Jaký olej do převodovky Yaris, r.v. 2001

vše ohledně modelové řady Yaris
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

Díky moc. vidím že to je ofocené ze servisního manuálu, nebo teda z takové té knížky co se prodávají. Máš ji? je dobrá? asi bych si ji taky koupil...
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

No mám jí, ale docela mě zklamala. Měli tam uvedeného jiného autora a ten napsal tohle "Jak na to" k Mazda 626 a to se mi zdá dobrý, ale tohle napsal někdo jinej. Něco tam je, třeba tady to s tou převodovkou je tam docela dobře vysvětlený. Ale zas u spousty věcí tě to odkáže dvakrát někam a stejně se to nedozvíš. Nějakej zázrak od toho nečekej. Já mám ještě stažený z internetu anglický servisní manuál a kolikrát stejně nevím jak na to :?
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

a nemáš odkaz? stáhnul bych si ho, servisní manuál by se mi fakt hodil, anglická verze vůbec nevadí.

Jinak olej v převodovce vyměněn, byl to celkem boj ze začátku, ty šrouby jsou špatně přístupné a povolit je bylo náročné, ale je to jen o nářadí. Jakmile jsem našel pořádný 24mm nástrčák a nasadil dlouhou tyč ať mám řádnou páku, šlo to jak po másle. Olej po 80tis km byl myslím sice ještě vpohodě, ale oproti novému byl řádně ztmavlý. Nový jsem dával Mobil 1 Mobilube shc 75w-90. K nalití jsem použil trychtýř a starou gumovou hadici od sprchy. šlo to pomalu ale je to tam.
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

To ti věřím s tím povolováním. Já jsem povolovala ten kontrolní a až na třetí pokus. To je klasika - kde je doprčic ten šroub - a pak jak to povolit. :)
Manuál jsem našla někde tady na fóru, není to přímo 1SZ FE motor jako mám, ale 1NZ FE, ale jiný asi není. Určitě to taky najdeš.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“