Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kar202 píše: ....Commone a navíc to i pěkně jede.... :wink: :lol: (To k té prví větě)
"... a navíc to i pěkně jede ... kdyz to jede" -
prosim ta, mohol by si tuto vetu vlozit do kazdeho vlakna (problemu) o naftakoch ? Danke. :lol:

Spotrebu ty uz velmi neries. Si jediny DCAT s takou spotrebou, co "poznam".
Aby si ty nebol podobny pripad ako "VWandovia". Cez vikend som lozil po Skoda / VW forach (neviem co ma to napadlo), kde mnohi pisu ku 2.0 TDI CR 103 kW, ze realne to beha za 7L, ale na BC svieti pod 6 ! Nemas ty zabudovany BC od VW ? :P
O TSI radsej ani nepisat. :roll:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

....Commone, už máš zase oko zalité krví a na čele ti bliká nápis "Nenávidím diesely" :lol: .

Spousta lidí v tomto vlákně má lepší spotřebu než já....vždyť to píše i matus69 na předchozí straně ..... Dnes jsem jí ale trochu natáhnul. Jízda po dálnici, tam to kmitá kolem osmičky a to jsem musel jet alespoň přibližně podle předpisu....policajti jsou akční :wink:
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
CommonUser
Věčnej rejpal

kar202 píše:....Commone, už máš zase oko zalité krví a na čele ti bliká nápis "Nenávidím diesely" :lol: .

Spousta lidí v tomto vlákně má lepší spotřebu než já....vždyť to píše i matus69 na předchozí straně ..... Dnes jsem jí ale trochu natáhnul. Jízda po dálnici, tam to kmitá kolem osmičky a to jsem musel jet alespoň přibližně podle předpisu....policajti jsou akční :wink:
Vies co, ani nie ... uz tie rozpravky ani nejak nevnimam. Kazdy sa chvali nejakou spotrebou, ale popis trasy a priemerna rychlost chyba.
To sa uz opakujem ...
... nechaj tak, zasa sme si zaprovokovali ... :twisted:
Proste som ho chcel trochu pod...t a teba tiez :wink:

Len som tak cital VW fora a spomenul som si na svoj diesel a znameho Octu RS 2.0 TDI PD. Pod 7 mu neche ist ani za svateho ekologickeho. V meste beha za 10, tak sme bavili, ze co ludia prezentuju a co je real.

Nehladaj v tom nejaku anti-diesel propagandu ... :tongue:
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

...neboj, nic hledat nebudu. Jen lehounce ti připomenu, že mi PP souhlasí s přepočtem (pokud se mi sám nevynuluje v průběhu nádrže - nedokonalost - dělá to občas i jiným, jak jsme tu už řešili). Ve městě mám lepší spotřebu než na dálnici. A už vůbec se nechvastám a nejezdím eko. Tohle vlákno je prostě o spotřebě.... D-CAT jsem si koupil jako výzvu, ošahal, odzkoušel, fajnové auto, ale stále pomrkávám ještě po hybridu....Až našporujem :wink: to už možná budou do zásuvky.
CommonUser
Věčnej rejpal

Zasa - ktore mesto a kedy ...

Aj tak mi je to divne, ze v meste mas menej ako na dialnici. Ty mas nejake idealne trasy. Mne zere v meste, teda pardon ... vo velkomeste viac ako na dialnici. Na SK sa to k tvojmu prikladu podoba , hmm ... zeby ten traffic taky rozdielny bol ... ??? Skor to bude zapchami a semaformi na kazdom rohu.
tondaka
Člen Týmu

Tempomat?

Příspěvek od tondaka »

A už někdo z vás si dodělával tempomat?
Postřehy z případné montáže by se hodily :lol: :o :lol:
Tonda
...........................................
Toyota avensis verso,D4D, r.v.2002 a hafo km, motor 50 000 km
Toyota carinaE,5dv,1.6,16V,r.v.1995 a -- : --
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

o dodelavani tempomatu je vlakno v sekci Corolly, tady jsem to jeste nevidel
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

....To je to vlákno, které doporučil KarlosCZ. Užitečné informace...
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... +tempomatu
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

len aby som ukoncil sagu - auto sa opravilo same.
Cez vikend som nakoniec nikam nesiel, ale v sobotu som na noc odpojil bateriu, nech sa to poriadne zresetne a dneska to uz zralo normalne ako predtym, cize 3.8l pri 60km/h.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

CommonUser píše: Vies co, ani nie ... uz tie rozpravky ani nejak nevnimam. Kazdy sa chvali nejakou spotrebou, ale popis trasy a priemerna rychlost chyba.
dnes o 17.00 z race okolo polusu do centra (prezidentov palac) 7.4 (PP). Zapcha v podstate nikde nebola (za zapchu neratam 2min pri alzbetke, alebo ked na jeden semafor cakas 2x), ale stojis skoro kazdy semafor.

o 22.00 cesta spat - 5.8 (PP). Premavka takmer ziadna ale par semaforov, ako inac, lebo zelena vlna v BA nefunguje.

