Výdrž
Výdrž
Přátelé, docela mě znepokojují různé příspěvky některých členů tohoto fóra o až zarážlivě krátké výdrži dieselových motorů. Napište, kolik km už jste najeli se svými naftovými miláčky bez jakéhokoliv problému s motory, se vstřiky a pod. A uveďte taky, na jakých benzinkách tankujete, zda přidáváte aditiva v létě i v zimě, jakou kubaturu motoru a jaký ročník výroby vozu máte. Mám E12 1,4 D4D a doufal jsem, že 200.000 km bez problému najedu, ale už o tom začínám vážně pochybovat... 
Klobik
Mam E12U Toyotu C. mam od 2003(cervenec) a mam nalitano 229.tis km..bez vetsich problemu..jen jsem menil nejakou soucastku kvuli pod tlaku tu my museli v Toyote objednat az z belgie..asi 8tis nebo kolik to stalo..no a jinak jeste remen..tot vse! a jen to udrzuju brz.kapalina atd.. tankuju vsude mozne..ale ne zase nejaky shit benzinka!.
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Corolla 1,4 D4D (do provozu 2007), zakoupena minulý rok s 33 tis. nyní 55 tis.
Žádný problém, tankuju Globus + VIF, TOP Q + VIF, Verva, pokud jedu nakoupit do německa tak Aral Ultimate.
Žádný problém, tankuju Globus + VIF, TOP Q + VIF, Verva, pokud jedu nakoupit do německa tak Aral Ultimate.
Toyota Corolla E12 1.4 D4D taky už slouží jinde ....
Toyota Avensis T22 2.0 - už slouží jinde ....
už jen dvoukolé Yamahy ....
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
mal som corollu 2,0 D4D 85 kw. kupovane s 80000 km a predavane so 185 000 km.
Odisli mi jedine zhavice, inak som menil len naplne.. 200000 km ti vydrzi kazde auto. motor u dieslu vydrzi pat miliionov kilometrov. Co sa kazi je turbo a zotrvacnik, tie nie su ale sucastou motora
inak vstreky a scv ventily su taky tiez spotrebak..
Odisli mi jedine zhavice, inak som menil len naplne.. 200000 km ti vydrzi kazde auto. motor u dieslu vydrzi pat miliionov kilometrov. Co sa kazi je turbo a zotrvacnik, tie nie su ale sucastou motora
inak vstreky a scv ventily su taky tiez spotrebak..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
- wmousew
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já si před týdnem koupil E12 2.0 D4D 85kW.
To co jsem si přečetl po koupi mě teda docela vyděsilo a asi jsem na tom podobně jako ty
Mám docela depku jestli najedzím dalších 200 tis jako na staré benzínové E10. Tu jsem dával pryč s 257 tis. a na motoru jsem neměnil jedinou součástku krom rozvodů a náplní. Ale nebudu podléhat panice, až to příjde tak se to bude muset opravit co už
Jinak zatím jsem spokojený ťuk ťuk.
To co jsem si přečetl po koupi mě teda docela vyděsilo a asi jsem na tom podobně jako ty
---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ----
++Toyota Corolla E12 2.0 D4D, 1CD-FTV, 85kW, r.v. 05++
Jak už jsem psal, za rok a něco najeto 22 tis, celkem 55 tis. a žádný problém. Stejně jako ty to chci bez problémů dotáhnout až ke 200 tis. bez problémů. Jinak 1,4 D je povedený motor, vstřikovače Bosch, které by měly jíz zrepasovat, turbo má pevné lopatky, a snad by tam měl být jen obyč. jednohmotový setrvačník (ale to nevím jistě ). 
- wmousew
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
dcigi píše:Jak už jsem psal, za rok a něco najeto 22 tis, celkem 55 tis. a žádný problém. Stejně jako ty to chci bez problémů dotáhnout až ke 200 tis. bez problémů. Jinak 1,4 D je povedený motor, vstřikovače Bosch, které by měly jíz zrepasovat, turbo má pevné lopatky, a snad by tam měl být jen obyč. jednohmotový setrvačník (ale to nevím jistě ).
