Stávka cestujících - ad stávka ve čtvrtek (!)

Tlachání o všem - bez zaměření!
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Doohy píše:
libor12 píše:Komunismus nikdo neobhajuje. Precti si to znovu. Mne by to svým způsobem mohlo být jedno protože jsem si nařídil od 55ti nepracovat. Tady se jedná o to že tato vláda chce těm obyčejným poctivým občanům sebrat další desetitisíce z jejich peněženek. V tomto státě žije podle statistiky již 14%lidí na hranici chudoby,po těchto reformách pokud projdou přibudou další. A to je v pořádku?
s tím komunismem sem reagoval na ArnieGT
Možná to není v pořádku, ale máme tu svobodné volby...a když lidé rozhodnou, že ty změny nechtěj,tak zvolej někoho jinýho ...
ale pořád to neospravedlňuje blokády silnic .. o to mi jde
Asi špatně čteš, nikdo ho neobhajuje, jen říkám jak tehdy nebyly takové sociální problémy jako dnes a to máme tu naší demokracii, která je ti tak uplně k **** Ano máme tady svobodné volby, které jsou zas a jenom divadélko pro obyčejné lidi.
Pokud sleduješ trochu dění v politice tak jsis jistě všiml jak pěkně se umí přizpůsobit jen aby zůstali u "koryt" :wink:
Ať zvolíš kohokoli tak to vyjde nastejno, .....každemu jde jen o to jak to udělat aby se na to nepřišlo, takže neřeší co by bylo nej pro obyvatele ale jak to udělat aby nikdo nepřišel na to že se někde ztratilo 500mil. :wink: .
¨
Pokud by chtěli jako že nebude blokace dopravy, tak je to dost dopředu avizováno na to aby jsi se na to připravil,...takže nic proti tomu,...jděte do toho, je třeba aby se už taky někdo pořádně ozval. :wink:

Závěrem bych to asi citoval:
"Můžeme s tím nesohlasit, nemusí se nám to líbit, ale to je asi tak vše co se proti tomu dá dělat"
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

libor12 píše: ...a jak mám pozitivně vyhlížet to světlo na konci tunelu...
Jako kdybys Libore nevěděl, že světlo v tunelu může být i lokomotiva 8)
libor12 píše:... ať se dělo za minulého režimu co se dělo,sociální systém a fondy měli v pořádku...
Tohle bych si dovolil trochu upřesnit. Komunisté nejprve v roce 1948 znárodnili (tedy ukradli) penzijní fondy, které kupodivu přežily i válku. Oni toho tenkrát vůbec ukradli docela dost, jenom naše rodina jim přispěla docela slušnou částkou, ze které jsme samozřejmě v restitucích neviděli ani korunu :( Pak se to samozřejmě hospodaří.....

Nicméně je potřeba si uvědomit, že všichni ti odborářští bossové, kteří stávku vyhlašují, jsou bývalí aktivní komunisté. A celou ekonomiku schramstli lidé podobného typu, jako je soudruh Hušák, bývalý agent StB. Jenom ne na všechny je takto vidět.
Z tohoto pohledu (a nejen tohoto) tedy tuto konkrétní stávku považuji za licoměrnou a zbytečnou. Bez ohledu na to, co se dnes děje na vládě. Vždyť jsou to jenom jakési návrhy reforem, které sice zdaleka nejsou nejšťastnější, ale možná ani tolik nekoušou. Přičemž kromě několika kontroverzních návrhů týkajících se školného, odchodu do důchodu a DPH, které v této podobě stejně asi ani neprojdou pralamentem, vidím i jistý posun k lepšímu co se týče nového občanského zákoníku, možná trochu většího pořádku v justici atd.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Stávka je nesmyslná. Postihne spoustu lidí, kteří za nic nemůžou a nemají ani možnost jak okamžitě něco změnit. Stávkou se bojuje za práva zaměstnanců, pokud chce někdo řešit politiku, potom nemá stávkovat ale demonstrovat. Mně osobně je u prdele, že nepojede metro, jelikož zítra pojedu ráno z noční a večer pak na další noční, mimo to autem a v Brně, takže nikoho ani stávkovat neuvidím. Druhá věc je, že ti milí stávkující lidé rozhodně nestávkují za to, abych se měl líp, vesměs to jsou lidi, co mají průměrný plat a méně a to co vydělávám já by mi nejradši "přerozdělili" pro sebe. Ono totiž platí, že tam budou hlasitě hulákat, jak ti zlí lidé jim dávají málo a chtějí dělat ošklivé reformy atd., ale sami by se chtěli mít stejně jako ti papaláši :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
honzism@n
Manager Týmu

