Jaký olej do převodovky Yaris, r.v. 2001
Jaký olej do převodovky Yaris, r.v. 2001
Čau, potřebuju radu jakej olej nalít do převodovky Yarisku 2001 rok, 63kw.. Pokud to tady někde je prosím odpoved a smazat..Díky
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Olej v manuální převodovce výměna každé 4roky/60 tis. Automatická 2 roky/30 tis. kontrola. Doplňovacím šroubem se to i kontroluje. Vypadá trochu jako kytka. Hladina má být k tomu otvoru nebo max. 5 mm pod. Můžeš tam opatrně strčit něco zahnutýho. Pak se má dát nová podložka pod šroub. Mě ten olej měnili teď když se měnil motor. Chtěla sem to zkontrolovat, aby to nebylo jak s tím chladičem, zatím se mi nepovedlo povolit ten šroub, ale mám to zmáknutý teoreticky 
Naposledy upravil(a) salome dne úte 14.06.2011, 12:21, celkem upraveno 1 x.
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No ja bych to s tou vymenou oleje v prevodovce tak neprehanel. Drtiva vetsina aut jezdi s puvodnim olejem, ktery dokonce automobilky oznacuji jako dozivotni. Vymena se doporucuje az nekde kolem 100 - 120 tKm. Samozrejme zalezi jak s ni ridic zachazi, jak je teplotne namahana atd.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
-
Grobe
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
No mě to při servisce v 60tis doporučili přímo v servisu.
Akorát si nejsem jistý, jestli se v manuálu vůbec uvádí interval výměny oleje v převodovce...
No chci toho teďka spláchnout hodně...mám nalítáno 140 a brzdovka i chladící kapalina byla měněná právě v těch 60tis naposledy. ne že by byl nějaký problém, ale asi by to už chtělo.
Akorát si nejsem jistý, jestli se v manuálu vůbec uvádí interval výměny oleje v převodovce...
No chci toho teďka spláchnout hodně...mám nalítáno 140 a brzdovka i chladící kapalina byla měněná právě v těch 60tis naposledy. ne že by byl nějaký problém, ale asi by to už chtělo.
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Bývalo to na původních formulářích pro servisy (úkony předepsané pro pravidelnou údržbu vozů Toyota Yaris, Yaris Verso) Olej v manuální převodovce výměna každých 48 měsíců, ale asi to byla chyba v novějších to už není. Mě to dávali s fakturou, asi abych viděla jak mi to pečlivě prohlídli a zkontrolovali i to co ani nemam
V servisní knížce na konci před razítkama jsou nějaké rozvrhy kontrol a výměn, tak tam je jen kontrola oleje v manuální převodovce jednou za 4 roky. Prý se doporučuje měnit když máš najeto hodně kilometrů nebo jezdíš hodně na krátké vzdálenosti.
Teď sem slyšela úplně divný zvuky a zjistila sem, že mám v pneumatice dost velkej šroub. Do háje. Spravila sem si osvětlení SPZ.
V servisní knížce na konci před razítkama jsou nějaké rozvrhy kontrol a výměn, tak tam je jen kontrola oleje v manuální převodovce jednou za 4 roky. Prý se doporučuje měnit když máš najeto hodně kilometrů nebo jezdíš hodně na krátké vzdálenosti.
Teď sem slyšela úplně divný zvuky a zjistila sem, že mám v pneumatice dost velkej šroub. Do háje. Spravila sem si osvětlení SPZ.
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Ten co se to vypouští je víc dole. Ten na kontrolu a dolévání je na převodovce zepředu, velký, nemůžeš to přehlédnout.
http://imageshack.us/photo/my-images/26 ... dovka.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/26 ... dovka.jpg/