AE92 GTi "hot hatch" :) - turbo build stage 2

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

Hezky pokračuješ, jen ten obrázek budíků tu nikde nevidím, tak přihodím aspoň svoje. Rádio zůstalo, za obět padl odkládací prostor nad ním. Také jsem se po roce vrátil k ethanolu. A stejně jako ty, už mám objednané nové výkonější externí palivové čerpadlo, je na cestě z UK. Už na natural jsem musel mít zvýšený tlak paliva, kvůli boostu, jelikož nepoužívám zádné jiné řízení směsy než sériovou ECU. No a sériová pumpa končí v zátěži někde na 4 barech, což je na ethanol málo. No a knock monitor je na fotce vidět také, ale ani s jiným čidlem (z nějakého VW) se mi ho nepodařilo rozchodit, takže s předstihem si zatím raději moc nehraju.
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

aha,koukam že mi vypadl link :) Obrázek
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ten můj obvod neříká nic jiného ecu že je chudá směs. Na základě toho otevírá vstřiky jak nejdéle umí. :) zároveň s tím upravuje samozřejmě předstih blíž k HU pochopitelně úměrně informaci o chudé směsi. :) což ale pro e85 je výhoda. Jinak Krosmen už také v corolle tankuje e85 a moc si pochvaluje jak to teď jede. :) on na to šel ale přes tlak paliva,tlačí 4bar.
sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

Taky na to půjdu tlakem paliva. Ty používáš ten obvod i v režimu částečného zatížení? V tomhle režimu si to ECU ohlídá dle lambdy (teda u Isuzu to zvládá, asi má povoleny velké korekce v mapě), pokud jí ale budeš tvrdit, že je stále chudá, asi to zbytečně ulíváš palivem při cruisingu. Dle mě tedy lambda změří množství zbytkového kyslíku ve výfukových plynech a to by mělo být při dokonalém spalování stejné ať hoří benzín, ethanol, methanol či toluen. V tu chvíli mi budík napíše 14,7:1, ikdyž reálně se tam toho ethanolu pere 1,5x víc.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No já na to pak taky půjdu přes tlak. Navíc už mám připravenou jednotku pro 4ag z jdm verze která nemá lambda sondu jen variabilní rezistor kterým se nastaví bohatá nebo chudá směs. Co jsem vypozoroval na této ecu podle wb tak mimo akcelerace kdy směs jde někam k 12 jakmile se rychlost ustálí i bez toho obvodu je někde kolem 16,16.5. Takže i když ji říká že je chudá bez zátěže,zřejmě jede podle pevné mapy. Přeci jen už je to 20letá pastika. Nové ecu obd2 používají open loop jen v režimu akcelerace,jakmile plyn povolís nebo se otáčky ustálí i při plném plynu tak okamžitě přechází do close loop a lambda má přednost. Prostě spotřeba a emise.
stefancelicaT20
Manager Týmu

Příspěvek od stefancelicaT20 »

libor12 píše:aha,koukam že mi vypadl link :) Obrázek
Naco mas ten budik napravo dole ?
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

tipuju podtlak v sání
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jj,podtlak v sani. Dá se podle toho jezdit na spotřebu. Vidíš na něm zátěž motoru. Já ho tam mám kvůli nitrous. Při použití trysek nad 75+ už není dobré přehánět to s dávkováním a nechávat vznikat přetlak. Spotřeba mne nezajímá,nad 75+ taky používat nebudu a tak ho časem nahradí egt. Jinak jsem dnes poprvé konečně dostal 5ku do omezovače. Bez nitrous,jen výkonem motoru skoro sériového :)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak nevěřím vlastním očím. :) po 4500km spotřeba 7.98 e85. Počítal jsem to dvakrát. :) teď nevím jestli za to může ten obvod nebo vyšší výkon motoru oproti benzínu. Každopádně jsem spokojen s výsledkem.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ne ne.. .Libore.... je to pouze tím, že stárneš a už se o sebe začínáš bát, tak jezdíš plynuleji.. :-))))
Back in Czech.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

aczasa píše:Ne ne.. .Libore.... je to pouze tím, že stárneš a už se o sebe začínáš bát, tak jezdíš plynuleji.. :-))))
tak to tím není Štěpáne. :) dnes v noci Praha-Bratislava-Dobříš celkem 680km,5h50min i s přestávkou na kávu :) spotřeba E85 8.1/100km jinak plazmove zapalování budu montovat příští víkend.
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

libor12 píše:
aczasa píše:Ne ne.. .Libore.... je to pouze tím, že stárneš a už se o sebe začínáš bát, tak jezdíš plynuleji.. :-))))
tak to tím není Štěpáne. :) dnes v noci Praha-Bratislava-Dobříš celkem 680km,5h50min i s přestávkou na kávu :) spotřeba E85 8.1/100km jinak plazmove zapalování budu montovat příští víkend.
co si nezostal na Zraz? ved si to mal par km
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

kdybych měl čas tak klidně ano,jenže v 1rano jsem vyrazil z Prahy a v 7 jsem byl zpatky.
stefancelicaT20
Manager Týmu

Příspěvek od stefancelicaT20 »

libor12 píše:Tak nevěřím vlastním očím. :) po 4500km spotřeba 7.98 e85. Počítal jsem to dvakrát. :) teď nevím jestli za to může ten obvod nebo vyšší výkon motoru oproti benzínu. Každopádně jsem spokojen s výsledkem.
e85 je nejake palivo?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

stefancelicaT20 píše:
libor12 píše:Tak nevěřím vlastním očím. :) po 4500km spotřeba 7.98 e85. Počítal jsem to dvakrát. :) teď nevím jestli za to může ten obvod nebo vyšší výkon motoru oproti benzínu. Každopádně jsem spokojen s výsledkem.
e85 je nejake palivo?
takova silnejsi slivovice :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Corolla“