Chiptuning motoru ?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
g.man
Člen Týmu

Chiptuning motoru ?

Příspěvek od g.man »

Máte někdo zkušenosti s přečipováním Yarise o obsahu 1l ? Nebo prosím alespoň o všeobecné zkušenosti s touto úpravou. Chtěl bych to mít trochu živější :oops: . Mám to ještě v záruce, poznají to v servisu ?
Na netu to vcelku vychvalují, ale to jsou úpravci. Zajímají mě praktické zkušenosti. Jít do toho ? Ano či ne :?:
Komanche

Příspěvek od Komanche »

Pokud jsi v zaruce, neriskoval bych to, pravdepodobne ji ztratis... Narust u benzinu non-turbo je obvykle dost mizivej (kolem 10ti procent)... Nevim jestli to neni skoda penez...
g.man
Člen Týmu

Příspěvek od g.man »

Ta firma co to dělá slibuje výkon z 50 na 59 kW. Což se mi zdá slušné - pokud je to ovšem pravda. No a proto pátrám po zkušenostech :oops:
Komanche

Příspěvek od Komanche »

hod link na tu firmu :)
g.man
Člen Týmu

Příspěvek od g.man »

Mám to v práci, teď to nenajdu. Ale našel jsem něco, co snad stojí za přečtení : http://www.dfens.wz.cz/view.php?cisloclanku=2004061301 . Takže mám pocit, že od toho asi upustím.
g.man
Člen Týmu

Příspěvek od g.man »

Tady je ta firma : http://www.abctuning.cz/menu6.php . Tak mi řekněte, co si o tom myslíte.
Aleš Brustmann
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleš Brustmann »

ABCTUNING NÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LC120 :-D
Komanche

Příspěvek od Komanche »

slusna reakce ;)
Vendelina
Člen Týmu

Re: Chiptuning motoru ?

Příspěvek od Vendelina »

g.man píše:Máte někdo zkušenosti s přečipováním Yarise o obsahu 1l ? Nebo prosím alespoň o všeobecné zkušenosti s touto úpravou. Chtěl bych to mít trochu živější :oops: . Mám to ještě v záruce, poznají to v servisu ?
Na netu to vcelku vychvalují, ale to jsou úpravci. Zajímají mě praktické zkušenosti. Jít do toho ? Ano či ne :?:
Moc dobře nechápu, proč řešíš chip už v záruce. Když jsi chtěl živější auto, tak jsi si měl koupit 1.3 a nebo lépe 1.5 (volbu Yaris samozřejmě schvaluji). To co dáš za chip celkem (x pokusů chipu, nové nd, atd.) může dost dobře převýšit cenu výše zmiňovaných motorů. Je těžké dosáhnout skvělých výsledků motorů pouze chipem, když to není v základu motoru. Já osobně mám také litra, ale do chipu bych nešla (ne, že bych o tom dřív neuvažovala). Ale už jsem zmoudřela a raději bych vyměnila motor. Zatím na nějaký silnější čekám marně :( PS: Neber to prosím jako prudu, ale anketní hlas proč chip ne
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Když ne čipa, tak aspoň dejla :D Ahoj Vendy :wink:
cahir
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cahir »

neviem teda, ale kdesi som cital, ze VVTi sa neoporuca cipovat. vraj sa z toho neda moc vymackat . . a meviem co to urobi s motorom . . ale to som len tak niekde.
Corolla (E12)
3D HB, 1.4VVTi
beckman
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Chiptuning motoru ?

Příspěvek od beckman »

g.man píše:Máte někdo zkušenosti s přečipováním Yarise o obsahu 1l ? Nebo prosím alespoň o všeobecné zkušenosti s touto úpravou. Chtěl bych to mít trochu živější :oops: . Mám to ještě v záruce, poznají to v servisu ?
Zdárek já mám svého Yaríska chipnutého :twisted: jak říkáš nárůst výkonu mám je to lepší že to jde z nízkých otáček lépe do záběru na max rychlosti to moc nepřidá něco jo ale není to žádný zázrak. Je pravda že akcelerace se mi hodně zlepšila já mám chip od BITPOWER. Cena vyšla nějakých 3600,- ale umí chip jen na řídící jednotky od BOSCHE. Pokud máš jinou jako např. DENSO tak sorry ale tenhle chip nedělají :( . Jinak jestli jít do toho tak vše má něco pro a něco proti. Já mám chip a najel jsem cca už od té doby 10 000Km a je to naprosto v pohodě. Jestli jo nebo ne záleží na Tobě. Yarískům zdar :D
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

I have toyota yaris 1.0 with chiptuning
before chiptuning I had 70HP and 88Nm, after 75Hp 95Nm
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Nic proti, ale nárůst výkonu u obsahu 1.0 l je v podstatě žádný a pocítitelný není vůbec. Bohužel majitelé mají pak pocit lepšího zátahu atd., ale jedná se o placebo efekt. Samozřejmě že zvednout výkon je možné, ale zahrnovalo by to - vačky, vstřiky, regulátor tlaku benzínu a doplnit to chipem už má smysl.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Odpovědět

Zpět na „Yaris“