Vrzání volantu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
milanhlavac
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Vrzání volantu

Příspěvek od milanhlavac »

Začlo jaro, oteplilo se a začal mi opětovně vrzat volant mého AVE1,8/2000 při točení!! Neřešil jste to někdo? Co kde namazat a čím?? Ď. :mad:
Octavia, Trabant, Š105, Renault 19, Clio, R5, Mitsubishi Space Star, Laguna, Opel Vectra A, Opel Vectra B - to už jsem o(b)jel, teď Ave1.8i/2000
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Sááákra....teď při jednom rejdu mi to udělalo taky :mad: takže pište :)
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Dělá to ta guma, která je kolem tyče řízení a kryje přechod z interiéru ven, taky to musím máznout. :)
Sasha(CZ)
Člen Týmu

Příspěvek od Sasha(CZ) »

Jaká guma se má máznout. Je to v místech nad pedálama, kudy jde tyč volantu šikmo dolů z auta, pod takovým plastovým krytem?
Já tam žádnou gumu nemůžu nahmatat, zdá se mi, že je tam mezi tyčí a karoserii mezera.
Jediný, co mě napadlo máznout je kardan právě pod tím plastovým krytem.
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Mě to dělala taková gumová manžeta, která kryje přechod tyče řízení mimo interiér ven k motoru, tedy je za pedály. Žádné plasty se nemusí sundávat.
Sasha(CZ)
Člen Týmu

Příspěvek od Sasha(CZ) »

Díky za odpověď.

Právě že v těch místech, kde tyč nad pedálama vede ven z vozu, jí mám zamaskovanou takovým plastovým válcem, cca 12 cm průměr, 15 cm výška. Pod ním je kardanový převod tyče od volantu.
Když jej sundám, vidím kudy vede tyč dolů, ale přímo na gumu, která těsní mezi tyčí a plechy nevidím a ani ji nenahmatám.

Jinak volant mi vrže jen v určitém místě.
Otočím volant úplně doleva. Pak točím doprava, udělám dvě otočky o 360°, v tu chvíli je volant o 180° už doprava. A v když točím dál doprava, tak to vrže cca jen 20°. Jen teď a jindy ne. Ty stupně píšu po paměti, odpoledne kdyžtak příspěvek opravím.
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

Podivej se primo pod volant. Me to delaly plasty co jsou kolem pacek pod volantem. Bylo to spatne dopasovane a nedelalo to furt protoze volant neni presne na osu otaceni takze pri vetsim rejde se kapku nahne na stranu a opre se do tech plastu.
Avensis 2.0i 1998
Sasha(CZ)
Člen Týmu

Příspěvek od Sasha(CZ) »

Dík za radu, zkusím to. Podle popisu to na to vypadá.
dexter
Navigátor

vrzani volantu

Příspěvek od dexter »

Ahoj před týdnem jsem koupil avensis 2,2 110kw 2005 a dela mi to to same - posarilo se to vyřešit?
Sasha(CZ)
Člen Týmu

Příspěvek od Sasha(CZ) »

Nepovedlo se mi to vyřešit. Vrže v létě, v zimě, někdy víc, někdy mít.
Markantní je to, když brzdím a zatáčím doprava.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“