Tak tady je super vysvětlení, pro mě nové info. Je pravda, že jsem někde četl rozhovor s ředitelem BENZINY a ten sám tvrdil, že VERVU není třeba již aditivovat, aditivaci TopQ ale připustil, že je možná. Je pravdou, že jsem z toho vycházel a VERVU s ULTIMATE neaditivuju.m-ira píše:Odkaz na ty testy, kde VIF vyhrál
letní: http://www.41.cz/vif/doc/test_aditiv.pdf
zimní: http://www.petrol.cz/magazin/pm012008/produkty1_08.pdf
BP/Aral Ultimate je dobrý palivo stejně jako OMV MaxxMotion neobsahuje estery řepkovýho oleje, jeho biosložkou sou hydrogenovaný rostlinný oleje,ne estery. Což přináší výhody i min.jednu nevýhodu. Ester kys. z řepky obsahujou vázanej kyslík,v palivu "de ale o uhlík", čili kyslíkatýho paliva se musí spálit o to víc, aby bylo stejný množství uhlíku. Čili to má malinko vliv na spotřebu.
Nevýhodou je údajně nižší mazivost než u řepkovyho sajrajtu. Mazivost je snad jediná výhoda co řepková biosložka přináší.
Mazivost je pro životnost vstřikovadel důležitej parametr...norma požaduje jen 460, ale mělo by bejt kolem 300. Ultimate má 362, takže je taky vhodný "domastit"...jen nevim,je-li ten vif do toho eště vhodnej, páč zvedne se mazivost, ale ostatní aditivace se patrně předávkuje...
Výdrž
Toyota Corolla E12 1.4 D4D taky už slouží jinde .... 
Toyota Avensis T22 2.0 - už slouží jinde ....
už jen dvoukolé Yamahy ....

Toyota Avensis T22 2.0 - už slouží jinde ....
už jen dvoukolé Yamahy ....
VIF používám několik let,ale kromě dobrého pocitu bohužel nic nepozoruju.Mám E 10 s poctivými 142.000 km.Je to v porovnání s dnešními diesely šnek,ale jezdím za 5,3 a nic neměním.V předchozím modelu jsem měl 1,8 D a po 380.000 bylo v motorovém prostoru absolutně vše původní.

Toyota Verso 1,8 Valvematic, r. v. 2011
Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997

Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997
Poznatek
Ahoj, jsem taktéž naftař-začátečník, mám Corolu D-4D 2.0 66kw. Koupena se 196000, nyní přes 215000 po půl roce. Stála dlouho v bazaru tak jsem vychytával nějaký mouchy. Rozvody beru jako samozřejmost, jediná komplikace bylo to, že postupně odešly nějaký ventily na palivovým čerpadle - které mi zařídily svezení s odtahovkou, po výměně šlape jak hodinky. Jsem zastáncem, že za kvalitu je třeba připlatit, proto beru pouze Verva Diesel + VIF. Doporučuju najít čerpačky STARR (odnož Benziny), kde teď beru Vervu za 33.90.  A třešinka na závěr - od koupě na konci ledna jsem neresetoval palubní počitadlo a dlouhodobý průměr mám 2,6 l / 100 km. Nebojte - nejste sami kdo nevěří. V Toyotě nevěřili a kolegové koncerňáci nedokážou skousnout, že japonec má lepší průměr než jejich Octavia...  

Corolla 2.0 D4-D 66kW/215Nm (E12), 2/2002