Umístění výparníku klimy na T27 ?
to leda u lidových vozidel.... Když koukneš na Tóye, tak řemen je stále v běhu a hřídel hnaná stále....
Tedy když běží motor....
Takže doporučení na toyotách alespoň 1x za dva měsíce pustit klimu alespoň na tři minuty, aby se promazalo těsnění kopresoru a zamezilo úniku chladících fremenů.... nebo faraonů.... teda freonů...
Takže doporučení na toyotách alespoň 1x za dva měsíce pustit klimu alespoň na tři minuty, aby se promazalo těsnění kopresoru a zamezilo úniku chladících fremenů.... nebo faraonů.... teda freonů...
Back in Czech.
tak jsem zkusil tento přípravek
http://www.auto-doplnky.com/dezinfekce- ... rplan.html
pomohl, ale není všemocný, asi jsem měl hodně zasyflený trubky ale jinak slusny .-)
http://www.auto-doplnky.com/dezinfekce- ... rplan.html
pomohl, ale není všemocný, asi jsem měl hodně zasyflený trubky ale jinak slusny .-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
- CommonUser
- Věčnej rejpal
No neviem ako prefuknut klimu na T27 s elektrickym pohonom, aj ked svieti AC tlacitko, tak nie vzdy automatika zopne kompresor. Asi len cez to odhmlievanie predneho skla.aczasa píše:to leda u lidových vozidel.... Když koukneš na Tóye, tak řemen je stále v běhu a hřídel hnaná stále....Tedy když běží motor....
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- CommonUser
- Věčnej rejpal
V zime pri -10 to neslo (resp. som to nezistil, kedze "zima jak zima"),aczasa píše:nebo puštěním na max?)))
T27 este aj vo vypnutom stave reguluje vyduchy a vnutorny okruh !
Klima ma 3 stavy - AUTO, MANUAL, OFF. Aj v tom poslednom este ta mrcha reguluje vstup - pri Ignition ON. Po rucnom zasahu uz nerobi nic, ale po dalsom IGN ON to urobi znova podla senzoriky ...
Toz teraz mudruj ...
Principielně by v tom opět neměl být problém. .
Ale budu si muset asi do T27 sednout.
)))) A podívat se na to..... Holt jsem asi příliš zastaralý... Tedy T25 je poslední model, ve kterém jsem seděl...
)
Takže C.U. zkus mi zjistit, jak tedy funguje ta klima na T27.
Ale co jsem našel ,tak stejně je klima hnaná řemenem, takže se hřídel točí stále a jen el.mag. spojka ji spíná. Tedy asi stále tvrdím to co předtím... Nejsou žádné rázy při pouštění klimy při vyšších otáčkách a při nastavení na max bude mazat.
)))
Takže C.U. zkus mi zjistit, jak tedy funguje ta klima na T27.
Ale co jsem našel ,tak stejně je klima hnaná řemenem, takže se hřídel točí stále a jen el.mag. spojka ji spíná. Tedy asi stále tvrdím to co předtím... Nejsou žádné rázy při pouštění klimy při vyšších otáčkách a při nastavení na max bude mazat.
Back in Czech.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ved prave, pokial viem tak T27 ma elektricku klimu, bezi aj bez motora, alebo zeby ....
No musim to este poskusat, kazdopadne je tam elektricka regulacia aj v manualnom mode a nevies kedy bezi ... ani to nie je nijak citit na motore, ci nejak inak.
Jedine tlaceny chladny vzduch pri vyssej vonkajsej teplote je jasny dokaz.
No musim to este poskusat, kazdopadne je tam elektricka regulacia aj v manualnom mode a nevies kedy bezi ... ani to nie je nijak citit na motore, ci nejak inak.
Jedine tlaceny chladny vzduch pri vyssej vonkajsej teplote je jasny dokaz.
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Kompresor klimatizace je urcite pohanen remenem od motoru, tak jako u vsech ostatnich aut. Lamleovou spojkou se dosahuje rizeni regulace, takze na motoru to nemusi byt vubec znat, pokud jede jen na nejakych 30% a ne jako u starych aut, kde jede bud na 0 nebo na 100%. Samozrejme u automaticke klimatizace tam je spousta elektriky - serva, cidla, klapky atd.
Na zvuku z motoroveho prostoru to je znat, je slyset sepnuti kompresoru a ten ma take svuj specificky zvuk.
Na zvuku z motoroveho prostoru to je znat, je slyset sepnuti kompresoru a ten ma take svuj specificky zvuk.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT