LED světla- denní svícení

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Amper77
Člen Týmu

Příspěvek od Amper77 »

Zdravím pánové,
jelikož jezdím přes Rožnov na lyže tak jsem se tam zastavil a tu probírané DL-X5 koupil (za ty prachy..). Nalepil jsem si do nich šroubky, že je přes víkend normálně přišroubuji k těm záslepkám ale tak mě napadá - drží tam ty záslepky dostatečně?
No co, když tak použiju nějaký tmel jak předchůdci.
BTW, ono to moc držet asi ani nepotřebuje, já si tam zkusmo jeden zasunul, poodstoupil jsem abych se podíval, pak se zamyslel nad něčím jiným a lehce jsem dojel cca 1 km k baráku, kde jsem si to uvědomil a byl furt tam.
Toyota Avensis 2.0 VVT-i 1AZ-FSE 06 sedan
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

denní svícení má jednu nevýhodu a tou je že nesvítí obrysová světla
vzadu.... což je problém třeba při vjetí do tunelu :(
je to porušení zákona a i bezpečnost provozu... ani spz nesvítí...

je to sice pěkný na pohled a ušetří to xenony... jen by ro chtělo doladit...
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

já bych to právě bral kvůli šetření xenonů ... klidně bych to zapojil i současně s koncovejma ... přece jen jsou v Brně dva silniční tunely :-) ... jenže nikdo neví, jak obejít to automatický neustálý svícení ... proč je na ovladači ta poloha "off", to vážně nechápu :-(
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

a proto pred tunelem normalne zapinam svetla. Jeste ze je v Lbci jen jeden a moc tam nejezdim. :lol:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Amper77
Člen Týmu

Příspěvek od Amper77 »

Chlape, to je tak těžké si otevřít Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích:

Osvětlení vozidel § 32
(1) Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, ....
(2) Vozidlo musí mít za jízdy při snížené viditelnosti rozsvícena obrysová a potkávací nebo dálková světla, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu2).

Nebo máte pocit, že v tunelu není snížena viditelnost? Ale pak by zase platilo osvětlení podle bodu (1). Takže klídek, je to OK.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Nikdo tady nezpochybňuje zákon (resp. zrovna tuhle část .... i když např v Rakousku už od toho ustupují ... no zbytečná diskuse tady :-) )
... nechci porušovat zákon a už vůbec ne bezpečnost na silnicích nesvícením ... jen řeším to, že výrobce neumožňuje vypnout světla při nastartovaném motoru a já si nemůžu zapojit "normální" světla a jezdím tak zbytečně s xenonama a "opotřebovávám" je o 3/4 víc, než je nutné (teď ani nevím, jestli to není hloupost, takhle uvažovat nad opotřebením .... asi se budu muset podívat, kolik stojí nové výbojky - kolik sa platí za vypálené paraboly, to už vím a zanedbatelná částka to teda není...)
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

tak se podívej kolik dáš za denní svícení a v bánovcích máš za paraboly 130 eur :wink: už je mám a jsou kovové, místo plastových pochromovaných, tak by měli vydržet...
snad už se světlama nebudu mit problémy. :P
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Ja si myslim ze auta koupena v zemich, ktere nemaji povine denni sviceni tak kdyz maji packu na off svetla nesviti, asi by to melo jit vypnout v ř.j.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

Plextor píše:Ja si myslim ze auta koupena v zemich, ktere nemaji povine denni sviceni tak kdyz maji packu na off svetla nesviti, asi by to melo jit vypnout v ř.j.
a dokonca v niektorich krajinach je pocas dna svietit zakazane-rakusko
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

tomko píše:a dokonca v niektorich krajinach je pocas dna svietit zakazane-rakusko
1) v Rakousku nebylo nikdy denní svícení zakázané, jen tam nebylo povinné
2) od 1.2.2011 je denní svícení v Rakousku údajně zase povinné :wink:
http://cs.tixik.com/v-rakousku-jsou-od- ... 374702.htm
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

potom beriem spat :wink:
Amper77
Člen Týmu

Tak je to tam.

Příspěvek od Amper77 »

DL-X5 z Rožnova za ticku. Nejvíc mi dalo zabrat vrátit tam ty kryty zespod motoru, některé vruty jsem asi zaměnil:). Původně jsem si to chtěl nechat udělat podle jejich stránek v Hostašovicích, jenže při tel hovoru mi chlap řekl ať počátám se 4 hodinama(místo avizovaných 2 hodin), že to musí protáhnout až ke klíčům atd. tak jsem se nas... , každý by jen člověka natahoval, a udělal jsem si to sám.
Štávu (bílý) jsem vzal od pojistkové skříně v motoru, pojistka č.15. (EFI NO. 1 10 A: Systém vícebodového/sekvenčního vstřikování paliva).
Světla jsem přichytil na nalepené šrouby. Jenže díky tomu jsem je nemohl lépe vyrovnat k ose vozu a svítí tedy trochu do stran - přilepit je tmelem tedy je asi lepší.
Tak, ať slouží.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

saab píše:2) od 1.2.2011 je denní svícení v Rakousku údajně zase povinné :wink:
http://cs.tixik.com/v-rakousku-jsou-od- ... 374702.htm
Tak na tom webu je to špatně, v Rakousku není denní svícení povinné, povinné je v EU pro všechna nová auta vyrobená po 1.2.2011 :)
Tohle mi k tomu napsali z UAMK:

Myslím, že si jen špatně přeložili článek uveřejněný na stránkách rakouského autoklubu http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1139322%2C%2C , kde se uvádí:

Tagfahrlicht
Ab 1. Februar 2011 werden innerhalb der EU nur mehr Fahrzeuge neu typengenehmigt, bei denen sich beim Starten des Motors automatisch das Tagfahrlicht einschaltet. Als Mitgliedsstaat der EU wird diese Bestimmung auch für Österreich tragend. "Ältere Fahrzeuge müssen aber nicht umgerüstet werden", erklärt der ÖAMTC-Jurist.

Čili od toho data to platí v celé EU pro nová vozidla, která musí být vybavována systémem pro denní svícení, které se zapojí automaticky po nastartování.

Zdraví
Ing Preclík, UAMK
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
reitmeier
Manager Týmu

LED světla- denní svícení

Příspěvek od reitmeier »

Ahoj. Také přemýšlím o denním svícení. Mám Avíka 2006, ale po faceliftu a pod mlhovky to nedám. Někdo se na to už v diskuzi ptal, ale nikdo neodpověděl.
Tušíte, kam to denní svícení nacpat?
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Zkusil bych jít cestou LED pásku dovnitř do světlometů. :-) Jakou u audi či mercedesu... :-) Mohlo by to být funkční a docela pěkné.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“