KotoučexBubny
Tak tak, i když zvedám 2 nůžkovýma heverama zároveň - hydraulickej mi mršil práh, tak vždycky podkládat. Mě se v garáži válí 2 betonový tvárnice, takže stabilita nadprůměrnáKubrt píše:Zvedni si to na jedne strane podloz spalkem tak at jsi ve vzduchu a pak to same na druhe strane. Urcite to nenechavej na tech heverech at jsou sebemasivnejsi.wisdom píše:nebo radsi nemam riskovat a udelat nejdriv jedno kolo a pak druhy?
Holomek!

Tak jak vypadá Hammerit na brzdách po 1 roce:
Třmen:

Buben -- je vidět, že na tepelně namáhanější části (obvod) to zase rezne:

Ale neloupe se to, je to víceméně jen "rezavý prach" -- i ten ukazuje, že to nechrání pořádně a něco během roku oprýskalo. Po umytí to vypadá takto:

I když se občas projedu pro zábavu trochu svižněji a párkrát jsem se v zatáčkách už lehce sklouzl, nejezdím až tak na krev, abych intenzivně brzdil na poslední chvíli, s tou 1.3 se mezi zatáčkama stejně nerozjedu tolik, abych musel moc brzdit, spíš dám chvíli předem nohu z plynu a když je třeba, podřadím si, motor v těch otáčkách bez plynu tu lehkou váhu taky zvládne docela zbrzdit, takže brzdy tolik nežhavím.

Třmen:

Buben -- je vidět, že na tepelně namáhanější části (obvod) to zase rezne:

Ale neloupe se to, je to víceméně jen "rezavý prach" -- i ten ukazuje, že to nechrání pořádně a něco během roku oprýskalo. Po umytí to vypadá takto:

I když se občas projedu pro zábavu trochu svižněji a párkrát jsem se v zatáčkách už lehce sklouzl, nejezdím až tak na krev, abych intenzivně brzdil na poslední chvíli, s tou 1.3 se mezi zatáčkama stejně nerozjedu tolik, abych musel moc brzdit, spíš dám chvíli předem nohu z plynu a když je třeba, podřadím si, motor v těch otáčkách bez plynu tu lehkou váhu taky zvládne docela zbrzdit, takže brzdy tolik nežhavím.
Teda moje silikonová barva vypadá po několika tvrdých zimách lépe  

Jinak Hammerit bych nedoporučoval především z důvodu možné tepelné izolace. Dělá poměrně tlustou vrstvu a má v sobě snad i nějaký plnič.
Ale na Tvůj buben, gramo, bych rozhodně před srovnáním dosedací plochy nedoporučoval osadit AL ráfky. Tohle je názorný příklad toho, co může způsobovat nechtěné vibrace za jízdy. Pro poučení ostatním

Jinak Hammerit bych nedoporučoval především z důvodu možné tepelné izolace. Dělá poměrně tlustou vrstvu a má v sobě snad i nějaký plnič.
Ale na Tvůj buben, gramo, bych rozhodně před srovnáním dosedací plochy nedoporučoval osadit AL ráfky. Tohle je názorný příklad toho, co může způsobovat nechtěné vibrace za jízdy. Pro poučení ostatním
Bubny jsem po tech zřejmě 20 letech bez nějaké péče odřel ocelovým kartáčem, odmastil, ale ty "krátery" tam zůstaly -- aspoň je větší plocha a líp se to chladí . Možná jsem měl dát na obvod trochu silnější vrstvu, neměl jsem na to moc odhad a nechtěl jsem aby to stékalo. Na ty dosedací plochy jsem se záměrně snažil dát co nejmíň nebo se jim vyhnout, ono to tam ani nerezne. Taky jsem neměl čas měnit kola několik dní (s heverem na jedno kolo), takže jsem jen nechal barvu zavadnout a namontoval kolo, takže se disk při dotažení stejně dotlačil na plech. Pro disk s jinou dosedací plochou by to chtělo srovnat, zvlášť jak se barva vytlačila okolo těch ploch na plecháče.