To máš pravdu je tam jen jednohmotový. Já v tom dvoulitru mám dvouhmotový a ještě vstřikovače denso co prý moc nevydrží
---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ----
Při kvalitním palivu by i ty měly snad dát 200 tis. Mám sice první naftu, ze začátku jsrm nedával ani aditiva, jezdil jsem k Benzině. Se zdražením jsem začal hledat jinou cestu a po přečtení článku, že norma na mot. naftu je někdy z roku 1996 (kdy nebyl žádný CR), eko tlaky došlo k odsíření nafty (která tak míň maže) a proto doporučují aditivaci, jsem začal jezdit pro obyč. naftu a leju do ní VIF.wmousew píše:To máš pravdu je tam jen jednohmotový. Já v tom dvoulitru mám dvouhmotový a ještě vstřikovače denso co prý moc nevydrží
A věřím že těch 200 tis dám.
Já na VIF přišel v nějakým testu, kde vyhrál. Otázkou je zda to byl nějaký komerční tah nebo je tak dobrý. Nicméně pro pocit "klidu" mi postačuje.wmousew píše:No a teď se rád nechám poučit co je to ten VIF? já jsem se hned koukal na nějaký aditiva ale zase nechci kupovat nějaký krámy a raději se nechám poučit co jeodzkoušené
Jinak na fóru se objevuje dobrá zkušenost i s aditivem KERNITE. Ještě by mohlo být dobrý Stanadyne, ale to jsem nezkoušel a ani neznám nikoho kdo by ho používal.
Ale i VIF bych řekl, že má tady na fóru dobrý ohlas.
Ale jistě poradí i někdo zkušenější, mám první naftu, takže se v tomto ohledu nechám taky rád poučit.
Jo, a jednou za 15 tis. kupuju v TOY čistič palivového systému (nebo jak se to nazývá), má asi 250 ml a dává se do jedné nádrže. Stojí asi 400,- Kč.
Je pravda, že můj Ave T22, který má nyní 240 tis. žádnou takovou péči nedostával a vše stále OK.
Teď koukám, že v sekci PALIVO, tady na webu je už na aditiva založeno vlákno.
Je pravda, že můj Ave T22, který má nyní 240 tis. žádnou takovou péči nedostával a vše stále OK.
Teď koukám, že v sekci PALIVO, tady na webu je už na aditiva založeno vlákno.
- m-ira
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Odkaz na ty testy, kde VIF vyhrál
letní: http://www.41.cz/vif/doc/test_aditiv.pdf
zimní: http://www.petrol.cz/magazin/pm012008/produkty1_08.pdf
BP/Aral Ultimate je dobrý palivo stejně jako OMV MaxxMotion neobsahuje estery řepkovýho oleje, jeho biosložkou sou hydrogenovaný rostlinný oleje,ne estery. Což přináší výhody i min.jednu nevýhodu. Ester kys. z řepky obsahujou vázanej kyslík,v palivu "de ale o uhlík", čili kyslíkatýho paliva se musí spálit o to víc, aby bylo stejný množství uhlíku. Čili to má malinko vliv na spotřebu.
Nevýhodou je údajně nižší mazivost než u řepkovyho sajrajtu. Mazivost je snad jediná výhoda co řepková biosložka přináší.
Mazivost je pro životnost vstřikovadel důležitej parametr...norma požaduje jen 460, ale mělo by bejt kolem 300. Ultimate má 362, takže je taky vhodný "domastit"...jen nevim,je-li ten vif do toho eště vhodnej, páč zvedne se mazivost, ale ostatní aditivace se patrně předávkuje...
letní: http://www.41.cz/vif/doc/test_aditiv.pdf
zimní: http://www.petrol.cz/magazin/pm012008/produkty1_08.pdf
BP/Aral Ultimate je dobrý palivo stejně jako OMV MaxxMotion neobsahuje estery řepkovýho oleje, jeho biosložkou sou hydrogenovaný rostlinný oleje,ne estery. Což přináší výhody i min.jednu nevýhodu. Ester kys. z řepky obsahujou vázanej kyslík,v palivu "de ale o uhlík", čili kyslíkatýho paliva se musí spálit o to víc, aby bylo stejný množství uhlíku. Čili to má malinko vliv na spotřebu.
Nevýhodou je údajně nižší mazivost než u řepkovyho sajrajtu. Mazivost je snad jediná výhoda co řepková biosložka přináší.
Mazivost je pro životnost vstřikovadel důležitej parametr...norma požaduje jen 460, ale mělo by bejt kolem 300. Ultimate má 362, takže je taky vhodný "domastit"...jen nevim,je-li ten vif do toho eště vhodnej, páč zvedne se mazivost, ale ostatní aditivace se patrně předávkuje...