Jak skontrolovat vstřiky jestli se jeden z nich nepřidírá ??

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Jak skontrolovat vstřiky jestli se jeden z nich nepřidírá ??

Příspěvek od tekiler »

Zdravím všechny tady na fóru, chci se zeptat jakou metodou skontrolovat vstřiky, a pokud se Ňáký z nich přidírá tak ho rozeznat , dík za odpověď
Mám 1.8 7afe 79kw :roll:
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Myslím, že jedině po demontáži a natlakování.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

demontuješ lištu ve které jsou vstřikovače(samozřejmě i s vstřikovači :) ), necháš připojenou k palivové soustavě. Dvouma káblíkama připojíš palivový čerpadlo v nádrži k baterce (možná by to šlo i přes diagnostickej štekr, nevím). Potom vezmeš další dva káblíky a jednotlivě připojuješ baterku k vstřikovačům. Vždy na rovných 30 sekund a jejich dávku paliva za danou dobu odměř v přesně cejchované nádobě. Porovnej dávky a máš jasno :) Kolik by měl vstřikovač dát nevím, ale myslím že zavřenej by měl ukápnout kapku za minutu...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já myslím, že během třicetivteřinové dávky poznáš leda tak.... víš co :D
Podle mě by mnohem větší vypovídací hodnotu měla série krátkých pulsů podobných reálnému provozu při nějakých středních otáčkách. Zároveň bys měl kontrolovat tlak v palivové soustavě a ještě bys to měl vyzkoušet při nízké i provozní teplotě.
Jinak samozřejmě tado metoda má svou logiku.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

tohle je metoda používající se v běžných autorizovaných servisech ;) pokud Ti teda diagnostika nenahlásí vynechání zapalování na daném válci, což ale může být svíčkama, cívkama, vstřikovačema, .... Vstřikovač pro motor cca 1.2 - 1.6 nastříká za 30 sekund kontinuálního stříkání myslím kolem 0,6 - 0,8 deci. Takže pokud to nestříkáš do kýblu, ale do tenké, vysoké zkumavky, tak poznáš :) Nevím jak nasimulovat krátké pulzy, u nich nezjistíš celkovou délku otevření, takže ani nemůžeš jednotlivé dávky porovnávat mezi sebou. Tlak v palivové soustavě je základ, to dávám samozřejmě zapravdu :)

EDIT: Haynes Service and Repair Manual pro Carinu E skutečně udává povolenou jednu kapku za minutu. Potom jsou tam odpory vstřikovače při různých teplotách. Tím ale nezjistí jestli se mu nějakej přidírá. Nikde jsem tam ale nenašel dávku za určitej čas. Takže budeš muset jen porovnat dávky všech vstřikovačů. Taky tenhle proces budu dělat na své, je to sice 1.6, ale pro zajímavost sem potom můžu dát výsledky...
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

http://www.neptun-harfa.cz/Ultrazvuk/3051.html

Za otestování všech dáš 600...s čištěním a výměnou těsnění pak dvojnásobek.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Tequilla píše:http://www.neptun-harfa.cz/Ultrazvuk/3051.html

Máš s nimi nějakou zkušenost? Díky, Zbyněk

PS: taky trpím na nepravidelný chod motoru :(
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Patriku, zkus se zamyslet. Není náhodou větší problém otevírání solenoidu při určité frekvenci, nebo spíše rychlost jeho otevření při daném impulsu.....? Nechat ho pak otevřený dlouhou dobu je úplně nanic.
Diagnostika podle mě nezaznamená válec bez paliva. Nejsem si tím sice jist, ale pochybuji, že by na to existoval senzor schopný takovou jednotlivost zaznamenat. I senzor klepání motoru je pokud vím jeden pro všechny válce.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ano, je jeden, ale je laděný na harmonickou frekvenci perfektně fungujícío a dobře plněného motoru... Takže jeden válec bez paliva by měl stopro poznat.. I jeden válec jen s malým množstvím paliva... :-/ Ale je to jen teorie. :-)))
Back in Czech.
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

aczasa píše:Ano, je jeden, ale je laděný na harmonickou frekvenci perfektně fungujícío a dobře plněného motoru... Takže jeden válec bez paliva by měl stopro poznat.. I jeden válec jen s malým množstvím paliva... :-/ Ale je to jen teorie. :-)))
Pokud vím tak senzor klepání upraví předstih pokud zaznamená detonační hoření spůsobené jinou oktanovou hodnotou paliva, nevím ale že by byl napojen na kontrolku na palubovce .....
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

je spojen s kontrolkou špatné funkce motoru přes ECU. Rozhodně existuje kód chyby pro knock senzor (a né jeden) dle OBD, E-PBD i OBD-II...
Back in Czech.
mweirdo
Člen Týmu

Příspěvek od mweirdo »

v manualu pro 7A-FE je pouze jediny poruchovy kod pro knock sensor a ten se tyka preruseneho obvodu:
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

co se tyce vstrikovace, zda se, ze se funkcnost opravdu poznava podle vyse popsaneho navodu:
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Celica 1.8 VVT-i 2001
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

zmaxxx píše:
Tequilla píše:http://www.neptun-harfa.cz/Ultrazvuk/3051.html

Máš s nimi nějakou zkušenost? Díky, Zbyněk

PS: taky trpím na nepravidelný chod motoru :(
Jo, mám. Koupil jsem vstřiky na netu za dobrou cenu a odnesl je tam pro sichr na kontrolu. Testování bylo hotové do 30 minut a výsledky byly jako u nových, takže mi volali, že je ani nebudou čistit, že by to pro mě byly zbytečně vyhozené peníze...a za otestování si vzaly těch 600,-.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Odpovědět

Zpět na „Carina“