a ešte doplním: pri zapnutom kúrení. Muco nejak zabúdaš ako sa plnila chladiaca kvapalina do Škodoviek
farba chladiacej kvapaliny
2 muco
a ešte doplním: pri zapnutom kúrení. Muco nejak zabúdaš ako sa plnila chladiaca kvapalina do Škodoviek
. Myslím to k tým starým autám.
Naposledy upravil(a) Čepo dne pát 15.07.2011, 14:26, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
No, už nie som najmladší... Bolo to cca 20 rokov dozaduČepo píše:2 muco
a ešte doplním: pri zapnutom kúrení. Muco nejak zabúdaš ako sa plnila chladiaca kvapalina do Škodoviek. Myslím to k tým starým autám.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte jak odsranit černé fleky z plastového průsvitného vrchu nádobky na kapalinu zevnitř? Dá se to nějak rozdělat nebo aspon tu nádobku vymontovat? Sice jsem to celý proplachovala i motor, ale tohle mi nešlo ničím se k tomu dostat, je to asi od toho když byl ten motor v háji, ale kdyby to šlo nějak očistit, abych věděla že už se to tam nedělá.
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak vidím, že všichni máte motor v pořádku a nádržky čisťounký, ale kdyby jste to někdy potřebovali, tak se dá ten dekl sundat. Je nacvakaný na takových pacičkách a dá se to opatrně vypáčit šroubovákem. Jinak ta nádobka je součást celé té sahary a ta se dá jednoduše vyndat po odpojení konektoru motorku a demojtáži tří šroubků.
Co se týká topení tak se zdá,že po vypuštění chladiče, motoru, 2 velkých hadic a nádržky ještě někde nějaká kapalina zůstane, asi v topení a to už nevím, jak by se to vypustilo. Ale hlavně při tom plnění je to důležitý zapnout topení, vycucne to klidně i celou nádržku.
Jinak první pokus o instalaci měřáku teploty dopadl dost katastrofálně, i když se povedlo přidělat čidlo do krytu termostatu tak kolem prosakovala kapalina, tak jsem někde našla, že se to dá utěsnit teflonovou páskou, jenže při demontáži se ulomil kus závitu na krytce, tak jsem tam musela vrátit tu bez otvoru a čidlo jsem strčila dopředu na motor. Další věc je že čidlo ukazuje 60 i ve vařící vodě.
Co se týká topení tak se zdá,že po vypuštění chladiče, motoru, 2 velkých hadic a nádržky ještě někde nějaká kapalina zůstane, asi v topení a to už nevím, jak by se to vypustilo. Ale hlavně při tom plnění je to důležitý zapnout topení, vycucne to klidně i celou nádržku.
Jinak první pokus o instalaci měřáku teploty dopadl dost katastrofálně, i když se povedlo přidělat čidlo do krytu termostatu tak kolem prosakovala kapalina, tak jsem někde našla, že se to dá utěsnit teflonovou páskou, jenže při demontáži se ulomil kus závitu na krytce, tak jsem tam musela vrátit tu bez otvoru a čidlo jsem strčila dopředu na motor. Další věc je že čidlo ukazuje 60 i ve vařící vodě.
zpochybnuješ mojí teorii, že yaris žádný ventil topení nemá, a má jenom vzduchovou klapku.salome píše:Ale hlavně při tom plnění je to důležitý zapnout topení,
Ale jinak jseš dračice, protože takhle rozebranýho yarise tady asi málokdo měl - vždyt kluci tady řeší převážně image, kosmetiku a záruční opravy...
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
To jsem neměla v úmyslu zpochybňovat nějaké teorie. Ale houby, dohnaly mě k tomu prostě okolnosti. Vždyť mi ho v servisu zničili. O tom jsem přesvědčená že tu výměnu chladiče odflákli a nejspíš tam nenalili pořádně vodu. Doteďka zjišťuju co tam s tím prováděli. Jednak ten starý chladič byl větší, přes celý předek, tenhle je menší, ten se asi začal dávat do yarise pozdějc, ale to by nemělo vadit. Hadice od termostatu dolů na chladič byla obráceně, logicky hadici nasadím větším průměrem na to co má větší průměr. Objevila jsem původní konektor od větráku schovaný za světlometem, ani se neobtěžovali ho zakrytkovat. Předtím byl od motoru větráku kus kabel a pak zásuvka na konektor. Teď je ta zásuvka přímo na motoru větráku a ten původní kabel s konektorem tam nedošáhne. Tak museli udělat novej kabel s konektorem, ale vůbec nechápu proč když ten motorek se neměnil. Jo a to už se dostáváme k elektrice a tam se mi nezdá že teď slyším v motorovým prostoru divný zvuky a dřív tam bylo ticho. Ale mě se tam pořád něco nezdá, to už jste si asi všimli 
Prostě nevěřím, a hotovojosuk píše:jako že nemá ventil topení? Rád se nechám vyvést z omylu, u mojeho yarise ale knoflík topení ovládá lankem jenom klapku, nic jiného, hadice co jdou do kabiny jsou horký pořád.. Aspon ten ventil nezlobí, neteče.... prostě hitech yaris..Jimmi píše:O tom bych si dovolil zapochybovat.......
Ono by to teplo pořád proudilo přes radiátor a byl by v létě problém to tepelně odizolovat. Neuvidím-li na vlastní oko, neuvěřím.