Barva na brzdové třmeny

vše ohledně modelové řady Yaris
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

Dík, Já to mám taky z prvovýroby a je tam jen Bosch a žádná Toyota, vypadá to, že míň práší. Každopádně mě úplně zarazilo že nikde nic černé. Ale tak přece jen Henry 33 trošku očistil než šel fotit :) . Já jsem to právě nedávno čistila po víc jak osmi letech a fakt blbá práce. No aspoň mě Smutok uklidnil že v tom černým prachu není azbest, ale i tak. Půl dne s nějakou maskou to nejde. Taky mám vzadu bubny a žádný problém s brzdami nikdy nebyl. Donedávna jsem neuměla ani sundat kolo kvůli tomu povolování. Natož abych věděla jak to vypadá pod ním a že tam se něco čistí :) tak mám různé resty,
A myslíš Smutok, že tady s tím by to šlo líp než s klíčem na kola co byl v autě? Možná bych mohla zkusit sestavit něco podobnýho z gola sady, ale nechápu v čem je ten fígl. Aha tak matičkyse utahujou samy potvory, ale stejně jak mi to utáh na geometrii, tak jsem ani na tak moc nenajela, ale byl to boj. Možná by stačilo najít nějakou trubku a nasadit na klíč a prodloužit. A můžou se matice taky naopak povolit při jízdě? Vím, že mám základní mezery ve věcech kolem aut, no aspoň se třeba pobavíte,,
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no ja som tam ten origo kluc ani nedal kvoli inym diskom ktore maju inak riesene diery tak som kupil ten krizovy kluc a veru som sa potrapil ;)

inak sroby by sa nemali povolovat za jazdy a ani pritahovat to je skor o tom ze tou silou co na ne posobi sa tak nejak zaseknu :D
ale tak trubka vzdy pomoze ;)
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

No ved ten odkaz co som dal je na teleskopicky kluc, on sa vlastne skoro dvojnasobne predlzi a tym padom mas vacsiu paku, urcite je to lepsie ako ne original kratky kluc alebo kriz.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

No jo tak to je to kouzlo toho teleskopického klíče. :) jak blbý dotaz ještě vymyslim ...
A jak dlouho asi se ten azbest nesmí používat? Třeba v roce 2002 to ještě zakázaný nebylo....
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Vobec netusim kedy ho zakazali ale podla toho co som pozeral, tak asi v 90 rokoch.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

Yaris se vyrábí od roku 1999 a v Jak na to mě straší s azbestem. Je to fakt "praktická kiniha".
Odpovědět

Zpět na „Yaris“