E10 - milión problémov - prosím rady

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
DavidSKZA
Člen Týmu

E10 - milión problémov - prosím rady

Příspěvek od DavidSKZA »

Ahojte.
Som tu nový, tak sa v krátkosti predstavím. Volám sa Dávid, mám 25 rokov, som zo Žiliny a predávam reality :D. To snáď ako úvodný obkec stačí.Pred dvomi rokmi som od môjho "exšvagra" kúpil Toyotu Corollu E10, 1,3Xli, 5dv. hatchback... Bol s ňou max.spokojný, mal ju 4 roky bez poruchy. Potreboval kombíka, tak som ju kúpil...Rok šlapala ako hodinky, ale to, čo sa deje posledné 4 mesiace, to už snáď nie je ani možné... Cestou do Tatier sa mi na diaľnici pred Popradom v 140tke zlomila ľavá predná poloos...Vravím si ok, zohnal som si staršiu za 40€. Následne mi odišiel homokin.kĺb na pravej strane. Vravím si, tiež ok...To, že odišla spojka, ma už trošku vytočilo, ale zase to sa stáva, takže aj to som bral s nadhľadom... Aj to, že mi odišiel zámok na kufri..Keď mi ale o 2 dni odišiel aj vodičov zámok, to už som mal celkom nervy...Momentálne sa do auta dostávam cez spolujazdca :DDD. Aby toho nebolo dosť, Karolína mi už mesiac papá 14 litrov na 100ku. Bol som v servise, podľa diagnostiky je všetko ok...Vymenil som zapaľ.káble, sviečky,lambdu,termostat,filtre...Všetko,čo sa proste dalo, a čo mňa aj mechanika napadlo..Ale už som zúfalý...A aby toho nebolo dosť, pred pár dňami som ju zpredu nakomplet zrámoval...Je síce provizórne spravená,ale potrebujem zohnať kapotu, oba blatníky, a nárazník...Ideálne v šedej metalíze..:D Ďalej Vám chcem poprosiť o radu..Čo s tou spotrebou??? Čo mám ešte vymeniť??? A čo s tými zámkami??? To, že mám prasknuté ľavé zadné svetlo a nefunguje mi navíjanie predných pásov sú už naozaj len a len banality :DDDDD Ďakujem vopred za každú odpoveď a radu. Váš Dávid.
Michal_F6
Věčnej rejpal

Re: E10 - milión problémov - prosím rady

Příspěvek od Michal_F6 »

DavidSKZA píše:Ahojte.
Som tu nový, tak sa v krátkosti predstavím. Volám sa Dávid, mám 25 rokov, som zo Žiliny a predávam reality :D. To snáď ako úvodný obkec stačí.Pred dvomi rokmi som od môjho "exšvagra" kúpil Toyotu Corollu E10, 1,3Xli, 5dv. hatchback... Bol s ňou max.spokojný, mal ju 4 roky bez poruchy. Potreboval kombíka, tak som ju kúpil...Rok šlapala ako hodinky, ale to, čo sa deje posledné 4 mesiace, to už snáď nie je ani možné... Cestou do Tatier sa mi na diaľnici pred Popradom v 140tke zlomila ľavá predná poloos...Vravím si ok, zohnal som si staršiu za 40€. Následne mi odišiel homokin.kĺb na pravej strane. Vravím si, tiež ok...To, že odišla spojka, ma už trošku vytočilo, ale zase to sa stáva, takže aj to som bral s nadhľadom... Aj to, že mi odišiel zámok na kufri..Keď mi ale o 2 dni odišiel aj vodičov zámok, to už som mal celkom nervy...Momentálne sa do auta dostávam cez spolujazdca :DDD. Aby toho nebolo dosť, Karolína mi už mesiac papá 14 litrov na 100ku. Bol som v servise, podľa diagnostiky je všetko ok...Vymenil som zapaľ.káble, sviečky,lambdu,termostat,filtre...Všetko,čo sa proste dalo, a čo mňa aj mechanika napadlo..Ale už som zúfalý...A aby toho nebolo dosť, pred pár dňami som ju zpredu nakomplet zrámoval...Je síce provizórne spravená,ale potrebujem zohnať kapotu, oba blatníky, a nárazník...Ideálne v šedej metalíze..:D Ďalej Vám chcem poprosiť o radu..Čo s tou spotrebou??? Čo mám ešte vymeniť??? A čo s tými zámkami??? To, že mám prasknuté ľavé zadné svetlo a nefunguje mi navíjanie predných pásov sú už naozaj len a len banality :DDDDD Ďakujem vopred za každú odpoveď a radu. Váš Dávid.
no věřím, že právě tohle asi nechceš slyšet, ale.... já bych ji prodal a koupil jinou :)
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
mr.fatal
Člen Týmu

