Vrzání volantu
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Vrzání volantu
Začlo jaro, oteplilo se a začal mi opětovně vrzat volant mého AVE1,8/2000 při točení!! Neřešil jste to někdo? Co kde namazat a čím?? Ď. 

Octavia, Trabant, Š105, Renault 19, Clio, R5, Mitsubishi Space Star, Laguna, Opel Vectra A, Opel Vectra B - to už jsem o(b)jel, teď Ave1.8i/2000
Díky za odpověď.
Právě že v těch místech, kde tyč nad pedálama vede ven z vozu, jí mám zamaskovanou takovým plastovým válcem, cca 12 cm průměr, 15 cm výška. Pod ním je kardanový převod tyče od volantu.
Když jej sundám, vidím kudy vede tyč dolů, ale přímo na gumu, která těsní mezi tyčí a plechy nevidím a ani ji nenahmatám.
Jinak volant mi vrže jen v určitém místě.
Otočím volant úplně doleva. Pak točím doprava, udělám dvě otočky o 360°, v tu chvíli je volant o 180° už doprava. A v když točím dál doprava, tak to vrže cca jen 20°. Jen teď a jindy ne. Ty stupně píšu po paměti, odpoledne kdyžtak příspěvek opravím.
Právě že v těch místech, kde tyč nad pedálama vede ven z vozu, jí mám zamaskovanou takovým plastovým válcem, cca 12 cm průměr, 15 cm výška. Pod ním je kardanový převod tyče od volantu.
Když jej sundám, vidím kudy vede tyč dolů, ale přímo na gumu, která těsní mezi tyčí a plechy nevidím a ani ji nenahmatám.
Jinak volant mi vrže jen v určitém místě.
Otočím volant úplně doleva. Pak točím doprava, udělám dvě otočky o 360°, v tu chvíli je volant o 180° už doprava. A v když točím dál doprava, tak to vrže cca jen 20°. Jen teď a jindy ne. Ty stupně píšu po paměti, odpoledne kdyžtak příspěvek opravím.
vrzani volantu
Ahoj před týdnem jsem koupil avensis 2,2 110kw 2005 a dela mi to to same - posarilo se to vyřešit?