matus69 píše:vacsia dlzka auta znizuje odpor
Toto mas prosim ta odkial ? Takze vyssia spotreba a horsie jazdne parametre su toho dokazom
matus69 píše:a sirsie kolesa (225 vpredu, 245 vzadu) ktore maju vacsi odpor vzduchu...
Takze podla teba sirka pneu ma vacsi vplyv ako Cx, vyska, sirka atd.
matus69 píše: no a potom je to o tom vykone, porovnavaj spotreby rovnakeho vykonu. 130k nemozes porovnavat so 177k, ved tam je narast vykonu o takmer 40% pricom ma o 3% nizsiu spotrebu - a stale velmi nizke emisie. Co je na tom zle?
1. Tak najprv zagoogluj a potom trep ... (inak sa to neda napisat) spominas tu valvematic a 130 PS pri 1,8. Takze ten ma 147 PS.
Ale beriem, ze je to iny vykon.
2. Dodnes DCAT nemoze jazdit (ako aj dalsie diesle) vsade v USA.
Pretoze nizke emisie

... no ano emisie coho ? TO ze bol DCAT najcistejsi medzi dieslami neznamena, ze je cistejsi ako benzin.
3. Tahas sem BMW bez nejakych dalsich dat. Auto mimo znacku, cenu atd. 3ka je male prd, ja sa do nej nezmestim a je mi jedno aky to ma razvor a ze ma zadny nahon.
Aj ked tie veci BMW neodopieram, tak si prosim skus nalistovat motortalk - forum v nemcine, ako sa prezentuju moderne BMW, nebudem to komentovat. Co za to ...
matus69 píše:O tom ten diesel je.
Ano, preto vznikaju specializovane servisy na diesle a toto forum je cisty dokaz toho ... aj o tom to je ...
Teraz mi cvaklo, preco beries BMW 3 ... IS je tiez take male prditko.
Kto chce diesel nech ho ma a hotovo.