divný zvuky v motoru
divný zvuky v motoru
zdravim, poradil by mi někdo jestli má někdo s timhle taky zkušenosti, mam doma avensise 1.8 VVTi r.v 2001 a něco se mi ozývá v motoru něco jako takový řinčení a slyšim to jen v určitým momentu nejvíc asi když zrychluju z jakyhokoliv stupně a trochu povolim plyn do ustálených otáček a když pustim uplně plyn tak to taky nic nedělá a jinak mi to tam jakoby neřechtá. Ten zvuk se podobá trochu naftě nebo nevim, nikdo z mechaniku mi to nedokázal říct:(
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: divný zvuky v motoru
Pokud ten zvuk trochu připomíná klapání naftového motoru, obávám se, že by mohlo jít o volnější ojniční ložisko .... snad se mýlím...banderas píše:zdravim, poradil by mi někdo jestli má někdo s timhle taky zkušenosti, mam doma avensise 1.8 VVTi r.v 2001 a něco se mi ozývá v motoru něco jako takový řinčení a slyšim to jen v určitým momentu nejvíc asi když zrychluju z jakyhokoliv stupně a trochu povolim plyn do ustálených otáček a když pustim uplně plyn tak to taky nic nedělá a jinak mi to tam jakoby neřechtá. Ten zvuk se podobá trochu naftě nebo nevim, nikdo z mechaniku mi to nedokázal říct:(
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Volné ojniční oko, nebo volný pístní čep je dobře slyšet v menších otáčkách (i na volnoběch) pravidelně klepe a vě větších otáčkách zaniká (pokud ta vůle není extrémě velká). Tady jak čtu nahoře se to projevuje při odlehčení motoru z tahu při ubrání plynu. Já bych hledal nějakou rezonanci dílů sání, nebo kapotování motoru, nebo částí výfuku. To by vznikalo výše popisované řinčení.
Dá se poznat, zda ten zvuk vychází vyloženě přímo z motoru, nebo vychází z motorového prostoru 

Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
volné čepy na klice a oka pístu se ozývají spíše jako tukání, pokud to řinčí, proveřil bych spíše napínací kladku drážkovaného řemene, remenice serva, altíku atd - zda nekde není vule, nekmitá..
chodím po tom dříve, v 50%případu to je tam, a je lepsi juknout zde než hned rozkoávat motor - každopádne oka jsou jiný zvuk než remenice a ložiska řemenic, ale každý si třeba pod řinčením a klepáním představí neco jiného..
chodím po tom dříve, v 50%případu to je tam, a je lepsi juknout zde než hned rozkoávat motor - každopádne oka jsou jiný zvuk než remenice a ložiska řemenic, ale každý si třeba pod řinčením a klepáním představí neco jiného..
....v podstatě to může být cokoli, co tu bylo řečeno...on ten popis je jednak nedostatečný a jednak by bylo lépe to vidět a slyšet a i pak je třeba postupně jednotlivé možnosti vylučovat - začít těma jednoduchýma, kdy není třeba kuchat motor. Já pouze uvedl domněnku a přivedlo mě k ní to, že autor zvuk připodobnil k nafťáku. Nejsme nikdo kouzelníci, aby jsme byli přesně takto na dálku schopni určit diagnozu. Držím majiteli palce, ať je to nějaká blbinka a nestojí ho to moc peněz.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw