Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
modus ponens
Řidič

servis Nitra

Příspěvek od modus ponens »

modus ponens píše:Na SK je dobry servis v Nitre, zajtra tam idem, tak potom napisem, co a ako.
Trosku oneskorene, ale predsa. V sobotu som absolvoval prehliadku po 30tis. km v Toyota servise v Nitre. V podstate az na jednu vec nie je co vytknut. Olej som si doniesol vlastny, nemali s tym ziadny problem. Dal som pokyny, co nechcem menit, co chcem spravit navyse a bolo. Len na okraj: nechcel som menit vzduchovy a pelovy filter (menim si ich sam podla potreby a castejsie, ako je predpisane), nechcel som doliat vodu do ostrekovacov. :wink: Navyse som si dal vycistit brzdy (stava sa mi, ze piskaju a precistenie raz za 15 tis. km nie je na skodu). Den pred prehliadkou som zbadal, ze mam dotrhanu gumicku na zadnom stieraci, tak som nechal vymenit aj tu. No a este ma ukecali na vymenu palivoveho filtra. Povodne som ho chcel menit pri 45tis. a pri cene 52,- Eur bez DPH (taku cenu som teda necakal) mi to rozhodnutie pride trosku unahlene, ale poucim sa a dalsi vymenim az pri 75-ke. Beztak neviem, ci je nutne skracovat interval vymeny z predpisanych 60tis. km, kedze jazdim vylucne na rakusku naftu...

No a po skonceni prehliadky prisiel mechanik a vravi, ze mi slzi vodna pumpa, hoci ubytok kvapaliny nebadat. Veduci servisu automaticky ze "OK, na zaruku vymenime". Uz mam dohodnuty termin.

Na zaver sa ma pytali, ci mam nieco proti tomu, ked ma budu z centraly kontaktovat ohladne spokojnosti so servisom, vraj nie kazdeho to neotravuje. O par dni mi aj volali. :)

Moja vyhrada smeruje k vymene oleja. Viem, ze to mi asi v ziadnom autorizaku nespravia, ale predsa. Stary olej mi vypustal asi 10-15 minut (presne som to nemeral). Na moj vkus kratko, najradsej by som ho tam nechal vykvapkavat pocas celej prehliadky a az na zaver nasadil filter a nalial novy olej. Prehliadka totiz trvala skoro dve hodiny, za ten cas by vytiekol asi uplne vsetok, do poslednej kvapky. Z tohto dovodu zvazujem kazdu druhu vymenu oleja mimo autorizaku, idealne sam. Akurat musim doriesit reset automatickej kontroly intervalu vymeny oleja...
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

modus ponens: Já myslím, že při normální kvalitě nafty není důvod zkracovat interval výměny paliv. filtru.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

http://www.e-cat.cz/c-1294_196914_81117 ... iltry.html

Tady najdeš ceny palivových filtrů....
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

mam pocit ze reset automatickej kontroly vymeny oleja je popisany v navode na pouzitie
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Tady máš návod na vynulování systému výměny oleje u naftového motoru vozidla bez systému bezklíčového nastupování a vystupování:

1.) Přepněte displej na denní počítadlo km A když běží motor.
2.) Přepněte spínač motoru do polohy "LOCK".
3.)Při stisknutém nulovacím tlačítku denního počítadla nastavte spínač motoru do polohy "ON" (ale nestartujte motor, protože jinak bude režim nulování zrušen). Stále držte tlačítko stisknuté, až se na multifunkčním displei zobrazí, že je nulování dokončeno.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

kar202 píše:Přátelé, dnes musím veřejně poděkovat dvěma našim kolegů, kteří mi pomohli vyřešit ulomené čudlíky na roletce v kufru. Pamatujete, tak dvě stránky dozadu.... Tak za prvé moc děkuji kolegovi "wood" za super kontakt a pak spolehlivému kolegovi "Derry CV", který mi je zaslal za super cenu a dokonce předem, ani nečekal až mu příjdou prachy.