Příspěvek od honzism@n »

Yokohama píše:Mě se tato reforma zatí moc nedotýká a to se pokládám za prostýho obyčejnýho občana. Každopádně někdo s tím začít musel a kritizovat umí každej, to je totiž nejjednoduší. Ty poplatky ve zdravotnictví bohužel už Heger tak trochu přepískl, neodhadl míru i když to myslel dobře protože on ví nejlíp, že je zdravotnictví potřebuje. Doktoři berou nástupní plat menší než průměrný člověk se střední školou nebo učňákem a to je bohužel smutný, protože 6 let leží v knihách a je to docela trochu jiný studium než u ostatních oborů. Tohle by lidi rádi změnili, dali by jim víc...každej to chápe. Ale už nikdo nechápe, že peníze se musí někde vzít a ne vypůjčit tak jak to dělali ti "sociálně uvědomnělý" včele se zlodějem Grosem a ostatními. Nejsem zastáncem soc-dem a podobných nesmyslů. Každýmu bych řekl když není spokojen se zaměstanáním potažmo výdělkem tak ať jde pracovat jinam. Nikdo nikoho nikde přece nedrží a pokud se cítí podhodnocen... je spousta lepších pozic,víc ohodnocených. Však na tu jeho se už třepe dalších 10. Lidi furt řvou jak nemaj prachy ale já znám spousty lidí co prachy maj takže to asi nějak jde...
Tahle stávka je jen o tom, že doprava je klíčová pro zase ty obyčejný lidi a tak je čím vydírat. Jen mě zajímá, že zedníci asi taky nejsou spokojení s ohodnocením :D Nikdy sem neslyšel že by se bouřili:D
Pěkně to řekl Klaus, že by se jim mohlo stát, že prostě najdou jiný lidi. Ty pro který to bude docela dobrej job a budou i za to rádi...
uplně moje řeč :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
EX........ Celica sti 16V (1993).
Celica GT 125kw (1998)
Avensis T25 combi 130kw :) (2007)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ty jojo mohli by stavkovat kazdy den...tak volnou cestu do prace jsem jeste nemel...dostal jsem se uplne v rekordim case a navic nam jeste silnicari opravuji cestu, cehoz nebyli 2 roky schopni...to jsou veci :lol: :lol: :lol:
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Doohy
Navigátor

Příspěvek od Doohy »

Luke_Luke píše:Ty jojo mohli by stavkovat kazdy den...tak volnou cestu do prace jsem jeste nemel...dostal jsem se uplne v rekordim case a navic nam jeste silnicari opravuji cestu, cehoz nebyli 2 roky schopni...to jsou veci :lol: :lol: :lol:
:thumbsup: :thumbsup: správný přístup
teď poslouchám ty projevy těch hlavních odborářů a musím se smát
Artie
Navigátorka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artie »

biscuit píše:btw. vcera me strasne pobavili lidi co si nakupovali do zasoby, protoze dneska asi mel bejt konec sveta.. my jsme tak debilni zeme, ze to snad ani neni mozny :oops:
Co Ty vis, treba toho tolik sezerou za jeden den, nebo si vzali dva dny volno a maji podlouzeny vikend ;)
Řidič může být sebelepší, ale co je mu to platné, když neví, kam má jet... proto jsem navigátor ;)
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

no cesta do prace dneska, uplne super, to byl klidek nadhera, jsem jeste nezazil :D Mohli by to jeste parkrat zopakovat :P
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

No ale ja to nechapu, ze ty cesty byly tak prazdne i od aut?
To jako vsichni dostali strach, zapusobilo davove silenstvi a vetsina jela radeji na kole? :))
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

To ja nevim, taky mi to neni moc jasne, cekal jsem vice aut. No ve Zline nejake trajfly jezdily rano ,nebylo jich moc ale neco malo jo, presto silnice vymetene, parada :))
Toyota Celica ST202, SS, LSD
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Aspoň je vidět jak se zbytečně jezdí horedole,kdyby to šlo i na záchod by jeli :roll:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

není den aby se někde na planetě nestávkovalo. Netuším proč z toho udělala televize scénář jako by se měli města neprodyšně uzavřít...............hororové upoutávky s nápisem stávka na Nově je něco co lidi vyplašilo natolik že raději nikam nešli. Je to kravina.Lidi mají právo na stávku. Kolik lidí z Vás ta stávka nějak omezila? Nikoho si odbory nevzali za rukojmí.........je to kec kterej vylezl z huby úplatnýho parchanta kterej nechtěl aby lidi řekli nahlas co cítí.

