vymena oleje!!??
vymena oleje!!??
Uz se to tady probiralo X krat, ale ptam se znovu, jestli se nahodou nezmenil nazor nebo se neobjevila nejaka nova zkusenost... proc mam menit olej kazdy rok, kdyz najedu do 15tis a pouzivam 5W30!!?? Jinymi slovy, treba VW pro tenhe typ oleje doporucuje prodlouzeny interval vymeny oleje co 2roky nebo 30tis. km. V Toyote jsem se ptal a prej toyota nic takoveho neuznava... proste každy rok a basta!!! tak se ptam, jestli je to opravdu nutnost a co se stane, kdyz olej vymenim az pristi rok.. pac vyhazovat 3000 Kc kazdy rok za plnou syntetiku, olej. filtr a praci mi prijde dost. Co vy nato?
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
- radys03
- Věčnej rejpal
3000 tyjo to bude asi nějakej supr olej
http://www.zbozi.cz/items?q=5w30&qc=0&r ... rder=cheap
zvládneš to doma udělat sám => do litu se vejdeš bohatě => měnit každý rok!
VW řeší velkou spotřebu oleje, že by se na tom podepsal dlouhý interval?
http://www.zbozi.cz/items?q=5w30&qc=0&r ... rder=cheap
zvládneš to doma udělat sám => do litu se vejdeš bohatě => měnit každý rok!
VW řeší velkou spotřebu oleje, že by se na tom podepsal dlouhý interval?
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Rampa89 píše:Za co prosimtě dáváš ty 3000,-?
A kolik teda najedeš ročně?
to je nejnizsi transparentni cena v TOYOTE!!! "hodina" prace, olej, olej.filtr, tesnicí krouzek k vypustnemu sroubu. CCA 2900, tak jsem to zaokrouhlil
rocne najedu tak tech 12 az 13tisic km
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
2 Vibam
Zajeď do Mambry na Olomoucké, dones si svůj olej (kup na netu), filtr vem od nich. Tady máš odkaz http://www.toyota-opava.cz/
A kafe dostaneš taky. Jsou sice neautorizovaní stejně jako v Komárově ale nechtějí 690,- Kč za hodinu práce.
Zajeď do Mambry na Olomoucké, dones si svůj olej (kup na netu), filtr vem od nich. Tady máš odkaz http://www.toyota-opava.cz/
A kafe dostaneš taky. Jsou sice neautorizovaní stejně jako v Komárově ale nechtějí 690,- Kč za hodinu práce.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
- radys03
- Věčnej rejpal
kolik bys chtěl proboha najezdit na jeden olej? 30 000 km? ufff. Nevymýšlej kraviny.... Já jsem dával tento http://www.superoleje.cz/product/valvol ... fe-5w30-4l + filtr cca 100-150kč, vyměnit zvládne doma každý, kdo má devatenáctku klíč práce na půl hodiny i s kávou a cigaretou . Jinak každý garážník ti to vymění max do 200kč!! => jseš na třetinové ceně a můžeš měnit po 10 000km... Do TOYOTY bych s výměnou oleje opravdu nejezdil
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Výmena oleje
Tak lidi nevím kdo vyhazuje 3000,- za výměnu oleje to já mám 3 x výměnu za tuhle cenu. Olej 800,- filtr 100,- a práce sám, nebo výměna za 200,-!!! A to mám vždy Castrol Edge Sport 0W-40!
Ale pokud ti nevadí jezdit na přepálenej olej klidně ty Longlife intervali dodržuj. i klido 500 000km na jeden olej. Přece hranolky ti taky chutnají na přepáleným oleji!!! Výdrž oleje tady u mě v Praze, je tak kolem 8tkm to je u mě 2-3 měsíce. Správně se má měnit když ti to poprvé trochu sežere. Ten olej jak stratí své vlastnosti je to břečka a rychle mizí, zčerná a jsou tam hrudky. A to bohužel značně dříve v městském provozu než na delších cestách. Doporučuji najít ten správný interval né na etiketě oleje, ale zjistit kdy se u vašeho auto začíná olej degradovat. Tehdy se obecně vyplatí výměna oleje. Nevěřte že olej vydrží takovou porci km. To je zkoušeno v laboratoři záměrně aby to vykázalo ty nejdelší intervali. Bylo mi jednou řečeno, od chytého pána, že když měníš častěji tak prodloužíš životnost motoru klidně i o dvojnásobek než když ,,dodržuješ pravidelné intervali´´ ty sou jen doporučené a maximální. Je tam to kouzelné slůvko AŽ 15 000 nebo 100 000km. Měň časteji i klidně no name oleje. Ty sou lepší než jednou za Uherák lepší... Když už jsme u těch peněz
Ale pokud ti nevadí jezdit na přepálenej olej klidně ty Longlife intervali dodržuj. i klido 500 000km na jeden olej. Přece hranolky ti taky chutnají na přepáleným oleji!!! Výdrž oleje tady u mě v Praze, je tak kolem 8tkm to je u mě 2-3 měsíce. Správně se má měnit když ti to poprvé trochu sežere. Ten olej jak stratí své vlastnosti je to břečka a rychle mizí, zčerná a jsou tam hrudky. A to bohužel značně dříve v městském provozu než na delších cestách. Doporučuji najít ten správný interval né na etiketě oleje, ale zjistit kdy se u vašeho auto začíná olej degradovat. Tehdy se obecně vyplatí výměna oleje. Nevěřte že olej vydrží takovou porci km. To je zkoušeno v laboratoři záměrně aby to vykázalo ty nejdelší intervali. Bylo mi jednou řečeno, od chytého pána, že když měníš častěji tak prodloužíš životnost motoru klidně i o dvojnásobek než když ,,dodržuješ pravidelné intervali´´ ty sou jen doporučené a maximální. Je tam to kouzelné slůvko AŽ 15 000 nebo 100 000km. Měň časteji i klidně no name oleje. Ty sou lepší než jednou za Uherák lepší... Když už jsme u těch peněz
XXXX toyi .. nech toho... interval 15 a 30 je naprosto v klidu i když budeš hulit motor jako hovado.... i v praze.....
