už to mají řízeno elektronicky (vycházím z toho, co jsem viděl u VW apod.). Seřizuje se to zpravidla kvůli "vyběhání" škrtící klapky. Tím pádem to má spojitost jak s volnoběhem, tak se spotřebou, jak píšeš. Čím víc povolíš, tím větší otačky, otevření klapky (více vzduchu), tím pádem i větší spotřeba.Pavel Liška píše:Na sání je šroubek,který pokud zašroubuju tak se sníží volnoběh,ale zase se mě zdá,že motor hůře táhne.Pokud jej povolím např. o půl ot. tak se volnoběh zvedne asi o 200 ot. na 1200-1300 ot. lépe táhne,ale zase se zvedne spotřeba asi o litr na 100 km.Nevím jestli má nastarosti vonoběh nebo poměr palivo vzduch,pokud jej zašroubuju můžu nějak poškodit motor: E2-E.
E9 1.3 2E-E
Re: e9 1.3 e2-e
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
E9 1.3 E2-E
E2-E je již stříkačka a jde mě o ten druhý šroubek,na kplapce je to seřízené s minimální vůlí. Ten druhý je nad klapkou a jde zřejmě o seřízení bohatosti,ale nejsem si jistý.
Re: E9 1.3 E2-E
Teď si to přímo nevybavuju, kdyžtak nahoď foto.Pavel Liška píše:E2-E je již stříkačka a jde mě o ten druhý šroubek,na kplapce je to seřízené s minimální vůlí. Ten druhý je nad klapkou a jde zřejmě o seřízení bohatosti,ale nejsem si jistý.
- Pizzamancz
- Řidič
-
ladislavkravec
- Člen Týmu
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
e9 1.3-2e-e
Nedrží volnoběh po zahřátí a to jenom jak jedu"popojíždím" v koloně.Při normální jízdě je vše ok.Sice mám neplánovaně stop-start,ale jen klíčkem od zapalování.Brzo ráno máme jet k babče do PL. a je to cca 700 km-mám se bát,že to někde klekne.Jedná se o E9 1.3 E2-E.Cecilka stále není v doladěném a prověreném stavu,tak "pojedem" karkulkou.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
e9 1.3-2e-e
Má třídveř pravé zadní plastové nadkolí?
Na levé straně je komplet,ale na pravé jenom kousek za kolem.
Má to tak být,nebo mě něco chybí?
Na levé straně je komplet,ale na pravé jenom kousek za kolem.
Má to tak být,nebo mě něco chybí?
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
E9 1.3 2E-E
Začala mě blbnout spojka,nešel sešlápnout pedál až na podlahu,ale po dvaceti km problém ustal.Pod pedálem nic není a spojka vypíná normálně,čeho se mám začat obávat,momentálně se mě to fakt nehodí.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
E9 1.3 2E-E
Potřeboval bych manuál na opravy E9 1.3 2E-E
v českém překladu,možná tu někde je,ale nemůžu jej najít.Díky!!!!!!!!!!!!!!
v českém překladu,možná tu někde je,ale nemůžu jej najít.Díky!!!!!!!!!!!!!!
Mozno to tu je niekde v digitalnej podobe, ale ja mam tuto http://www.kopp.cz/www/cz/223-vyrobek-t ... c-55-sleva
EE90, 2E, rv 1988 - Pinďa
AT180, 4AFE, rv 1991, B-LFB
AT180, 4AFE, rv 1991, B-LFB