Jsem elektrikář - plat mám 12tisíc a určitě se nemám špatně - mám v práci stravenky a když mi je vemou tak mávnu jen rukou. Ovšem sere mě že je mi 32let a od 19let makám v práci,platím si sociální pojištění (takže i na důchod) ovšem nyní vznikne zákon že si musím našetřit.No do důchodu půjdu asi tak v 70letech........kolik za těch 38let našetřím? Nevytuneluje to někdo? Když si našetřím milion - nespane hodnota peněz jako to tu už několikrát bylo? A poslední otázka..........dožije se? A může tyto peníze dostat má přítelkyně?

Moc otázek pro normálního člověka .............. vím jedno ......... s touto vládou a spoustou parchantů kteří se živí na nás dělníkách mě do důchodu okrade kde kdo a půjdu do něj s holou prdelí-stačí jedna chyba v zákoně (jedna jediná chyba která se půjde vyložit jinak) a budu bez důchodu a pod mostem.

Toto mě hrozně sere - to že o mojí budoucnosti mají rozhodovat lidi kteří jsou podezřelí z uplácení a nic se jim nestane. Mě osobně těch 12tisíc co mám na výplatu stačí a jsem šťstnej - nikdy jsem nikoho neokradl a ani to neudělám - proklínám ty co chtějí okrást nás !!!!!!!!!!
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Tondo, ona je "chyba" v tom, že to co platíš na sociálním si neplatíš pro sebe. Ty prachy se používají na dávky pro existující důchodce a sociální případy. Takže z toho co aktuálně zaplatíš ti nic na tvůj budoucí důchod nejde. Reformy mají právě za cíl tohle poupravit, aby sis část peněz ukládal právě pro sebe, jelikož v budoucnu by mohlo být prostě moc důchodců a míň lidí co bude platit to sociální, takže bys od státu moc nedostal (respektive stát by na to neměl).

Ad hororové upoutávky - oni sami odboráři hrozili, že ta jejich akce bude znamenat totální kolaps. Nakonec se nekonal, protože povykujících odborářů bylo minimum (což je o to vtipnější s ohledem na to, že se snažili působit dojmem, že jsou s nima statisíce až miliony lidí).

Jo a jinak já stravenky nemám, zrušili nám je před víc jak rokem. Byly i jiné benefity, například dorovnávání mzdy na 90% při nemoci, to už je v rámci úspor díky krizi taky pryč. Natož nějaké 13. a 14. platy, státní sféra si v ohledu benefitů nemůže vůbec naříkat.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Mě pobavilo tohle shrnutí, samořejmě to beru trochu s nadsázkou: http://jdem.cz/p6pn8

Taky mě štve, kolik se tady toho rozkradlo a kdyby se to nestalo, mohli jsme mít o dost starostí míň -- ale za těch 20 let jsme tu měli několikery volby a zatím se nikdo lepší nenašel, i v posledních volbách se objevila nová strana, a všichní víme že není o nic lepší než ty staré... když tu lepší politiky nemáme, tak si budeme muset vystačit s tím co je a žádná stávka to nezmění.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Luke_Luke píše:No ale ja to nechapu, ze ty cesty byly tak prazdne i od aut?
To jako vsichni dostali strach, zapusobilo davove silenstvi a vetsina jela radeji na kole?
Vysvětlení je prosté:
Většina škol měla ředitelské volno. A popravdě, nechal byste někdo svou ratolest doma samotnou....? Takže hodně lidí si vzalo volno přesně z tohoto důvodu.

Jinak v té poslední soupravě metra téměř neorganizovaně protestovala asi třetina těch pochodujících odborářů. To je docela úspěch 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“