Otvírání kapoty-Y.verso

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Kesu
Člen Týmu

Otvírání kapoty-Y.verso

Příspěvek od Kesu »

Ahoj, věděl byste někdo, jak opravit otvírání kapoty? Popis závady: když šáhnu pod volant a vezmu za páčku na otvírání kapoty, tak se kapota neotevře. Musím s tím hejbat jak divej, někdy i zatáhnout za to lanko, které z toho vede-pak se to otevře. Máte někdo zkušenost jak na to? Nejspíš bude potřeba dotáhnout to lanko(netuším jak se to dělá), nebo bude něco s tím mechanismem zamykání kapoty(netuším co). Díky
Kesu
Člen Týmu

Když už jsem u těch oprav

Příspěvek od Kesu »

Zastávám názor, že pokud člověk ví jak na to, všechno si nejlíp udělá sám. Jsem ČB. Není tu někdo ochotný se mnou za nějaký peníz prolízt auto a ukázat mi, jak se co vyměňuje, opravuje a pod.? Myslím bzdy, olej, svíčky a podobně. Takové ty věci, co by člověk mohl dělat i bez servisu, bez potřeby to auto napojit na diagnostiku a tak.....
Thomas
Navigátor

Re: Když už jsem u těch oprav

Příspěvek od Thomas »

Kesu píše:Zastávám názor, že pokud člověk ví jak na to, všechno si nejlíp udělá sám. Jsem ČB. Není tu někdo ochotný se mnou za nějaký peníz prolízt auto a ukázat mi, jak se co vyměňuje, opravuje a pod.? Myslím bzdy, olej, svíčky a podobně. Takové ty věci, co by člověk mohl dělat i bez servisu, bez potřeby to auto napojit na diagnostiku a tak.....
Kup si knihu.Je tam všechno,co kde a jak, servisní intervaly... :wink:
http://www.beletrie.eu/knihy/toyota-yar ... -1205.html
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

No jo, ale nakolik je y.verso podobný normálnímu jardovi? mělo by bejt hodně, ale nevim do jaké míry. Je ta knížka fakt dobrá? Stojí to za to?
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

No Verso je skoro stejný, akorát takový krabicovější :)
To lanko jde našponovat jen na dvou místech...buďto na páčce, nebo na zámku. To okoukni, na tohle nemusíš kupovat knížku.
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

musíš si mít správně napnutý lanko, funkční zámek, správně dorazy na kapotě a když to nepomůže tak povolit kapotu v držácích a trochu upravit
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

Mates. píše:No Verso je skoro stejný, akorát takový krabicovější :)
To lanko jde našponovat jen na dvou místech...buďto na páčce, nebo na zámku. To okoukni, na tohle nemusíš kupovat knížku.
jo, já chápu, že na tohle třeba knížku asi není třeba (i když nevim jak na to, tak to nejspíš půjde metodou pokus omyl). Mě jde spíš o takový věci jako olej, svíčky, brzdy.... Je to tam popsaný v tej knížce krok za krokem jak postupovat?Nebo jsou to jen nakreslený schémata součástek?
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

Mates. píše:No Verso je skoro stejný, akorát takový krabicovější :)
U toho zámku jsem se na to koukal, skoro sem to lanko ani neviděl, kudy vede, ale nakonec sem ho našel. To bych musel nějak asi odmontovat celej ten zámek, protože se k tomu lanku nedá rukou dostat.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Kesu píše:Mě jde spíš o takový věci jako olej, svíčky, brzdy.... Je to tam popsaný v tej knížce krok za krokem jak postupovat?Nebo jsou to jen nakreslený schémata součástek?
Kesu, víš co? My nevíme jak jsi na tom, jaké máš vybavení, co už máš za sebou. Většina těch věcí není složitých, ale chce to aspon trochu nářadí a nějaké zkušenosti.
Někomu stačí na netu napsat, že musí nejdřív vyndat motor, on poděkuje a jde na to. Někomu je lepší poradit servis. Všechny rady na netu jsou bez záruky a lidi to dělají na vlastní riziko. Jestli nevíš jak k lanku, sundej nárazník, přední masku, možná světlo a bude jasněji :wink:

