farba chladiacej kvapaliny
farba chladiacej kvapaliny
ahojte.
Dnes som si bola kupovať chladiacu kvapalinu. Keď som si pozerala svoju terajšiu tak ju mám zelenú. ale v autotechne mi povedali, že sa už nevyrába a dali mi modrú. aký je vlastne rozdiel vo farbách tých kvapalín. a dúfam, že mi dobre poradil tú modrú.
ďakujem
Dnes som si bola kupovať chladiacu kvapalinu. Keď som si pozerala svoju terajšiu tak ju mám zelenú. ale v autotechne mi povedali, že sa už nevyrába a dali mi modrú. aký je vlastne rozdiel vo farbách tých kvapalín. a dúfam, že mi dobre poradil tú modrú.
ďakujem
Dakujem pekne, aspoň budem vedieť keď mi bude niečo modré vytekať
včera večer som si to vymenila a aj nový filter. som počula, že to môže znížiť spotrebu. fu,ten môj už bol riadne čierny. až sa za to normálne hanbím, že som ho tak dlho nemenila. ako často sa vlastne mení filter. raz za rok? ale asi je to individuálne podľa potreby
Ano,je to individuálne.lucifuk01 píše:ako často sa vlastne mení filter. raz za rok? ale asi je to individuálne podľa potreby
záleží na tom,či jazdíš viac v prašnom prostredí,kolko najazdíš za rok ,ale na naše podnebie a pomery to stačí vymeniť cca po 15-20tis.km
Ked ho vymeníš skôr,nič s tým nepokazíš. Samozrejme ho môžeš aj priebežne povysávať a dať nazad.No na druhej strane-nie je to až taká velká položka,aby si mala strach že na to nebudeš mať..
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
dakujem za radu. nebola to až taká položka, vyšiel ma na 10 eur.takže v pohode. teraz sa snažím vymeniť v aute čo sa dá, lebo idem prvý krát na mojej Yariske do zahraničia na dovolenku, tak nech je všetko v poriadku... a nech mám aj čo najnižšiu spotrebu, uvažujem aj nad výmenou sviečok, lebo sa mi menili pred dvoma rokmi. Ale asi ich ešte nechám. ozaj nevie niekto kde máme nejakú kontrolku v aute ako sa prehrieva motor. či nie je príliš prehriaty? lebo priateľ na Civiku to má a na mojom to nevedel nájsť. vďaka
lucifuk01 píše: ozaj nevie niekto kde máme nejakú kontrolku v aute ako sa prehrieva motor. či nie je príliš prehriaty? l
To sa ti potom rozsvieti taký červený pipík na palubke (je to ikona akoby "teplomer stojatý na vodnej hladine")
.Mala by ti táto kontrolka svietiť po zapnutí zapalovania ,ale musí byť zelený ,až pokial sa motor nezohreje do prevádzkovej teploty. Po zohriatí motora zhasne a mal by byť ticho,pretože ak sa ti rozsvieti načerveno,tak sa ti motor prehrieva.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Na přehřátí motoru kontrolka samosebou je. Když mrkneš na přístrojovku, vpravo dole, tak je to kontrolka která svítí modrozeleně (ukazuje že je motor studený). Při přehřátí se rozsvítí červeně....
Modrozelená (studený motor) -> zhasnutá (ohřátý motor) -> červená (přehřátý motor).
Ještě jsem jí za provozu neviděl, zaplať pánbůh, ale možná bude i blikat, nejen svítit
Modrozelená (studený motor) -> zhasnutá (ohřátý motor) -> červená (přehřátý motor).
Ještě jsem jí za provozu neviděl, zaplať pánbůh, ale možná bude i blikat, nejen svítit
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se s tím blikáním trefil
Stejně mě ale docela štve, že tam není budík. Hlavně kvůli zimě.... jsem totiž zvyklý dávat na zimu před chladič karton a sledovat jak se pohybuje teplota. Někdy stačilo zakrýt třeba polovinu chladiče, někdy 2/3, aby se teplota pohybovala lehce nad provozní. Bohužel u Yarise jsem si netroufnul chladič zakrýt, protože nezjistím jestli je teplota 60 nebo 110 st C. Škoda....v zimě by bylo dobré chladič zakrýt.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
To jsou finty, to slyšim poprvé a k čemu to je přesně dobré dávat tam ten karton? Mě to taky štve, že tam není ten budík, doteď mi to bylo fuk, ale co jsem uvařila motor a červenou kontrolku jsem neviděla, tak mi tam chybí. Tak třeba už při kontrole vrtulky jestli se zapíná v tom rozmezí teploty vody jak má. Přemýšlela jsem proč v yarisovi není, asi to nějak souvisí s tím, že tam nejsou klasické budíky, ale ta slavná kaple. To je asi to co tam nenašel přítel kolegyně. Takže ten měřák mi tam chybí tolik, že si ho tam chci dodělat a už ho i mám, ale ani jedna z redukčních matek pro čidlo nejde do krytu termostatu místo spínače ventilátoru který mám ve zbylých součástkách po výměně. Tak musím navštívit místního hokynáře, snad jí bude mít.
Jinak kolegyně, nevím jestli to znáš, že po výměně chladící kapaliny je dobré chvíli sledovat hladinu v nádobce i v chladiči (opatrně!), případně promačkat hadice a dolít všude ať tam nemáš vzduch.
Jinak kolegyně, nevím jestli to znáš, že po výměně chladící kapaliny je dobré chvíli sledovat hladinu v nádobce i v chladiči (opatrně!), případně promačkat hadice a dolít všude ať tam nemáš vzduch.