Re: E10 - milión problémov - prosím rady

Příspěvek od mr.fatal »

Michal_F6 píše: .... já bych ji prodal a koupil jinou :)
Moja rec 8) Do toho auta sa uz neoplati vrazit ani korunu, pri vsetkych problemoch ktore tu pises. Ked spocitam co vsetko by si musel opravit, tak v tej cene kupis urcite nejaku inu E10 alebo E11 v lepsom stave. Miesto opravy radsej investuj peniaze do druheho auta a hento rozpredaj na diely, alebo nikomu kto sa s tym bude chciet hrat, ale pochybujem... :lol: 8)
Corolla E10 HB 1,4 4E-FE
Honda Civic SDN 1,5 VTEC
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

a,predat na diely (nak mas moznost to niekde "skladovat"). - asi ti to vynesie viac nez predaj vcelku v tomto stave. a nasledne kupit inu
b, predat vcelku a kupit inu.
c,jazdit dalej a najst dobreho psychiatra - ten ta presvedci aby si kupil inu.

spravna a najlacnejsia verzia je a, pripadne sa da pouzit aj b,
drzim palce :D
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

davidSZKA ,
aha co sa tu naslo.
mozno ti to pride vhod :D
http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... =19&t=5853
ex.Carina AT191L 1996 UK
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

A nemáš děravou nádrž? :D :D

Co za celý auto? :D
Holomek!
DavidSKZA
Člen Týmu

Příspěvek od DavidSKZA »

jarson píše:davidSZKA ,
aha co sa tu naslo.
6eby to bola tá moja na predaj??? :DDDD Jo, rozhodol som sa ju predať...:((( Síce nebudem pár nocí dobre spávať,ale snáď to prežijem...Predsalen, je v nej kus spomienok :D
DavidSKZA
Člen Týmu

Příspěvek od DavidSKZA »

Rampa89 píše:A nemáš děravou nádrž? :D :D

Co za celý auto? :D
Nádrž deravá nie je... Koľko ponúkaš??? Všetko je vecou dohody...Sám neviem, koľko mám za ňu pýtať...:(
DavidSKZA
Člen Týmu

Příspěvek od DavidSKZA »

jarson píše:a,predat na diely (nak mas moznost to niekde "skladovat"). - asi ti to vynesie viac nez predaj vcelku v tomto stave. a nasledne kupit inu
b, predat vcelku a kupit inu.
c,jazdit dalej a najst dobreho psychiatra - ten ta presvedci aby si kupil inu.

spravna a najlacnejsia verzia je a, pripadne sa da pouzit aj b,
drzim palce :D
Psychiatra som mal vyhľadať predtým, ako som ju kúpil, alebo hneď potom..:D
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

DavidSKZA píše:
jarson píše:davidSZKA ,
aha co sa tu naslo.
6eby to bola tá moja na predaj??? :DDDD Jo, rozhodol som sa ju predať...:((( Síce nebudem pár nocí dobre spávať,ale snáď to prežijem...Predsalen, je v nej kus spomienok :D
...no to sa podarilo teda, som si nevsimol :D a ponukam ti tvoje vlastne auto namiesto tvojho vlastneho auta :lol: :lol: :lol:
ex.Carina AT191L 1996 UK
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

typoval bych, že má špatnou lambda sondu. svíčky, kabely... jsi vyměnil zbytečně
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC :)
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

pise ze lambdu uz tiez vymenil. Takze bud dal nespravnu, alebo je problem inde.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mně je jenom divné, že údajně bezproblémové auto se takhle začalo chovat ausgerechnet po výměně řidiče :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Problém podle mě bude v nějaké prkotině, nebo špatně odvedené práci. Nezačly ty problémy třeba po návštěvě nějakého servisu? Znám třeba případy, kdy si takhle mechanici zajišťovaly obživu.

Jinak máš SZ.
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“