Nejaka dlhsia trasa - BA - Tropolach (hranice s talianskom) cesta tam priemer 115, cesta spat priemer 110, celkova spotreba 5.93 (prepocitana). Tu len chcem uviest, ze ked som odchadzal z BA tak bolo asi -13 a ked som sa vracal z Tropolachu tak -9 - spominam to preto, lebo pri takychto mrazoch ten dizel berie viac (asi sa mu zmesti viac vzduchu, tak dava viac nafty) navyse kym sa motor zohreje tak dokurujem nezavislym co je 0.5-0.9l na hodinu.

PP mi ukazuje prilblizne o 0.1l vyssiu spotrebu ako je real, cize realne spotreby z dnes su cca 7.3 a 5.7
CommonUser
Věčnej rejpal

Vidis, vravel som, ze treba ECU nakalibrovat 8)
Takze pri TTT najlepsie odpojit baterku na celu noc.
Dnes staci nejaky "zakys" od CAN kompnenty a ides v nudzaku alebo ine "zabavky". Kamarat na 1,6 HDI to nemal take easy, tam odislo cidlo - ani sam nevedel ake, tak ta 1,6 behala za 10 v celkovom priemere.

Spotreba:
No ja mam takymto stylom tych 6,8. Ale zasa mam vyssi jazdny odpor.
Na sprit monitore ma LX IS220 7,36. :tellme:
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

CommonUser píše: Spotreba:
No ja mam takymto stylom tych 6,8. Ale zasa mam vyssi jazdny odpor.
Na sprit monitore ma LX IS220 7,36. :tellme:
preco myslis, ze mas vyssi odpor?

7,36 na 177k dizli u rwd auta, ktore ma s vodicom 1,7 tony je fajn, nie?
CommonUser
Věčnej rejpal

Vyssie odpory, pretoze ten Avis je dlhsi(+180mm), sirsi (+10mm), vyssi(+40mm) a kombi.
Vaha hra ulohu hlavne pri zrychlovani / brzdeni a to hlavne do 100 km/h, pri vyssich rychlostiach ovela viac ovplyvnuje spotrebu a vykony jazdne odpory hore popisane.

No Avis T27 1,8 Kombi 1,5t ma 7,60 L. (spirtmonitor)
Takze od diesla v mensom aute (ale ano ma vyssi vykon, to beriem) by som cakal aj tak menej.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

vacsia dlzka auta znizuje odpor, na druhu stranu IS ma rwd, kde su vacsie straty a sirsie kolesa (225 vpredu, 245 vzadu) ktore maju vacsi odpor vzduchu... s hmotnostou je to ako pises, ale ked sa bavime o priemernej spotrebe, tak hmotnost je dolezita.

no a potom je to o tom vykone, porovnavaj spotreby rovnakeho vykonu.
130k nemozes porovnavat so 177k, ved tam je narast vykonu o takmer 40% pricom ma o 3% nizsiu spotrebu - a stale velmi nizke emisie. Co je na tom zle?

A nezabudni ze DCAT je motor, ktory je na trhu 6 rokov bez zasadnej zmeny, 1.8 valvematic je uplna novinka. Postav ho proti bmw 20d motoru, ktory ma 177k

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

priemerka 6.35, cize o 40% vyssi vykon a pritom o 20% nizsia spotreba.

O tom ten diesel je.
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše:vacsia dlzka auta znizuje odpor
Toto mas prosim ta odkial ? Takze vyssia spotreba a horsie jazdne parametre su toho dokazom :oops:
matus69 píše:a sirsie kolesa (225 vpredu, 245 vzadu) ktore maju vacsi odpor vzduchu...
Takze podla teba sirka pneu ma vacsi vplyv ako Cx, vyska, sirka atd. :roll:
matus69 píše: no a potom je to o tom vykone, porovnavaj spotreby rovnakeho vykonu. 130k nemozes porovnavat so 177k, ved tam je narast vykonu o takmer 40% pricom ma o 3% nizsiu spotrebu - a stale velmi nizke emisie. Co je na tom zle?
1. Tak najprv zagoogluj a potom trep ... (inak sa to neda napisat) spominas tu valvematic a 130 PS pri 1,8. Takze ten ma 147 PS.
Ale beriem, ze je to iny vykon.
2. Dodnes DCAT nemoze jazdit (ako aj dalsie diesle) vsade v USA.
Pretoze nizke emisie :shock: ... no ano emisie coho ? TO ze bol DCAT najcistejsi medzi dieslami neznamena, ze je cistejsi ako benzin.
3. Tahas sem BMW bez nejakych dalsich dat. Auto mimo znacku, cenu atd. 3ka je male prd, ja sa do nej nezmestim a je mi jedno aky to ma razvor a ze ma zadny nahon.
Aj ked tie veci BMW neodopieram, tak si prosim skus nalistovat motortalk - forum v nemcine, ako sa prezentuju moderne BMW, nebudem to komentovat. Co za to ...
matus69 píše:O tom ten diesel je.

Ano, preto vznikaju specializovane servisy na diesle a toto forum je cisty dokaz toho ... aj o tom to je ...

Teraz mi cvaklo, preco beries BMW 3 ... IS je tiez take male prditko.

Kto chce diesel nech ho ma a hotovo.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“