Upraveno kvůli vyhružce inkriminovaného člena fóra!
Naposledy upravil(a) aczasa dne úte 17.05.2011, 12:31, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
Výmena oleje
Jak to víš... Zaleží vždy na stylu jízdy teplotě během jízdy a taky na tom oleji. Tak se taky může stát že jeden řidič to najede druhý nee... Však si s tím olejem zajdi do laboratoře at ti řeknou jak je na tom! Když ho tam naleješ tak je čirý takoví nažloutlý. Pak když už odešel je černý a smradlaví. To nepotřebuješ laboratoř, ale selský rozum man. Já to mám za pár kaček proto měnít častěji. Takové závodáky nedají na olej více než 400-500km. WRC tak jednu RZ. Pak ten olej je ve stejné kvalitě jak u osobáků po 15tkm. Hold záleží na chování řidiče!!! Olej není nezničitelný naopak!!! Ale přesvětčovat Vás nebudu tohle je moje zkušenost a můj názor na věc. Stejně každý strůjce svého štěstí. Nejsem tak bohatý abych měnil olej tak málo. Ono to pak třeba vyjde mnohem dráž... Kdo ví... Ten olej je za pár kaček když si to tak všichni vezmeme. A každý říká jak je to důležitý to menit tak proč asi... Ušetříš teď zaplatíš víc potom...
- Vazli
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výmena oleje
mas pravdu jezdim kratky trasy a dost se studenym motorem a olej mam cernej po peti az osmy tisicich a taky ho tak nak menimTOY OTA píše:Jak to víš... Zaleží vždy na stylu jízdy teplotě během jízdy a taky na tom oleji. Tak se taky může stát že jeden řidič to najede druhý nee... Však si s tím olejem zajdi do laboratoře at ti řeknou jak je na tom! Když ho tam naleješ tak je čirý takoví nažloutlý. Pak když už odešel je černý a smradlaví. To nepotřebuješ laboratoř, ale selský rozum man. Já to mám za pár kaček proto měnít častěji. Takové závodáky nedají na olej více než 400-500km. WRC tak jednu RZ. Pak ten olej je ve stejné kvalitě jak u osobáků po 15tkm. Hold záleží na chování řidiče!!! Olej není nezničitelný naopak!!! Ale přesvětčovat Vás nebudu tohle je moje zkušenost a můj názor na věc. Stejně každý strůjce svého štěstí. Nejsem tak bohatý abych měnil olej tak málo. Ono to pak třeba vyjde mnohem dráž... Kdo ví... Ten olej je za pár kaček když si to tak všichni vezmeme. A každý říká jak je to důležitý to menit tak proč asi... Ušetříš teď zaplatíš víc potom...
Výmena oleje
Tak a tady se pozná kdo a jak se o své auto stará. A rady že měnit po 30tkm a že to stačí beru jen a jen s úsměvem To opravdu může tvrdit jen odborník...
jste kůrovci..... hodnocení a testování olejů jsme dělal i v laborkách při studiu.... a navíc jsme s motory toyota najezdil přes milión km a vím jak vypadá motor po 600 000 km s výměnou "ne-longlife" oleje po 18 - 23 000 km... A to se motor nešetřil a vydržel v klidu... Jenže to vy nikde nemůžete zjistit, protože si myslíte jak moc prospíváte autu když měníte po 5000km....
Jistě máte pravdu....prospíváte motoru i oleji, ale nebude to mít nikdy rozdíl proti pravidelné předepsané výměně... Je to jen a jen a jen "vyhození peněz"... A ty XXXX toyi přestaň dělat odborníka když jsi cizinec, a konstrukce motoru je pro tebe španělskou vesnicí......
Jistě máte pravdu....prospíváte motoru i oleji, ale nebude to mít nikdy rozdíl proti pravidelné předepsané výměně... Je to jen a jen a jen "vyhození peněz"... A ty XXXX toyi přestaň dělat odborníka když jsi cizinec, a konstrukce motoru je pro tebe španělskou vesnicí......
Naposledy upravil(a) aczasa dne úte 17.05.2011, 12:33, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
Výmena oleje
Antisemintismus je otázkou malého sebevědomí. Nebo malého přirození!!! Nechápu tvojí zášť. Musíš být asi hodně nevyrovnaný, když se tu rozčiluješ u normální diskuze. Konstatuješ že je to vyhození peněz a pak v následné větě říkáš že to vlatně prospívá. Komu se tu snažíš dokázat že si to ty kdo má ten správný názor. Mě nemusíš dokazovat že si jednička. A pokud ti něco vadí na mé osobě tak si to srovnej u sebe. Jinak neměl by sis vyměnit olej v hlavě? Třeba už máš hodně najeto