divný zvuky v motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
banderas
Člen Týmu

divný zvuky v motoru

Příspěvek od banderas »

zdravim, poradil by mi někdo jestli má někdo s timhle taky zkušenosti, mam doma avensise 1.8 VVTi r.v 2001 a něco se mi ozývá v motoru něco jako takový řinčení a slyšim to jen v určitým momentu nejvíc asi když zrychluju z jakyhokoliv stupně a trochu povolim plyn do ustálených otáček a když pustim uplně plyn tak to taky nic nedělá a jinak mi to tam jakoby neřechtá. Ten zvuk se podobá trochu naftě nebo nevim, nikdo z mechaniku mi to nedokázal říct:(
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Skusil by som vymenit olej - nieco kvalitnejsie. Ale nemusi to pomoct, len som nieco podobne riesil s autom v rodine. Lahkobezny vymeneny za Total Quartz 9000. Motor stichol ... predtym pod zatazou akoby sipel.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kar202
Věčnej rejpal

Re: divný zvuky v motoru

Příspěvek od kar202 »

banderas píše:zdravim, poradil by mi někdo jestli má někdo s timhle taky zkušenosti, mam doma avensise 1.8 VVTi r.v 2001 a něco se mi ozývá v motoru něco jako takový řinčení a slyšim to jen v určitým momentu nejvíc asi když zrychluju z jakyhokoliv stupně a trochu povolim plyn do ustálených otáček a když pustim uplně plyn tak to taky nic nedělá a jinak mi to tam jakoby neřechtá. Ten zvuk se podobá trochu naftě nebo nevim, nikdo z mechaniku mi to nedokázal říct:(
Pokud ten zvuk trochu připomíná klapání naftového motoru, obávám se, že by mohlo jít o volnější ojniční ložisko .... snad se mýlím...
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

Volné ojniční oko, nebo volný pístní čep je dobře slyšet v menších otáčkách (i na volnoběch) pravidelně klepe a vě větších otáčkách zaniká (pokud ta vůle není extrémě velká). Tady jak čtu nahoře se to projevuje při odlehčení motoru z tahu při ubrání plynu. Já bych hledal nějakou rezonanci dílů sání, nebo kapotování motoru, nebo částí výfuku. To by vznikalo výše popisované řinčení.
:?: Dá se poznat, zda ten zvuk vychází vyloženě přímo z motoru, nebo vychází z motorového prostoru :?:
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

volné čepy na klice a oka pístu se ozývají spíše jako tukání, pokud to řinčí, proveřil bych spíše napínací kladku drážkovaného řemene, remenice serva, altíku atd - zda nekde není vule, nekmitá..
chodím po tom dříve, v 50%případu to je tam, a je lepsi juknout zde než hned rozkoávat motor - každopádne oka jsou jiný zvuk než remenice a ložiska řemenic, ale každý si třeba pod řinčením a klepáním představí neco jiného..
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

....v podstatě to může být cokoli, co tu bylo řečeno...on ten popis je jednak nedostatečný a jednak by bylo lépe to vidět a slyšet a i pak je třeba postupně jednotlivé možnosti vylučovat - začít těma jednoduchýma, kdy není třeba kuchat motor. Já pouze uvedl domněnku a přivedlo mě k ní to, že autor zvuk připodobnil k nafťáku. Nejsme nikdo kouzelníci, aby jsme byli přesně takto na dálku schopni určit diagnozu. Držím majiteli palce, ať je to nějaká blbinka a nestojí ho to moc peněz.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
banderas
Člen Týmu

Příspěvek od banderas »

Dekuju za prispevky, ja doufam ze je to jen problem v sani. zkusim to nechat opravit a uvidi se
Odpovědět

Zpět na „Avensis“