Je to už po druhé, co jsem se zde setkal s opravdu příkladnou kolegialitou. Prostě Toyotáci jsou na všech úrovních extra třída.
Tak jsem teprve dnes ty čudlíky vyměnil. Nevěřím bohužel tomu, že to může vydržet. Tohle se Toyotě opravdu nepovedlo. Zjistil jsem, že se pravděpodobně lámou tehdy, když vezete v kufru větší náklad a musíte nechat roletku nezataženou. Pokud vám jí náklad přimáčkne, dojde k páčení a je po nich. Chce to zřejmě v takové situaci raději roletku s celou deskou sundat. Čudlíky samy o sobě jsou dle mého názoru z neskutečně slabého materiálu - myslím hlavně v části,která se nasunuje do těch kovových kolejniček. Měly by být rovněž kovové. Nehledě k tomu, když Toyota tyto nevede jako náhradní díl a musíte podle nich měnit celou roletu za nějakých 6500,-Kč.
gooffyy
Věčnej rejpal

spotřeba

Příspěvek od gooffyy »

Tak víkend za nama a zase na tachecu přibylo pár slušných km (už na letních pneu :wink: od soboty :wink: ) a spotřeba se mi zhoupla na krásných 7,1 l/100
a to bylo asi 60% okrsek, 20% město a 20% dálnice....
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Momentálně mám většinu jízd po městě - tak 70 km denně, tempomat jen občas, spotřeba na palubáku 6,2 s naftou Diesel Top Q, zatím ještě se zimním VIFem.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

KarlosCZ píše:jj, pokazdy kdyz jdu do servisu mi taky volaji a sonduji :-)
V pátek jsme se setkali s KarlosCZ.... Společně jsme si notovali, jak jsou ty naše Toyotky fasa auta :lol: Chtěl jsem znát jeho názor z pocitů svezení v mém T25 ve srovnání s jeho r.výroby 2006....Já jezdím na 17" on na 16" (pokud si to dobře pamatuji), dle jeho vyjádření naprosto srovnatelné, včetně hlučnosti. Shodli jsme se, že máme i podobný styl jízdy a způsob řazení. Ověřil si na mém palubáku průměrnou spotřebu - bylo to 6,1.... Karle,jsem rád, že jsem tě poznal. Doufám, že jsi dojel v pořádku. Zdravím všechny Toyoťáky.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

jj, v poho, byt cast cesty za hustyho chumeleni :-) Taky sem te rad poznal. A je to skutecne tak, moje auto se chova stejne, vydava stejne zvuky a rozdil bych se zavazanejma ocima poznal jen podle calouneni sedadel .-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

KarlosCZ píše:jj, v poho, byt cast cesty za hustyho chumeleni :-) Taky sem te rad poznal. A je to skutecne tak, moje auto se chova stejne, vydava stejne zvuky a rozdil bych se zavazanejma ocima poznal jen podle calouneni sedadel .-)
A jak se servisem, spokojenost?
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

parada, akorat sem nepochopil proc mi to auto myjou kdyz sem mel pred sebou cestu tim padajicim humusem do Prahy i sem jim to rikal :-)
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

kar202 píše:
KarlosCZ píše:jj, v poho, byt cast cesty za hustyho chumeleni :-) Taky sem te rad poznal. A je to skutecne tak, moje auto se chova stejne, vydava stejne zvuky a rozdil bych se zavazanejma ocima poznal jen podle calouneni sedadel .-)
A jak se servisem, spokojenost?
Se mi snad zdate karlici, zakazuju vam psat nesmysly typu 6,1 litru u D-cat dokud to neuvidim na vlastni oci, mych 8 na PP pri slusne jizde tomu proste neveri!! :))
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

karlos76: u kar202 sem to videl na vlastni oci :-)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

KarlosCZ píše:karlos76: u kar202 sem to videl na vlastni oci :-)
Vsetko je mozne, treba len vhodne podmienky alebo spravne nakalibrovat BC. :woot:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Odpovědět

Zpět na „Avensis“