Swap celica 6gen

vše ohledně modelové řady Celica

ktory upgrade si vybrat?

motor 3S-GTE, prevodovka s LSD a SS naprava
8
42%
motor Beams, prevodovka s LSD a SS naprava
11
58%

Celkem hlasů: 19

gabko24
Věčnej rejpal

Swap celica 6gen

Příspěvek od gabko24 »

Ahojte, prosim Vas o odpovede a nazory, co by bolo lepsie, co scim sa da alebo neda.
Ide o to, ze mam uz v aute nieco zainvestovane a nerad by som ho predaval pod cenu, takze ho radsej ani nepredam. Ale kedze som trosku hladny po vykone a chcem ostat pri 6gen, tak som zadal dve hlasovacie otazky..
Swap by bol do mojho auta a v kazdom z dvoch pripadov by som kupoval auto z UK alebo JP komplet a pojazdne... celkove naklady planujem tak okolo 6tis eur.
teda bud GTFOUR alebo SSIII s Beam-som
skvely postreh, v oboch pripadoch sa ostane len pri predohrabe a namietky ku tejto tematike nechajme, som presvedceny, ze tych 250-300 ps na predok s LSD sa este da.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

(Trochu rejpavy dotaz ale myslim to vazne a musim se zeptat - je to strasne zajimave ale kdyby jsi se uz teda k takovemu auto dostal, nebylo by LEPSI neswapovat tvoje auto ale swapnout do toho UK/Japonce tvou motorovou mezistenu + do nej nahazet ty dily co mas ve svem aute v lepsim stavu a udelat z nej LHD ??? Myslím si ze konecný efekt i z celkového designu auta (vystouple lemy atd... atd...) by byl zazivnejsi.)
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Myslel jsem že SS nápravu máš? Pokud ne,tak budes muset sehnat dárce fwd s SS a k tomu 3sgte nebo beams. Osobně hlasuji pro beams + nitro :)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Naprostý souhlas s MichalS,...swapni interiér ze svého do zachovalé GT4 a jsem uplně jinde :twisted:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

u nas to nieje tak jednoduche stou prestavbou... nechcem skoncit tak, ze mi zoberu papiere....
nie, SS nemam... mam mcpherson
IS 300
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

jsem taky pro Beams ale je to spíš o tom co s tím autem zamýšlíš a tak, pokud bych měl peníze na investice tak asi turbo 8)
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

este je tretia moznost,,, motor Beams s 6kvaltom z auta Caldina,,,,,,,,, ale osobne by som isiel do kombinacie GT4,, teda podvozok GT4 a motor Turbo,,, ale,, riesim to aj ja teraz,, a je problem s uchytmi na zadnu napravu,, je tam asi 4 body na karoserii,, + dalej budes mat problemy s vyfukom,, pretoze ak sa nemylim, tak GT4 ma vyfuk tahany popod podlahu spolujazdca,, tych veciciek je vela na prerabannie,, ja totok planujem na Carinu,, ale ci to budem robit,, enviem....
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Videl jsem s beams nejake videa a nic moc,jsempro 3sgte,turbo a plny:D
Toyota Celica ST202, SS, LSD
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

ja osobne som tiez za 3S-GTE.... motor pojde bez problemov na prevodovku s SS-lsd?
IS 300
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

nechápu... vůůůbec nechápu proč investovat do 3SGE když jak svět a praxe ukázala---- jedná se o motor co má vydržet. A to je to zásadní. Vydrží prostě šlapat mnohem dýl než 3SGTE.... ve standardním/ i nestandardním režimu s osřejším zacházením jakýkoliv swapy nechápu a je to neekonomický jednání.... chvílí bude to upgradovaný auto dělat průvan, ale pak prostě zdechne.... a to druhý.... pojede pořád... a bude si pouštět třeba kubánskou muziku pro pobavení :lol: :lol: :lol: a pak ti hodí na hrobeček kytičku... já bych ti tam hodil zbytek doutníčku, za tu snahu k ničemu.... :lol: a LSD bych si dal pod jazyk..."viva 3SGE" :banana:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Joey
Manager Týmu

Příspěvek od Joey »

MichalS píše:...efekt i z celkového designu auta (vystouple lemy atd... atd...)
..no to je dobre, do teď jsem si myslel, že karoserie 6g je stejna pro 3SGE i GT Four :?
Joey
Manager Týmu

Příspěvek od Joey »

libor12 píše:...Osobně hlasuji pro beams + nitro :)
připiš + 1 hlas :D

...když nevím co bych roupama dělal rozumnějšího, taky se zabývám myšlenkou jak udělat z rychle vypadající Celicy rychle jezdící Celicu :) .
3SGTE je pravděpodobně snazší cesta k vyššímu výkonu, nicméně BEAMS + nitro o dost sofistikovanější. Co vyjde levněji těžko říct, provozně podle mě NA motor. :?:
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

Joe_y píše:
MichalS píše:...efekt i z celkového designu auta (vystouple lemy atd... atd...)
..no to je dobre, do teď jsem si myslel, že karoserie 6g je stejna pro 3SGE i GT Four :?
ja tiez viem tak, ze 6gen su rovnake....
IS 300
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

jo jo jsou to stejné boudy, já měl 6g ssII a je to stejná kačena jako gt4 akorád už tam není ten hrásnej zbytek a 3sgte ti na lsd špajzku pujde, ale otázka je zda to vydrží? a nebo použít gt4 špajzku a nějak upravit diferák, nebo spíš vývodovou část špajzky?? s kamarádem právě zvažujeme instalaci 6gs3gte do 5g a taky jako fwd mutaci, a rozhodně se nebojím že by to ten předek nepobral, a když jsme u toho, tak hlasuji pro 3sgte a pokud si to chceš nechat, tak vyhozený prachy nebo ne, když je máš a chceš to tak máš mou plnou podporu :) micron to hold vidí jinak a chápu ho, ale kdyby každý jednal ekonomicky tak je ve světě automobilismu nuda 8)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

este je jedna moznost,, ked tak chces vykon,, tak si implantuj do celdy motor 3,3 turbo zo Supry,, ma to tusim 330 PS v zaklade,,,

urcite je taka ista karoska aj na turbinu? Aj s uchytmi na zadnu napravu?
Odpovědět

Zpět na „Celica“