Umístění výparníku klimy na T27 ?
Umístění výparníku klimy na T27 ?
Nevíte někdo, kde je na T27 výparník klimatizace? Začala mi po zimě smrdět a mám na to nějaký dezinfekční sprej, kterým je třeba výparník postříkat. Dík za radu
T 27 Avensis 2,2 D-4D 150k Combi
Premium
Premium
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mam sice T25, ale umisteni bude stejne a bohuzel naprd. Nejlepsi pristup je zespodu pres odkapavaci hadicku. To je jistota, ze se clovek dostane primo k vyparniku. Delal jsem to zrovna dnes, chce to zvednout aut, vlezt pod nej a jak vede stabilizator, tak kousek nad nim kouka hadicka. Do ni nacpat tu hadicku od spreje co to je jde a pak nastrikat dovnitr.
Naposledy upravil(a) mrazik dne úte 19.04.2011, 14:43, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Měl jsi pravdu. Přes větrák u kabinového filtru jsem se bál, abych neodepsal nějakou elektriku, tak jsem na to šel odspodu a podle tvého návodu našel pravděpodobný vývod odkapávací hadičky. Musím říct, že když jsem tam ten sprej stříkal, tak jsem si vůbec nebyl jistej, jestli to jde na správný místo 
Vzhledem k tomu, že mám teď uvnitř vůni svěží louky, tak jsem se asi trefil
Dík moc.

Vzhledem k tomu, že mám teď uvnitř vůni svěží louky, tak jsem se asi trefil

Dík moc.
Premium
Premium
Fotku nemám, ale zkusím to popsat. Hadička je krátká černá, umístěná blíž k pravému kolu. Při vytočení pravého kola ale není vidět. Nejlepší je jít odspodu, pak bys jí neměl minout, protože tam jiné hadičky nejsou. Je na karosérii, kde má zhruba spolujezdec nohy, ale ze strany motorového prostoru. Snad jsem tě aspoň trochu navedl.
Myslel jsem, že jí poznám podle toho, že pustím na chvíli klimu, pak jí vypnu a ověřím, že z ní odkapává voda. To se mi ale nepovedlo, asi na to musejí být jiné podmínky, nebo to musí běžet mnohem dýl.

Myslel jsem, že jí poznám podle toho, že pustím na chvíli klimu, pak jí vypnu a ověřím, že z ní odkapává voda. To se mi ale nepovedlo, asi na to musejí být jiné podmínky, nebo to musí běžet mnohem dýl.

Premium
Premium
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No neco podobneho prodavali v lidlu za 49 Kc a co jsem cetl, udela to jen takovy film na vsem a pomuze to na chvili. Rozhodne se to nevyrovna tomu, kdyz ,,neco" nastrikam primo do vyparniku, kde je nejvice toho bordelu.
Ale netvrdim, ze to nefunguje, jen uz jsem obezretny.
Ale netvrdim, ze to nefunguje, jen uz jsem obezretny.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Já blb v zimě klimu vypnul a asi proto mi začala po zapnutí smrdět.
Taky jsem zvažoval prostředek, co zmiňuje Plextor, jehož aplikace je určitě mnohem jednodušší, ale nakonec jsem zvolil radši tu aktivní pěnu, která se dostane přímo na výparník, protože jsem někde na fóru od Forda četl, že je účinější. Použil jsem pěnu Airco http://www.ecat.elit.cz/ArticleDetails. ... ser&TT=ftx
Pokud zkusíte ten druhý přípravek, dejte po čase vědět, jestli to zabralo, abychom měli srovnání. Dík
Taky jsem zvažoval prostředek, co zmiňuje Plextor, jehož aplikace je určitě mnohem jednodušší, ale nakonec jsem zvolil radši tu aktivní pěnu, která se dostane přímo na výparník, protože jsem někde na fóru od Forda četl, že je účinější. Použil jsem pěnu Airco http://www.ecat.elit.cz/ArticleDetails. ... ser&TT=ftx
Pokud zkusíte ten druhý přípravek, dejte po čase vědět, jestli to zabralo, abychom měli srovnání. Dík
Premium
Premium
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
bizone koukam, ze jsme pouzili stejny vyrobek. Co me potesilo, je na konci tryska kovova. Vcera jsem zapnul klimu a zadny smrad, takze za me spokojenost, nicmene chystam se pro jistotu na druhe vystrikani, jeste mi tak neoc zbylo, tak to vystrikam do vyparniku.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
klima zacne smrdiet vtedy, ked je vo vyparniku vlhko a odstavis auto na dlhsi cas (ides v piatok domov z prace, vonku je sparno, klima fici na plny vykon, dojdes domov, vypnes motor a vylezies az v pondelok)bizonek píše:Já blb v zimě klimu vypnul a asi proto mi začala po zapnutí smrdět.
takze ak si fical celu zimu bez AC, tak to na to nemalo vplyv. Ale je prirodzene, ze v klime sa bakterie mnozia a preto to treba pravidelne cistit.
Len by som upozornil na jeden fakt, ze kompresor je mazany chladivom a preto je dobre ho pravidelne spustat, inak moze zahrdzaviet.
Ja by som vas chcel poprosit, keby ste mohli odfotit, kde ta hadica vyparnika je, mam sice trocha ine auto ale nech mam predstavu, lebo co som hladal u seba, tak to bolo nemozne - hladal som podla odtekajuceho kondenzu a ten mi stekal po telese prevodovky...