(btw: na svíčky, olej a brzdy ti stačí 10, 13, myslim 8, klíč na svíčky a něco na filtr)
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

josuk píše:
Kesu píše:Mě jde spíš o takový věci jako olej, svíčky, brzdy.... Je to tam popsaný v tej knížce krok za krokem jak postupovat?Nebo jsou to jen nakreslený schémata součástek?
Kesu, víš co? My nevíme jak jsi na tom, jaké máš vybavení, co už máš za sebou. Většina těch věcí není složitých, ale chce to aspon trochu nářadí a nějaké zkušenosti.
Někomu stačí na netu napsat, že musí nejdřív vyndat motor, on poděkuje a jde na to. Někomu je lepší poradit servis. Všechny rady na netu jsou bez záruky a lidi to dělají na vlastní riziko. Jestli nevíš jak k lanku, sundej nárazník, přední masku, možná světlo a bude jasněji :wink:

(btw: na svíčky, olej a brzdy ti stačí 10, 13, myslim 8, klíč na svíčky a něco na filtr)
Nářadí mám, ale takový normál, nic spešl na auta. A jinak sem kancelářská krysa, jejíž vrcholem montérské práce byla výměna H4 žárovky...a to sem to asi tejden před tím študoval po netu (nutno říct, že se mi to podařilo celkem rychle a ani to nebyla taková hrůza, jak bylo i na zdejším foru popisovano). Nedá se říct že sem nešikovnej (manuální práce mi celkem jdou, když to mám kde odkoukat-problém je, že většinou není od koho), spíš nemám zkušenosti......
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

skusenosti naberies tym ze nieco rozoberies a zlozis znovu :)
pokial ti ale ostane po zlozeni vela dielov tak nieco si urobil blbo :D
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Kesu píše:A jinak sem kancelářská krysa, ...manuální práce mi celkem jdou, když to mám kde odkoukat-problém je, že většinou není od koho), spíš nemám zkušenosti......
no vidíš, já taky většinou sedím u počítače a rozebírání věcí, včetně aut, mám jako odreagování.. :wink: že nemáš od koho odkoukat nevadí, aspon neodkoukáš chyby :wink:
na opravování používám takový skoro doktorský postup 5P: pohled, poslech, pohmat... to znamená, že si to hlavně nejdřív pořádně prohlídnu a až potom rozebírám..
:wink:
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Praveze naopak, to co ostane su kurvitka, ale je dolezite aby to aj fungovalo potom :)
Inak ja som sa v autach povodne tiez nesparal, ale ked som zacal, ak som zistil, ze tie bezne veci nie su vobec zlozite. Celkom dobry zdroj skusenosti (pokial nemas moznost zivych) je youtube, je tam plno roznych instruktaznych videi ako vymenit olej, brzdy, tlmice a podobne. Su to dost vseobecne ukony, tak nemusis hladat specialne na toyotu.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

Kesu píše:No jo, ale nakolik je y.verso podobný normálnímu jardovi? mělo by bejt hodně, ale nevim do jaké míry. Je ta knížka fakt dobrá? Stojí to za to?
Myslím si že minimálně 85% je jako na yarisu.Rozdíly budou spíš v karosérii od předních sedadel směrem dozadu... Zajdi do nějakého většího knihkupectví a koukni na edici JAK NA TO?Nemusí to být na yarise, jen tak pro představu jak to vypadá.... :wink: Mě osobně jako laikovi se ta kniha dost hodí...
Tady máš malou ochutnávku, co všechno se tam dočteš, i pár stránek, jak to asi vypadá:

http://www.kopp.cz/www/cz/239-stahni-ap ... _obsah.pdf
http://www.kopp.cz/www/cz/365-stahni-im ... na-to-c-86
http://www.kopp.cz/www/cz/366-stahni-im ... na-to-c-86
http://www.kopp.cz/www/cz/368-stahni-im ... na-to-c-86
TomasY
Člen Týmu

Příspěvek od TomasY »

Ja som mal podobny problem na Yarisovi. Snad mas podobny mechanizmus. Nepomohlo ani namazanie ani cele rozobratie zamku ani rozne napinanie lanka. Kapotu skratka vyhadzuje struna ktora casom strati svoju silu. Pomohlo jednoduche riesenie, skratenie ucinnej dlzky struny. vid. foto. Je to take amaterske ale funkcne. na ako dlho, to je druha vec.
http://img638.imageshack.us/i/imag0605r.jpg
Odpovědět

Zpět na „Yaris“