vymena oleje!!??
toyi ty jsi fakt člověk, který není dan věcí a komentuje vše jen a čistě z přesvědčení, nikoliv podložené znalostmi či dokonce zkušeností....... ale to nic... konec komentáře...
Upraveno kvůli vyhružce inkriminovaného člena fóra!
Upraveno kvůli vyhružce inkriminovaného člena fóra!
Naposledy upravil(a) aczasa dne úte 17.05.2011, 12:24, celkem upraveno 2 x.
Back in Czech.
Výmena oleje
Klid a nohy v teple... 

Tak pokud nejsi nějak extra náročný a "nezávodíš", k autu se chováš pokud možno slušně a netočíš ho za studena, tak měň klidně po těch 15 tisících km, nebo pokud se ti chce, tak 1x ročně, co příjde dřív třeba. A bylo tu už dost odkazů, ať už na lepší ceny oleje, nebo kde to nechat udělat.vibam píše:rocne najedu tak tech 12 az 13tisic km
Ono u těhle VVTi motorů bych byl asi kapku opatrnější, než u těch starších, protože přece jenom problém se zvýšenou spotřebou oleje odstranili až >2005

Holomek!
Výmena oleje
Přesně já mám 2004 a četl jsme na tu žravost oleje pár článků. Obecně to nežere nový olej ale jak je tam dýl má více najeto tak se dá vypozorovat kdy začne žrát. U mě je to opravdu kolem 6-8 tkm. A hned jak to spozoruji tak měním. Pak zas ten novej drží zas těch 6-8tkm, bez sežrání. Jeden chytrej mechanik co dělá Subaru STI to tak děllá a poradil že je to nejlepší pro motor. Tak jasný kdo má hluboko do kapsy asi nebude dělat s Toyoty nějaký speciál, ale jak říkám já mám svoje autíčko tak rád, že bych si neodpustil mu nedat dobrý servis. Trochu přeháním ale moje okolí už to tak bere že vyhazuji peníze do auta. Pro někoho zbytečně, ale zas si šáhněte do svědomí kdo by nechtěl se starat když na to má. Pořád lepší než to rvát do přítelkyně, chlastu a sračiček na sebe. Je to nemoc sorry
Re: vymena oleje!!??
Protože pohlcuje vlhkost a stává se z něj emulze. A voda dovnitř motoru nepatří.vibam píše: ...proc mam menit olej kazdy rok...
Jinak ty longlife oleje jsou opravdu pro lidi, co pořád jenom jezdí, aby nemuseli měnit olej dvakrát do měsíce. Představa, že si naleju něco jako longlife do auta a pak budu čtyři roky v klidu je poněkud... mylná.
No, na druhou stranu.... kde se tam ta voda bere?....
)) Nejvíce při správném motoru je to z komor válců při spalování paliva..... Ale té je tak strašně málo, že by klidně 4 roky mohl ten olej vydržet.... Každopádně nechci nikterak snižovat chválihodné doporučení km nebo jednoho roku.

Back in Czech.
- Ahold
- Věčnej rejpal
Já mám ve firemním Peugeotu už cca 3 roky starej olej, najeto okolo 30t km a furt sviští. Sice když jsem se díval na hladinu tak jsem vytáhl takovou černou barvu, co jsem v životě nevyděl. 1. 100% černá věc. 

Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm